Reklama

Reklama

V žoldu smrti

  • Česko Střelec v ohrožení (více)
Trailer 1

Základna americké armády ve Fort Bragg v Severní Karolíně. Seržant speciálních jednotek James Harper (Chris Pine) je propuštěn z armády na základě pochybných důvodů. Hrozí mu život plný dluhů a zoufalství. Aby zajistil svou manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper přijme návrh svého bývalého velitele a přítele Mikea Hawkinse (Ben Foster), aby pracoval pro soukromou vojenskou společnost veterána Rustyho Jenningse (Kiefer Sutherland), který plní tajné úkoly pro vládu. Harper se dá najmout jako žoldák do Rustyho organizace a získá od něj zálohu neuvěřitelných 50 000 dolarů na zajištění své rodiny, zaplacení účtů a hypotéky. Zároveň získá i první práci as Mikem vyrážejí na přísně tajnou operaci do Berlína. S pomocí spojky Katie (Nina Hossová) mají v zájmu Spojených států zlikvidovat podezřelého virologa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), který je údajně v kontaktu s Al-Kajdou, a zajistit výsledky jeho výzkumu, které jsou v notebooku. Akce Američanů v Berlíně se však úplně zvrtne… Na Harpera, Mikea a zbývající členy týmu zaútočí nejprve policie a pak neznámí nájemní zabijáci. Je jasné, že Rusty je oklamal a oni odhalili něco, co neměli v plánu. Vražedné spiknutí však pokračuje a Harper netuší, komu může důvěřovat, jak si dokáže zachránit život a jak se bude moci dostat zpátky domů do Spojených států. V pohybu mu totiž brání staré zranění… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalý voják Jim Harper se po odchodu z armády vydává s partou žoldáků do Německa, aby tu zastavil nebezpečného vědce a jeho výzkum. Až příliš pozdě zjistí, že je to celé o dost složitější. A že se nepočítá s jeho návratem domů. The Contractor se sice pokouší tvářit jako akční film, akce je v něm však minimum. Místo toho se tvůrci věnují nudným hrdinům a filozofování o tom, jak je náročné odejít z armády do civilu. Bohužel jako drama to funguje ještě hůř než akčňák. Nudný a mizerný film, který nemá co nabídnout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Přišlo to v tu nejnevhodnější dobu. Rodinné dluhy rostou a do toho je bez možnosti důchodu a zdravotního pojištění propuštěn, kvůli zranění z misí, z armády. Být patriotem ve službách armády je v USA zřejmě ještě stále jen cesta k chudobě. A tak kývne na dobře placenou nabídku, ale to by nebylo, aby v tom nebylo jedno veliké ale. Akční drama ´Dodavatel´, má hodně podobný dějový motiv s konkurenčním akčním filmem ´Ambulance´ (2022), jen je hodně skromnější a v rámci charakterů daleko lidštější. Je to příběh o člověku, coby bývalém vojákovi, který není přepáleně všehoschopným supervojákem, jak to obvykle bývá. Jedná se o obyčejného zranitelného člověka jako každý jiný, v čemž je právě ta lidštější stránka podstaty. Čest a přátelství je motorem jeho konaní, aby nakonec narazil na tvrdou zeď zrady. Jasně, takových filmů už je požehnaně a je to vlivem předvídavosti dějového vývoje docela znát. Akce vypadá dobře, ale není ji zase tolik, aby akční fanoušek zaplesal. Daleko více se klade důraz na dramatizaci, která však atmosféru spíše tlačí dolů. Ono vůbec konverzační etudy na samém počátku v budování dějové podstaty věci mají tendenci vyvolat dojem nudnosti. Ale dá se to překonat a plně pojmout nastupující misi. Těžko však posoudit vsunutí konspirační teorie. Rázem to zase dostává zcela jiný nádech v obrazotvornosti všech daných skutků. Prvky tajemna jsou sice povzbudivá, ale na druhou stranu, jakoby to ztrácelo na důležitosti. Dějová linka o zradě a pomstě. Nic víc, nic míň. Snímek ničím nevyčnívající, což znamená, že spíše velmi rychle zapadne. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Tyhlety pracovní lapálie mírně křivé Borovice s uhnilým kořenem sice nejsou žádná extra sláva, ovšem také žádný výraznější průser a překvapivě místy opravdu příjemně napínají. Díky několikerému vyvolání milých vzpomínek na Šónova Pistolníka nakonec za čtyři. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Chris Pine celkem uvěřitejně předstírá, že je hustě krutopřísnej mariňák, ale zbytek mě trochu zklamal, hlavně scénář a zápletka. Detaily ujdou, ale jako celek to moc smysl nedává a celá ta operativně Bournovská část mi vůbec neseděla. Akce je spíš průměr, prchání a ukrývání moc rafinovanosti nepobralo a herecky...herecky nemůžu zdůraznit absolutně nic, tam není prostě o čem mluvit. Nakonec tři hvězdy, ale slabý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Solidní spionážni thriller, který je něco mezi filmem s poselstvím a akčním thrillerem. Ukazuje, že kapitalismus zcela upřednostňuje dolar před humanitou. Naštěstí má hrdina vnitřní hodnoty. Je zde  ve scénáři určitá černá poezie celoživotního válečníka. Dialogy odhalují jeho charakterové nedostatky a existenciální obavy. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama