Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 189)

Dever 

všechny recenze uživatele

Verbinskemu sa podarilo natočiť impozantné dielo,ktoré nemohlo byť lepšie obsadené ako je a herecká genialita Johnnyho Deppa je nenahraditeľná. Fakticky film tak dobrodružný a komický ako málo ktorý iný.................Soundtrack Klaus Badelt: 1. Fog Bound [2:16] ,2. The Medallion Calls [1:52] ,3. The Black Pearl [2:16] ,4. Will and Elizabeth [2:08] ,5. Swords Crossed [3:15] ,6. Walk the Plank [1:58] ,7. Barbosa is Hungry [4:06] ,8. Blood Ritual [3:32] ,9. Moonlight Serenade [2:08] ,10. To the Pirates' Cave! [3:30] ,11. Skull and Crossbones [3:24] ,12. Bootstraps' Bootstraps [2:38] ,13. Underwater March [4:12] ,14. One Last Shot [4:46] ,15. He's a Pirate [1:32], ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tento bruckheimerovský šperk je dokonalou ukážkou perfektne zvládnutého blockbusteru, ktorý nepostráda vynikajúcu remeselnú stránku ani uspokojivý scenár, čo je v rámci dnešných odfláknutých ,,letných" filmov doslova privilégium. Milujem hviezdnu trojku na čele s najvtipnejšou kreatúrou posledného desaťročia, Jackom Sparrowom, dynamicko-melodickú hudbu podľa Zimmerových tónov a všetky tie pirátske dobrodružstvá a Sparrowove výroky som si maximálne užívala. Jeden z najlepších filmov Johnnyho Deppa a skvelá filmová zábava, ktorá má šarm a dôvtip. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bez Deppa by byl film takřka beznadějný, ale Johnnyho Jack Sparrow je jedna z nejlepších komických figur, které jsem ve velkofilmu spatřil. Při pohledu na Orlando Blůmu se do mé mysli vkrádá otázka, zda je jeho výkon typu "já jsem Legolas, ale oblečený jako bukanýr, nepleťte to, milé děti" míněn vážně, nebo zda se jedná o úmyslné nadsazení figurky nepolepšitelného klaďase Willa Turnera... Děj prostinký, triky pěkné, humor výborný; prostě zábavný film jak má být! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda patrí čisto len Johnnymu, pretože týmto výkonom dokázal nemožné. Úžasne zahrané, povedal by som, že na placi bol snáď pod vplyvom nejakej haluziny, pretože jeho prejav bol skvelý. Navyše výborný pirátsko-fantasy scenár, fóriky, kostými, nápad, Keira ani nehovorím. Nechápem, prečo má film také slabé percento. 100%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Neznám snad žádný jiný film, který by u mě prošel tak razantními změnami vnímání. Ohodnotil jsem jej vším krom obou krajních hodnot, abych nakonec skončil na drobném nadprůměru, neboť tenhle film si ho opravdu zaslouží. Krom prvních pár minut, které, pochopitelně, slouží pouze k seznámení s hlavními hrdiny, jsem se totiž čertovsky bavil. Klasicky bruckheimerovská akce zabalená v historickém hávu mě chytla a až do samotného konce nepustila. Máme tu snad všechno co taková úspěšný snímek mám mít, vyjmenovávat nebudu, každý jistě ví. Je třeba podotknout, že na snímek podobného ražení disponují Piráti z Karibiku i velmi kvalitním dějem, který se nezvrhává v předsmrtelou křeč a zároveň dokáže krom pobavení i překvapit vcelku slušnou stavbou - čímž mám na mysli třeba konečné rozuzlení, které nejspíš nebude z nejoriginálnějších, ale nám běžným divákům jistě bohatě postačí. Navíc je to skvěle natočené, čímž mám na mysli vizuální stránku, která není přetláskaná, ale na druhou stranu jí ani nic nechybí. Johnny Depp hraje skvěle, ale patřím do menšiny, která z něj nebyla na větvy... 70% [TOP 19/17 68%] ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Keira Knightley málem vůbec nehrála ve filmu. Téměř kvůli dopravní zácpě nestihla přijít včas na casting a i když pak roli dostala, podle svých slov si zabalila pro natáčení v Karibiku jenom pár věcí, protože byla přesvědčená, že ji velmi brzy stejně vyhodí. Také se původně uvažovalo, že její postavu Elizabeth by mohla hrát Jessica Alba. (Zdroj: ČSFD)
  • Filmový štáb natáčal na otvorenom mori len šesť dní. (Greenpeacak)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama