Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Ojedinělý? Rozhodně ano. Výjimečný film založený na pravdivém příběhu muže, který doopravdy zažil boj s medvědem a dokázal přežít i bez své skupiny. Celý film není jen o honbě za pomstou. Jde tu o všechny ty útrapy, které mu divoká a nedotčená příroda nachystala. O to, jak si člověk, který je na míle daleko sám, dokáže poradit. Jak musí spoléhat jen na své instinkty a nevzdat to. "As long as you can still grab a breath, you fight." Herec jako Leonardo nepotřebuje rozsáhlé dialogy, on udělá film skvělý jen svým mistrovským výkonem. Opět pro něj zcela jiná, nová a určitě nelehká role. Opravdu mé očekávání nezklamal. Mimo to mě dále uchvátily krásné záběry zimní přírody. Četla jsem jak natáčení bylo náročné a s jakými problémy se pod bodem mrazu museli potýkat. Ovšem dokončení tak impozantního snímku stálo rozhodně za to.

plakát

Oculus (2013) 

Co se týče lekaček a husí kůže až za krkem, to nečekejte. Ale po stránce psychologické je tento horor fakt luxusní. Přesně vidíte, jak se psychika hlavních postav mění. Začínají hádky, vzpomínky na minulost, manipulace vědomím a k tomu je vše skvěle protkané příběhem, který zažili jako děti. Přes všechno opatření a chytře vymyšlené plány nad zrcadlem stejně nevyhrají, protože hlavě se prostě nedá poručit. V jednoduchosti je krása a tím myslím to, že tady celý film nelítá krev sem a tam. To vůbec ne. Nic přehnaného, ovšem scény, kdy vám zatrne rozhodně stojí za to. Třeba finále je opravdu nečekané a vezme vám dech. Film má hlavu a patu, divák pochopí děj a v ničem se neztrácí, což se u psychologického snímku plus. ...Nechtějte si koupit takové zrcadlo. :D

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Že peníze ničí charakter člověka, se učí malé děti. A že bohatým se chce stát každý, to taky všichni ví. Tak proč tuto pravdu někdo neunese ? Vždyť je to přesný snímek toho, jak dnešní společnost funguje. Každý z nás je její součástí, žijeme a fungujeme v ní a ani nemáme potuchy, kde, jak a proč přicházíme jak my, tak celý svět o prachy. Nevěděli to lidé ani když se rozjížděla Wall Street, ani to neví teď. Vždycky tu budou ti "chudí" a ti "bohatí"... Myslím, že film Scorsese je dílo nad dílo ! Mimo skvělého, pravdivého příběhu, jsem se ještě víc (nevěděla jsem, že by to ještě šlo o tolik více) zamilovala do Capria. Není možné, kam se tento herec vypracoval, jak zvládne zahrát tuto nelehkou roli a jaké grimasy při tom dokáže. Je to herec, který nám píše dějiny filmu. To by se dalo říci i o režiséru, který posunul filmový zážitek opět o příčku výš. Prostě jednoduše: byla to smršť peněz, drog, sexu, Leonarda a zábavy ve třech hodinách, které budou pro mě nezapomenutelné a úžasné do doby, než natočí ještě peckovější film (třeba i to se jednou stane :D).

plakát

Světová válka Z (2013) 

