Chladnokrevný Stone (TV film)

• CZ název

USA, 2005, 82 min

Robert Harmon

• Hunt

Hudba: Jeff Beal(24.7.2010)

Chladnokrevný Stone alias Průměrný průměr. Na takové filmy se blbě píšou komentáře: nejsou tak špatné, aby na ně člověk plival jedovaté sliny a nejsou ani tak dobré, aby na nich bylo co chválit. Snad sympatická výprava stojí za zmínku a některé hlášky a ne zcela liliově čisté postupy Toma Sellecka v roli náčelníka policie v Prdelákově. Ve stavu počáteční nachcípanosti jsem neměla energii hledat lepší program a u tohohle nebyla škoda chrchlat, smrkat, srkat čaj a ztrácet vědomí. 55%(28.7.2011)

Další případ (i když natočený jako první) policejníého náčelníka Stonea neztratil téměř nic z kvalit předchozího filmu. Atmosféra, i když není tak hutná, se nese ve stejné tónině, a tomu kdo v ní nalezl zalíbení, přínáší další příjemný zážitek. Možná jsem měl chvíli trochu potíže s dvojicí až příliš filmových vrahů, nicméně jejich zasazení do atmosféry filmu bylo zajímavé, stejně jako způsob jakým tvůrci pracovali s napětím, které příjemně gradovalo až do konce, ačkoli byla totožnost vrahů odhalena už samém počátku vyšetřování.(16.6.2010)

Klasický detektivní příběh, sériové vraždy, pachatele ukáží během prvních 10 minut filmu, takže se nekoná ani žádné napětí, očekávání, kdo je padouchem..(28.6.2006)

První překvapivá věc, se kterou se zde potkáte, je to, že mrtvoly dýchají a střihačovi je to jedno. Jinak jde ale o dalšího ztrápeného bývalého velkoměstského poldu, který chtě nechtě přesedlal do malého městečka kdesi u moře. Jenže svrab se šíří všude a ani Ráji se nevyhýbá. ~ Styl vyprávění pozvolnější, Tomovi role padnoucí, byť se svými intuicemi by mohl konkurovat i slavnějším kolegům v praxi. Celkem dobrá kriminálka, na televizní produkci.(28.10.2011)

• Aqualung

Nezábavný, předvítalený film, který omílá již známá klišé.V zásadě tedy nudný.(21.7.2010)

Podle mě dobrý film, na který bych jinak než náhodou, když ho dávali večer na TV H@vna, asi těžko narazil. Nespoileruju, když prozradím vraha, protože tady znáte pachatele v podstatě od začátku. Manželský pár zabijáků byl správně úchylnej, Jesse Stone po večerech doma chlastá a někdy postupuje v případu tak, že ne úplně podle mirkodušínovských postupů, což mám rád. Ani tady amíci nevyhnuli klišé, ale spíš v dialozích než v ději. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak si jdu stáhnut dalšího Jesseho Stonea. 72%(21.7.2010)

• Lobotomas

Scénář: Robert B. Parker, John Fasano, Michael Brandman(20.7.2007)

rozhodně to byla nadprůměrná detektivka, vcelku napínavá a dobře natočená. obzvláště selleck v roli Stonea perlil a myslím, že si i jako herec vychutnával suverenitu postavy, kterou stvárnil. bylo to velmi zábavné a upřímné. detektivka sice byla akčností rovná Columbovi, nicméně měla mnohem větší potenciál tajemna a dramatičnosti a budila zdání, jak už to na maloměstě bývá, že vše souvisí se vším. Velmi povedené.(28.7.2010)

Ne příliš zajímavá, ale celkem koukatelná detektivka, ve které Vás možná nic nepřekvapí, ale určitě se na ni dá v pohodě a zadarmo kouknout. 55% = 3/5(12.3.2011)