Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním filmem se nabízí, avšak nebylo by to příliš rozumné a vypovídající... připadá mi to, jako kdyby Děti z Bullerbynu bydleli na kopci v třípatrové superhaciendě a místo školy a pomáhání rodičům pařili plejstejšny, grilovali bažanty a pořádali tequilla párty ve finské sauně... četl jsem články o zkracování, stříhání, dotáčkách apod., prostě hodnotím 106 minutovou verzi z kina a viděl jsem totální příběhovou zpatlaninu plnou nesmyslných jednání, uvažování a činů postav, ale také dynamickou okružní jízdu po vytunningovaných starořeckých potvorách v krásných scenériích. Velkolepé, praštěné, svižné, bez atmosféry, ale hlavně... na těch 106 minut jsem fakt vypnul a odreagoval se... a to se mi dlouho nestalo. p.s.: než Kraken "vylodí" všechna svoje chapadla, končetiny, výrustky nebo kdo ví co ještě z vody, stačíte si v pohodě odskočit na wc a vypustit Krakena :) 125 miliónů dolarů(rozpočet)/491 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/120,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky a mého oblíbeného filmu si přímo říká o přeshubu a před filmem jsem byl taky na něco takovýho pěkně nažhavenej. První půlhodina taky předpoklady víc než jen potvrzovala. Perseova cesta z truhly do rybárny, z rybárny na královskej dvůr, to vše v kulisách jakýsi války lidí proti bohům (kdo jí začal a proč se nedovíme, jen to, že trvá už dlouho a jednou z vedlejších škod je sám Perseus), vše okořeněno špatnými dialogy a zmateným dějem. Mytologický pozadí (a koneckonců ani to nemytologický) nemá takřka nic společnýho ani s bájema, ani s původním filmem, zmateně se přeskakuje ze scény do scény, bohové pouze tiše naslouchají rozmluvě Dia a Háda, žádné božské intriky (žádná Héra). Ale pak najednou... Ne, film jako takovej se prakticky nezměnil, pořád je to procházka od bodu A jako Andromeda do bodu M jako Medůsa přes postupné tábory P jako Pegasus, Š jako štíři, Dž jako džinové a Č jako čůzy, teda vlastně čarodějnice, s vrcholem K jako Kraken a následnou derivací Ió (v tajemném bodě G jako Gemma), vše v designu tupé koridorové mlátičky. Jenže jak začala cesta družiny, i přes výše řečené nějak zafungovala chemie a charisma těch několika přeživších (nevim, jak to dokázali na tak malym prostoru) a především se z toho všeho hnoje vyloupla myšlenka. Možná ne chtěná, ale motiv toho, jak se Perseus za každou cenu snaží zříct božích darů (i když to odnese i chudák Bubo) a celkový pojetí boje lidí, kteří nechtějí vládu bohů nad sebou, se mi nějak zalíbil. Vzhledem ke zbytkový tuposti filmu je to asi jen náhoda, ale díky ní si ode mě nakonec film jisté uznání našel (dokonce jsem se tu a tam docela zasmál, i tomu zvětšenýmu popředí Gemmy Arterton), což mě samotnýho překvapuje nejvíc. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tragédie a naprostej trapas, nejdřív jsem to ani nechtěl porovnávat s původním zpracováním od Desmonda Davise, který mám fakt hodně rád, ale na mysl to prostě během koukání přijde a tohle totálně propadlo, tvůrcům bych nejradši usekal ruce a pro jistotu i nohy, aby už nic nemohli zprasit, jelikož se jim nepovedlo takřka nic, příběhem počínaje a castingem konče. Je celkem evidentní, že Leterrier nechtěl přesně okopčit původní schéma, takže to celý proházel, aby to vypadalo jinak, připomínalo mi to situaci, když chce někdo něco obšlehnout do školy z netu (znám samozřejmě jen z doslechu, sám bych se k tak takovým praktikám nikdy nesnížil) a chce aby to vypadalo jinak, ale nechce nic novýho vymýšlet, tak prostě jen přehází věty, odstavce a trochu to přepíše a hotovo a to se stalo tady, takže nakonec postavy do děje