Opět tu máme epidemii a statečného hrdinu, který najde lék. :D Originalita se v tomto případě hodnotit nemůže. Celkem prostý děj, ovšem s vynikajícími akčními scénami, při kterých si člověk myslí, že na něho zombíci vyskočí z televize. A právě kvůli těmto scénám byl film příjemný, dech beroucí a s občasnými lekačkami skvělý. Z celkového dojmu si pak divák odnáší dobrý pocit z dobře provedeného filmu.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Celkový snímek se mi opravdu moc líbil, byl vážně skvělý, ale když se v tom začnu pitvat, pár věcí na tom najdu. Pro mě zvrat nastal, až když se všichni dostali do arény. Ovšem pak to mělo rychlý spád, v aréně moc dlouho nepobyli a šup sem, šup tam, najednou konec. Moje první věta po skončení filmu byla: "To si dělaj srandu ? Když nevědí jak udělat konec, tak tam hoděj konec?!" Trochu mě to zamrzelo, že všechno šlo pak strašně rychle, ale nechci si to zkazit přemýšlením o chybách, takže se nechám strhnout celkovým dojmem. 5* :)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Úplně jiné pojetí než klasického pohádkového filmu, jako byla třeba Sněhurka a lovec. Plus za akční scény, jak za boje s nejrůznějšími zbraněmi, tak i za boj na holé pěsti. I když ze začátku jsem si říkala, odkdy sakra čarodějnice umějí parkour ? !? Ale podle atmosféry celého filmu,se to tam celkem hodilo. Co mi teda vadilo byly tváře čarodějnic, které vypadaly nepřirozeně a uměle. Hlavní nestvůrka mi připomínala Samaru z parodie na kruh. Měla bych se jich bát a né být spíš znechucená. Ovšem když jsem si po dokoukání celého filmu pustila special features a viděla, jak maskérům dalo takovou práci vytvořit všechny ty masky, tak jsem si jenom říkala, co to do toho filmu dali ? Protože v tomto krátkém videu ty tváře byly skvělé a vůbec nevypadaly uměle a tak blbě jako ve filmu. Z toho plyne, že vůbec nevím jestli mám dát tři* nebo čtyři*. Ale asi dám na celkový dojem, který bych považovala za kladný, tudíž 4*.

plakát

Očista (2013) 

Jak zazněla siréna, zježily se mi chlupy na rukách a přeběhl mi až mráz po zádech. Celý film byl pěkně napínavý, pár zvratů tam bylo a skvělý úkaz toho jak všichni byli úplně vymletý a zblblý celou očistou. I chamtivost prodavače bezpečnostních zařízení a závist sousedů. Konec mě rozsekal,nečekala sem to. Celkem promyšlený snímek.. přinutí vás zapřemýšlet nad tím, jestli je lepší jednu noc se zamknout doma a přetrpět to, nebo snášet každodenní zprávy o násilí v ulicích a vaší blízkosti. I like it :) 5*

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Skvělý zážitek, který snad u mě předčil Insidious a možná i Čtvrtý druh :) . Nemůžu říct, že jsem z toho byla podělaná jako z kruhu nebo ze 4. druhu, ( to je spíš věkem :D ) ale i tak jsem se několikrát lekla a bála se, kdy přijde ta děsivá chvilka. Vykřiknout na celé kino strachy by bylo pro mě celkem trapné, takže mi muselo stačit aspoň to, že jsem někomu mohla mačkat ruku. Doufám, že když se na to kouknu podruhé, potřetí, počtvrtý.. že si to užiju stejně tak jako poprvý :). Procenta hovoří za vše... BOMBA film !

plakát

Raubíř Ralf (2012) 

Jeden z nejlepších animáků ! :) Musím pochválit skvělé propojení několika herních osudů, které se skvěle proplétaly a rozvíjely už od začátku, takže žádná nuda. Náhlé střídání prostředí bylo příjemným oživením filmu. Nebyla tam žádná klišé zápletka, ale jak říkám, bylo jich tam několik najednou, dávaly smysl a byly zajímavě vyřešeny. Vše se zakončilo šťastným koncem, jak už to v animácích bývá. :) zaslouží si 5* !

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Jak lze skvěle zkombinovat, právní advokátku, vyšetřovatele, vojáka a odstřelovače?..v tomto filmu snadno ! Skvělá myšlenka, která chvilinku potrápí vaše mozky a úžasné bojové scény, u kterých zatajujete dech. Ovšem nejsou nijak přehnané a působí zcela nenuceně a nečekaně. Mě se film líbil, proto 5* ale do top asi nepůjde.