Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (1 133)

plakát

Chladnokrevný Stone (2005) (TV film) 

Tak jsem se rozhodl znovu po tolika letech oprášit filmy s Jesse Stonem a naprosto v pohodě to doklusalo pro plné hodnocení. Působí to dospěle, a hercům nemám co vytknout ani jejich postavám. Hlavně Tom Selleck naprosto válí, neustále vyzařuje charisma a má i pěkné hlášky. Dialogy působí lidsky a normálně, neměl jsem pocit, že by si to hrálo na něco víc. Ačkoliv je to místy depresivní, nedokážu se zbavit toho faktu, že se mi to sledovalo příjemně díky meditativní atmosféře a všechno se to děje tak nějak přirozeně. Už se těším na další. Případy jsou generický vesměs, ale to mě nijak netrápí.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Fenomenální, civilní režie, opět se to posunulo na úplně jinou úroveň a Hawke s Delpy odevzdávají naprosté maximum. Scéna v hotelovém pokoji mě absolutně dostala. Naprosto boží trilogie. A ano, to pozadí kolem skutečného člověka jež inspiroval tyhle filmy, ve mě též dost zanechalo.

plakát

Před soumrakem (2004) 

Byl jsem nadšený, když jsem zjistil že to má ještě dvě pokračování. Vlastně bych mohl říct to samé co o prvním filmu; nicméně je zde kladen větší důraz na emocionální kovadlinu a vývoj obou charakterů. Zbytek komentáře bych musel okopírovat. Nicméně se přeci jen trošku vytratilo to kouzlo s tím jak už nejsou tak mladý, ale to není výtka. Dialogy jsou nyní vyšperkované k dokonalosti.

plakát

Před úsvitem (1995) 

Opravdu autenticky pojatá, romantická konverzačka. Oba dva herci mají mezi sebou výbornou chemii, film doprovází ruch města, aut, lidí apod - hudba jako taková je zde jen v malé míře. Závěr u vlaku patří mezi ty nejvíce emocionální, se kterými jsem se kdy setkal. NECHTĚL jsem to odloučení. Absolutní pecka, která dost těží nejen z výborných dialogů, ale aj z přirozených hereckých výkonů. Těm dvoum jsem tu vášeň prostě věřil.

plakát

V žoldu smrti (2022) 

Rozhodně jsem nepočítal s tím, že dostanu tak syrovej thriller se špetkou výborně provedené akce. Trošku mě mrzí, že akčních scén moc není a že se jedná o dost minimalistické konflikty - nicméně se dočkáme poctivých kaskadérských kousků, tvrdých a rychlých soubojů a taktických přestřelek. Opět se přebijí zbraně, kouří se z nich, jsou solidně nazvučený, POCTIVÉ!!! kontrolování a čištění každého jednotlivého interiéru a hlavní hrdina využívá okolí ve svůj prospěch. Překvapila mě i solidní míra stealth akce - pořizování fotek, nějaké to potírání se blátem, důraz na tlumiče a splynutí s okolím. Film působí dost intenzivně a jedná se i o tvrdý Rko, takže na nekompromisní průstřely kde cákne krev je zde kladen velkej důraz. Hlavní hrdina je nejen psychicky traumatizovanej, ale jeho fyzička se ocitá v dost kritické kondici. Potřebuje přísuň potravin, inzulíny pro infekci, má zarudlé oči, odpadává únavou, zadejchává se, v akci dostává zabrat. Chris Pine byl naprosto fantastickej ať už co se týče manipulace se zbraněmi, fyzické kondici anebo perfektně vyhrocených emocionálních výkonů (scéna na parkovišti mě naprosto dostala!!). Jeho postava dostává neuvěřitelně zabrat a díky tomu se zvyšuje napětí, protože mu fakt jde o život. Takové detaily mě vždycky vtáhnou do dění jako prase. Ve vedlejších rolí potěší Sutherland, Foster, Eddie Marsan a Fares. Nemají tolik prostoru jako hlavní hrdina, ale nepřišel jsem si ochuzený jejich výstupy. Pochválit musim fenomenální audio vizuální stránku. Zvuk je špička, hlavně blbnutí pod vodou a dočkáme se dost lokací (pestrost na interiéry/exteriéry), a solidní palety barev. Akci a dění žene kupředu špičkovej soundtrack s důrazem na minimalistické úderné tóny a ani dějově mi to nepřišlo až tak předvídatelné, byl jsem na okraji sedačky s tím kam se film posune dál. Vytknul bych že té akce mohlo být víc a i místama lepší střih v porovnání s Extraction / One Shot; nicméně jsem se i tak u filmu královsky bavil. The Contractor nabízí kvalitní syrovou akci se zranitelným hlavním hrdinou a s úderným pocitem naléhavosti, takže jsem měl pocit že to má brutální tah na branku. Mám chuť si to pustit znova.