lítaj, jak koho zrovna napadne, nemá to řád a je úplně jedno, že je to totální nesmysl, hlavně, že to neni stejný jako původní film, že? No a do toho se pletou tu a tam nic moc triky, špatná atmosféra, která totálně postrádá nádech mytů a působí to moc moderně a americky a završuje to děsnej casting, kde Dia hraje Liam Neeson, kterej je v tý roli fakt děsnej, jak nějakej vandrák, vedle něj pyšně stojí Hádes, kterej je tak zuboženej, že bych mu snad dal pár drobáků a politoval ho bez toho, aniž by mi musel vyhrožovat a z Caliba se mi chtělo brečet, navíc Perseus v podání Sama Worthingtona nemá tady moc charisma a i když se snaží, tak to neutáhne, protože ho sráží blbej scénář. Rádoby super krásnou Andromedu snad ani komentovat nebudu, od pohledu protivná kráva. Na druhou stranu, když se zamyslim, jesli jsem se u toho jen obyčeně bavil, tak nemůžu říct, že ne,ale pár slušných pasáží a dobrej konec to fakt nezachrání. 2,5* ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Porovnavat to s originalom by bolo voci remaku nefer a KO uder pod pas. Navyse, je mi sympaticke, ze si boli toho vedomi aj tvorcovia remaku a este v uvodnej tretine asi najvacsim odkazom na povodnu verziu jej zamavali (SPOILER: Snyderove sovy nebudu tento rok na platne osamotene ;) - mozno je az skoda, ze ide iba o par sekundovu zalezitost, udajne totiz bola natocena "ved-vy-viete-s-kym" jedna cela sekvencia, kde "ved-vy-viete-kto" mal aj urcite technicke zlepsovadla....snad bude aspon na DVD/BR vo vystrihnutych scenach) a potom sa film vydal vlastnou cestou, i ked najhlavnejsie body v pribehu su zachovane. Cesta je to typicka pre rychlokvasne blokbastre. To nie je kritika, len ciste konstatovanie. Pribeh tu hra druhe husle, spolu s nevyraznymi charaktermi otrepane tvori len vyplnkovu vatu pre retazenie akcnych scen v trende "rychlejsie a hlasnejsie". Su nablyskane, nacancane, ale tak nejak vacsinou bez zivota a umele. Presli cezo mna, zmysly pobavili, ovsem nic vyraznejsie nezanechali. Neeson si ulohou Zeusa zase zabezpecil najom dopredu, Mikkelsen vyzera ako by si odskocil z natacania Valhalla Rising a Fiennes pre zmenu z Potterovskej maskerne. Worthington je fajn, ale zacinam mat podozrenie, ze vyrazovo sa hybe iba medzi troma-styrmi hereckymi polohami (nevadi). Na jedno pozretie neskodne, ovsem trvalka tu nehrozi. [po londynskej premiere]. UPDATE: Spatne, par tyzdnov po pozreti musim ist este nizsie. Ten film zo mna uplne za par tyzdnov vyprchal. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V řecké mytologii zlehka pokulhávám a zhlédnutím Souboje Titánů se to nijak zvlášť nezlepšilo. Já si tedy celkem na nic nestěžuji - bylo to barevné, bouchalo to, cákalo to, dunělo to a rozhodně to mělo svižné tempo, ale když už se to nebálo občas zahláškovat, tak to mělo tuto zbraň rozhodně častěji tasit. Kdyby totiž Perseus na konci uhláškoval Krakena tak, že ten by se utopil, tak já bych byl šťastný, ale tak nějak tuším, že bych byl sám. Proto už jen podotknu, že Cháron byl na můj vkus příliš ošklivý, Medúza zase vyřehtaná a ještě si postesknu, že by asi nebylo špatné mít za tátu nějakého toho Diuse, který umí na počkání přičarovat sličnou slečnu pro zabití dlouhých chvil. Můj otec to totiž asi neumí. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Sandály, které nosí ve filmu Perseus (Sam Worthington), jsou boty Nike Trainers s namalovanými prsty. Herec nemohl nosit opravdové sandály, aby mohl provádět některé kaskadérské kousky. (Ruuzha)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 163,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 493,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama