Reklama

Reklama

Hrdinou dramatického příběhu je někdejší detektiv z Los Angeles Jesse Stone (Tom Selleck), který kvůli nadměrnému pití přišel o slibnou kariéru a skončil u policie v zapadlém městečku Paradise. Zdá se, že v takové díře se nemůže vůbec nic stát, ale když dojde k vraždě, Stone záhy pochopí, že má co do činění s nebezpečnými sériovými vrahy. Podezírá ze zločinu excentrickou manželskou dvojici Andrewa (Reg Rogers) a Briannu (Jane Adamsová), která je fascinována násilím, ale případ se komplikuje. Poté, co je znásilněna šestnáctiletá dívka, si Stone uvědomí, že by mezi oběma případy mohla být souvislost a hodlá ji prokázat. Vyšetřování probíhá pod sílícím tlakem tisku, nadřízených i FBI a stává se nejdůležitějším případem Stoneova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck už nějak na všechno rezignoval a jako důchodce udělal devět filmů podle detektivních románů o Jesse Stone (nechce se mi to skloňovat, je to dost krkolomný). Nenechte se však odradit jeho důchodovým věkem, ve filmu je to stále hřebec, kterýho uhání téměř každá ženská postava filmu. Je to starej mazák, takže moc nemluví, což je v jinak zcela debilních dialozích výhodou. V půlce filmu už zkušeným okem dobrýho policisty identifikoval pachatele a zbývalo jen je usvědčit. Nutno říct, že to byli oba dva debilové (hlavně ten trapnej kameraman) a ten jejich prvotní rozhovor se Stonem byl na Zlatou malinu. Pokud by se za to taková cena dávala, asi by ta scéna prohrála s další scénou z filmu - návštěvou advokátky, co si poručí chlast, sedne si mu na klín, řekne mu aby jí podrbal kundu a pak zase odejde. Každopádně se to nějak vyřeší a víc asi není co dodat. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto detektivku jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání a nebudu skrývat své nadšení. Má všechno, co na tomto žánru oceňuji. Výborný Tom Selleck v hlavní roli, úžasné poetické prostředí, kamera i hudba ve vzácném souladu a dokonce i dabing se povedl. Zvolna plynoucí příběh, v němž se osobní život detektiva plynule prolíná se zvolna probíhajícím vyšetřováním a vůbec nevadí, že pachatel je podezřelý již od počátku a jde jen o jeho usvědčení. ()

Reklama

crha 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrý film, na který bych jinak než náhodou, když ho dávali večer na TV H@vna, asi těžko narazil. Nespoileruju, když prozradím vraha, protože tady znáte pachatele v podstatě od začátku. Manželský pár zabijáků byl správně úchylnej, Jesse Stone po večerech doma chlastá a někdy postupuje v případu tak, že ne úplně podle mirkodušínovských postupů, což mám rád. Ani tady amíci nevyhnuli klišé, ale spíš v dialozích než v ději. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak si jdu stáhnut dalšího Jesseho Stonea. 72% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další případ (i když natočený jako první) policejníého náčelníka Stonea neztratil téměř nic z kvalit předchozího filmu. Atmosféra, i když není tak hutná, se nese ve stejné tónině, a tomu kdo v ní nalezl zalíbení, přínáší další příjemný zážitek. Možná jsem měl chvíli trochu potíže s dvojicí až příliš filmových vrahů, nicméně jejich zasazení do atmosféry filmu bylo zajímavé, stejně jako způsob jakým tvůrci pracovali s napětím, které příjemně gradovalo až do konce, ačkoli byla totožnost vrahů odhalena už samém počátku vyšetřování. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je toto napsáno jako první příběh Jesse Stonea, jedná se o druhý díl série. Ten první se jmenuje Nový začátek a je tady psán jako druhý příběh. CITÁT - Paradise je město v Massachusetts (42°40677´N, 70°81223´W)............ V Paradise je spáchána vražda. Případ začíná vyšetřovat místní nový detektiv Jesse Stone (Tom Selleck). Hned zpočátku najde u mrtvého muže opuštěného psa. A protože mu nedávno zemřel ten jeho, stává se Zlatý retrívr jeho parťákem v dalších příbězích. DIALOG - MOLLY (Viola Davis): Co tu dělá ten pes? JESSE STONE: Ochrana svědků............. Zároveň s vraždou tu probíhá vyšetřování jiného případu. Jedná se tak vlastně o dvě linie, které spolu nemají konkrétní vztah, krom Jesse Stonea. Obě linie příběhu jsou smutné, podpořené pasujícím hudebním doprovodem a dobrým scénářem. Obsazení herců je televizní a kamera je průměrná. CITÁT - Je to blbej vesnickej polda............. Je to povedená detektivka, ale rozuzlení toho druhého příběhu jsem čekal trochu jiné. Ale jen trochu. 70%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Je to jediný příběh v sérii, který dostal raiting "R" pro násilný obsah, sex a užívání drog (na film s ratingem R smí mládež do 16 let pouze v doprovodu dospělé osoby). (Terva)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko v lokalitách Blue Rocks, Halifax a Lunenburg. (Terva)
  • Robert B. Parker napsal tento příběh jako čtvrtý ve své knižní sérii, ale pro televizi byl natočen jako první. (Terva)

Reklama

Reklama