plakát

Místo u moře (2016) 

Po půlhodině jsem to vzdal. Vyschlá nuda, a vůbec to na mě ani nepůsobilo realisticky. Režisér není schopnej žádnou scénu podepřít či vystužit aby vyvolala emoce a ta půlhodina co jsem viděl působí nehorázně staticky. Všichni stojí jak prkna na místě a sotva něco řeknou, prostě tohle není pro mě.

plakát

Něco jako komedie (2010) 

To byla naprostá bomba, zatraceně!!!!!!!! Vůbec jsem nepočítal s tím, že se dočkám tak promakaného scénáře a úžasně barevné režie. Příjemný soundtrack dodává každé scéně vlastní charakter a nechybí ani příjemné oddechové pasáže, jež se prolínají s přirozeně dramatickými. Film i působí dost autenticky, hlavně jak se dostaneme do hlavy hlavní postavy, každej z nás má vlastní architekturu různých situací v hlavě. Potěšil mě výborný epilog a hlavně to má dost velkej tah na branku. Bohaté po všech stránkách, nemám co bych vytkl. Na tenhle film budu vzpomínat fakt rád.. Keir Gilchrist byl fantastickej.

plakát

Sejmi eso (2006) 

Do 40té minuty se tam vrstvilo tolik mejch oblíbenců, že jsem řval přes celej barák nadšením, top hereckej koncert, a každej z nich se solidně vyzaznamenal. Naprosto šílená přestřelka na konci s epileptickou kamerou a přepálenou saturací barev s výživným gore mě přivedla do opravdu jiné dimenze. Navíc se to odehrává v Las Vegas a je to plné skvělých hlášek a bizardních scén, kde jsem se královsky bavil a zároveň kroutil hlavou. Kvalitní béčková, adrenalinová jízda se zajímavým koncem.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Pokud sledujeme tu paletu absurdních situací a dialogů, je to naprostá bomba, hlavně veškeré scény kde se nachází labuť jsou gold (ta poslední scéna v tom autě mě fakt dostala, to jsem se dusil smíchem když ta labuť se vezla s nimi a pak zaútočila), Pegg má dostatek charisma takže mě jeho namachrovanej týpek nevadil a jeho kamarádství s Frostem se přirozeně ve filmu vyvijí. Pochválit musím skvělé kulisy (poslední battle hlavně), výborný gore a originální nápady pro akci, motivaci záporáků apod - nicméně vše to kazí fakt DEBILNÍ střih. Když nejsou akční scény, ten dynamickej střih je vychytanej, jakmile však nastanou akční scény, je to absolutní dno a katastrofa na úrovni Megatona a zelené trávy. Kazí to dojem, hlavně pak ani nevyniknou veškeré nápady během akce. Navíc mi i přišlo že to ve druhé polovině trošku ztrácelo dech, to zejména pro to, že všechny charaktery jsou jedno dimenzionální. Nemám potřebu to vidět znovu.

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Přetéká to opravdu pořádnou dávkou vše možných stereotypů, které jsou pravidlem takového rodinného drama/komedie žánrů, naštěstí to nikdy nepřeklopí do žádného extrému a udržuje si to docela dost civilní nádech. Herecké výkony jsou výborné, ten mladej zahrál tvrdohlavého introverta přirozeně (zažil jsem si tyhle roky též) a Rockwell každé scéně dodává fakt pořádnou nadstavbu, je vtipnej, charismatickej hezky filmu dodává další barvy navíc. Jsem i rád, že v tom vodním parku se strávila tak polovina dění, mám slabost pro koupalka a tu atmosféru, za to jsou plusové body navíc. Nějak nemám co bych vytkl, nicméně na full house je to "pouze" standartní žánrovka, která se však o nic víc nesnaží, i tak se jedná o pestrej a zábavnej kousek, na kterej budu vzpomínat rád.