Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem vůbec nějaký film viděl tolikrát, jako právě tuto romantickou komedii. Prvních pár shlédnutí když jsem byl menší bylo spíše jen proto, abych nemusel jít brzo spát. :) Uplynulo ale pěkných pár let a dnes patří mezi mé nejobliíbenější v tomto žánru. Proto nedokážu pochopit, jak je možné, že jsem film do této doby měl stále neohodnocený. Naštěstí to teď mohu napravit a s radostí udělit 5*. :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Výhodou filmu je, že si v něm zahrála skutečná partnerská dvojice, a víc kladů jsem už na filmu nenašel. Děj otřesný a neoriginální, koncept naprosto slaboduchý, někdo se u toho třeba mlátí smíchy (věřte, i z mého okolí se pár takových individuí najde), ale styl humoru mně není ničím blízký, v poslední třetině se pokusí vymezit humor. A když k tomu připočtu naprosto nevtipnou Goldie Hawn, jde film dolů. Kurt Russell film udržel na takové úrovni, že jsem to nevypnul. Tahle nanicovatá komedie jde mimo mě. Po jejím zhlédnutí také trpím ztrátou paměti jako hlavní představitelka. Nic si z ní díky její chabosti nepamatuji. 20% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Docela překvapivě film funguje i dnes a když si člověk odmyslí ty strašné songy nebo otřesné ohozy, zábava je zaručena. Otřepaná struktura pobytu v diametrálně odlišném prostředí a sváření dvou prve neslučitelných charakterů je tu podána přijatelnou formou bez přemíry sentimentu. Hawnová i Russell mají komediální potenciál a tady se jej podařilo zúročit. 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vydařená romantická komedie, která se mi velice dlouho vyhýbala a kterou jsem poprvé viděl až 22 let po jejím vzniku. Ale ač už od natočení tohoto filmu uplynul takový dlouhý čas (film byl vlastně natočen v roce, kdy jsem se narodil), tak přesto mi připadá velice dobře natočený a rozhodně patří k tomu lepšímu, co lze na poli romantických komedií vidět. Přitom celé to vlastně začíná úžasně jednoduše, kdy se tesař chce pomstít namyšlené dámičce, a tak poté, co právě tato žena ztratí paměť, jí přivede k sobě domů a namluví jí, že je jeho ženou a matkou jeho čtyř synů. To je prostě úžasný začátek celého filmu a rozhodně musím konstatovat, že z námětu se povedlo vytřískat maximum a film snad ani nemohl být lepší. Samozřejmě s kýčovitým koncem jsem počítal, a skutečně jsem nebyl zklamán, ale jinak je to vtipná a originální romantická komedie, která si rozhodně zaslouží pozornost. V hlavních rolích excelují Kurt Russell a Goldie Hawn a dost dobře jim přizvukují sympatičtí představitelé dětských rolí. A velice zaujal i filmový manžel Goldie Hawn, který jí nechal v blázinci a užíval si s krásnými ženami, to byla docela sranda. Takže já jsem spokojený a uděluji filmu nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Kultovní komedií se může stát film pouze tehdy, má-li dobře sehrané herce, nenáročný příběh, pointu a výborné hlášky padající jedna za druhou. A přesně tohle jsou pro mě důvody, proč na Přes palubu nedám dopustit. Neodvažuji se počítat, kolikrát jsem viděla Goldie padat v noci do vody, sledovat jak se srovnává s tím, že byla malá tlustá děvka a kolikrát si Kurt hrál s tílkem stojíc u šatníku, ve kterém to rádi dělali. Samozřejmě z cedru :) Mám moc ráda tenhle film a považuji jej za jednu z nejlepších komedií všech dob. Přestože znám scény nazpamět, často si jej pustím na spravení nálady. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama