Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Krásný příběh s dechberoucím koncem. Hlavní postava mi byla sympatická od začátku a Freeman mě ukázal, že je né nadarmo mojím oblíbeným hercem. Mám rád filmové efekty a vše s tím spojené. Ale jsou filmy, které mě dokážou zaujmout a které si dokážu osvojit i bez nich. Toto je toho zdárným příkladem. Kéž by bylo více takovýchti mistrovských děl. Všechno je na svojem místě, všechno je jak má být. Dokonce puštěná hudba vězňům v zamčené místnosti se mě líbila i když se mi tento svtyl vždycky hnusí. A konec, ten to jak už jsem říkal, zakončil, jak zakončit měl.

Avatar

Avatar (2009)

Plno lidí si stěžuje na to, jak je příběh prostý. Ano trošku prostší je, ale kdo by to řešil. Na tomto filmu je vidět rozpočet Camerona a obrovský kus práce WETA digital, před kterýma jako informatik se zalíbením v počitačových efektech smekám. S jakou dokonalostí dokázali vykreslit svět, přirodu, všechny postavy je neuvěřitelné a v některých momentech se mě ježili všechny chlupy na těle.Někteří v Avatarovi mohou vidět i člověka, jaký vlastně je a já nejsem vyjímkou.Nevím jestli i toto, byl záměrem Camerona, to ničení přírody a to jak dopadne, když v tomto budeme pokračovat tam prostě je.Co se týče 3Dčka, to je další stránka, která otřásla světem a technologií 3D vůbec. 3D Camerona nevykresluje obraz před diváka (kde jdou vidět jen některé scény, které jsou navyrhnuty přímo tak, aby vycházely před diváka), ale je vidět v plátně a v 3D rozměru je tak vidět celý film, což je převrat. hudba Jamese Hornera k filmu sedí a vytváří ještě lepší dojem. Kdo neviděl, určitě doporučím, AVATAR stojí za zhlédnutí a mě nezbývá nic, než těšit se na dvojku.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Tak a je to tady. Dreamworks ukázal Pixaru, že taky umí a umí dobře. How to train your dragon je pro mě překvapením v dobrém slova smyslu. Příběh je možná trošku předvídatelný, ale musíme si říct, je to pohádka :) A proč to komplikovat dětem? I přes předvídatelnost je příběh pěkně napsaný. Spolu s hudbou a grafickým zpracováním je to velmi pěkný divácký zážitek. Po slhlédnutí asi nebylo človíčka, který by si neřekl v hlavě "Toho dráčka chcu domů, to by byl hlídač!". A já nejsem vyjímkou. Viděno v kině ve 3D zpracování. A pak několikrát doma a mohl bych se na to podívat zase znova a vím, že mě to nezklame. Moje vůbec nejoblíbenější pohádka. *****

Transformers

Transformers (2007)

Jelikož jsem fanouškem filmových efektů, nikdy jsi nenechám ujít ani díl z takové serie jakou jsou transormeři. K jedničce nemám co vytknout. Robůtky jsem si hned od začátku oblíbil, bral jsem je jako živé a kdyby už by se mě náhodou něco nelíbilo, všechno zlepší pohled na Megan Fox.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Úžasná letní podívaná, pěkný příběh, nesmí chybět nějaká ta romantika no a úžasný Johny Depp :) Ten tam prostě válí a piráti by bez něho nebyli piráti. Jeho vtípků se nikdy dost nenabažím a jeho běh s máchajícíma rukama kolem sebe je nezapomenutelný :D Jeho styl by nenapodobil ani pan Bolt :D Nejlepší film s pirítskou tématikou u kterého se vždy zasměju.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

Jelikož teď facebook hýbe světem a pro mě jako informatika je toto celkem přitažlivé téma, rozhodl jsem zkouknout The Social Network s tím, že jsem nevěděl co od toho čekat. Říkal jsem si, co by v tomhle filmu asi tak mělo být, čím by měl být tak zajímavým kromě obrosvkého magnetu a lákadel lidí jménem facebook? Překvapil mě zajímavý příběh a David Finsher to pojal, jak jsme u něho zvyklí správně. Celý film jsem se bavil, vtáhlo mě to do děje, vůbec mě nevadilo extrémně rychle brebtání hlavního hrdiny (asi jsem zvyklý z gilmorek :D) a jsem rád, že jsem se o Facebooku tímto způsobem zase něco dozvěděl.

Matrix

Matrix (1999)

Nejlepší díl z celé trilogie, pak už to má bohůžel klesající tendenci. Nejvíc se mě líbil nezapomenutelný výcvik Nea a následné bitvy s agenty, skvěle natočený trhák, podnícený na dobu, v které byl natočen převratnými efekty. Kdo si po shlédnutí filmu neřekl, že bych se dal na nějaké bojové umění? :D

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Kdo říká, že tento projekt někomu přerostl přes hlavu ... No mám na to jiný názor, opět skvělá práce Christopra Nolana, nejlepší film za poslední dobu. Jeden z nejlepších vůbec. Poprali se s tím skvěle. Ta spousta zvartů tomu jen přidávala na atmosféře. Když začly hrát v určitých momentech ty chorály Zimmera běhal mě až mráz po zádech.