Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Prach a broky (2015) (amatérský film) 

Slušný, hodně slušný výsledek. Originální, vtipné a na amatérský film solidní zpracování. Tvůrci filmu zaslouží poklonu za jejich nasazení a vůli realizovat tento projekt. Pro mě osobně příjemný zážitek. Nebudu zde jmenovat nedostatky. Ne že by se nenašly, ale především proto, že si to úsilí všech zúčastněných nezaslouží... A mimo to jsem fanouškem filmu ;-)

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Vždy když se objeví nový seriál, tak očekávám jak dlouho bude trvat, než se začnou objevovat již několikrát použité náměty a postupy. No, a největší radost mi udělá seriál, který to vezme z trochu jiného konce a dokáže mě bavit celým obsahem. Solidní scénář, vynikající hlášky, rozmanitost postav a relativně málo slabých okamžiků, dělá z tohoto seriálu potenciální kulťák. Nemusí sedět každému, ale mě dostal a rozhodně nejsem poslední. Pro lepší zážitek, doporučuji verzi v originále. Postava Kelly si to žádá.

plakát

Pravidla lži (2006) 

Hodně slušné. Tak asi tak by se dal ohodnotit tento film. Hlavně protože pochází z našich končin. Děj zasazený do tak specifického prostředí jako je komunita drogově závislých je už sám o sobě zajímavým tématem.Když si přimyslíte dokonalou charakteristiku postav, kriminální motiv na naše poměry docela netradiční, vystavíte vše na profesionálních výkonech hereckých představitelů a okořeníte zajímavou hudbou, může vzniknout film na který se těžko zapomíná. Robert Sedláček je výrazně ovlivněn zkušeností s dokumentární tvorbou. Na filmu je to jasně patrné, ale vůbec to není špatně. Mám pocit, že film nějak zbytečně brzo finišuje a trochu to kazí výsledný dojem. Jinak zdařilý počin, když bereme v potaz, že se jedná celovečerní debut.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Tak na tento remake klasiky 80-tých let jsem se opravdu těšil. Původní film je zdařilou fantasy, která však trpí nedokonalostí trikových záběrů a i přesto mě vždy bavila. Nové zpracování mělo být důstojnou předělávkou a především se očekávala dokonalá audiovisuální podívaná. Jenže. Film ani zdaleka nedosahuje kvalit své předlohy a předpokládaná audiovisuální smršť se taky nekonala. Proč? Bylo na realizaci málo času, měli tvůrci svázané ruce nebo málo prachů? Nebo je Louis Letterier na takovýto film málo zkušený. Těžko říci. Asi ode všeho trochu. Tak jako tak je film až tragicky slabý a zaostává daleko za původní verzí. Škoda.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Film natočený podle komiksové předlohy je sázka do loterie. Zvláště v případě, kdy není předloha notoricky známá jako tradiční zámořské komiksy. Ale právě proto je tento film zajímavý a netradiční. Už jen skutečnost, že hlavní postavě nepohlédnete za celou dobu tváře a neznáte její původ, je v konkurenci elasťákových hrdinů vítanou změnou. Temná atmosféra totalitní společnosti je zajímavým neokoukaným prostředím. Jenže filmu chybí ve výsledku víc než si může dovolit. Akce je poskrovnu a film staví především na atmosféře. Exteriéry Londýna jsou nevyužité a herecké výkony nevyvážené. Především mi vadí postava ´´vůdce´´, která je karikaturou pravděpodobné předlohy. I přes všechny nedostatky se jedná o zajímavý počin, který dokáže pobavit. Škoda nezužitkovaného potenciálu. Takhle máme jen průměrnou adaptaci komiksu.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Nejlepší odměnou za dobře odvedenou práci je divácký ohlas a názor odborné kritiky. V tomto případě to platí dvojnásob, protože se jedná o žánrovou záležitost. Film nadchne výborným scénářem, který z poměrně jednoduché zápletky těží maximum. Herecké výkony hlavních představitelů dokonale vykreslují úmysl diference charakterů postav. Především výkon Eliho Wallacha v roli Tuca je excelentní a je nejvýraznější postavou filmu. A když k tomu připočtete úžasné exteriéry, hudbu Ennia Morriconeho a genialitu režiséra, čekají vás tři hodiny nezapomenutelného zážitku. A to i v případě, že pro vás je western zcela neznámým či zavrhovaným žánrem.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Který filmový tvůrce může o sobě říci, že stvořil dva z nejlepších filmů v jedné kategorii. Ano moc jich nebude, ale naštěstí pro milovníky kvalitních ´´westernů´´ přece jen existuje. Po tak kvalitním počinu jako Hodný, zlý a ošklivý lze jen těžko uvěřit, že může vzniknou další stejně dobré nebo pro některé, ještě lepší dílo. Tradiční vzorec zápletky westernu je zde mistrně sestaven s důrazem na nejmenší detaily. Děj se pomalu odvíjí, aby pak v dramatickém závěru vyřešil osudy hlavních postav, možná předvídatelně, ale i tak zábavně. Dnes již kultovní motivy a scény filmu ve vás zanechají emočně silný filmový zážitek. A ta hudba...