Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Souboj titánů jsem se dostal díky ČSFD projekci a abych pravdu řekl, bylo mi od začátku jasné, jak to tady s filmem dopadne. Od začátku se na film šlo s blockbusterem, který bude pitomý a taky to tak dopadlo. Film sám o sobě průměrný je, což o to. Příběh nemá žádnou zásadní šťávu, jen se snaží zaujmout luxusně upravenými scénami z původního Souboje titánů. Ani to v tomto případě s tím původním srovnávat nechci. Ono to prostě nejde. Koukal jsem na to jako na samotný film a také jsem si to patřičně užil. I když jsem 3/4 filmu měl sundané brejle, protože mi přišlo naprosto zbytečné na to koukat ve 3D. Tvůrci zřejmě chtěli vydělat víc škváry, jinak to ani nevidím. Ze začátku jsem sice tvrdil, že je to bomba, ale po vesmírném začátku přišla nuda a mně bylo jasný, že tak moc akce, kolik bych si přál, a 3D projekce dovolila, nebude. I samotní rádoby odborníci to dali jasně na jevo svým hodnocením. Bylo to patrný už ze samotnýho promítání. Například dvě šílený holky se vedle nás strašně smály každý kravině, která ve filmu byla a to bylo občas fakt šíleně otravný, že byl problém to vůbec vydržet. Slečny pak svým vzezřením musely filmu hodit minimálně odpad! Tím pádem nechápu, proč na film vůbec chodili, když od začátku věděli, že bude obsahovat plno blbostí. Třeba černý Pegas na plakátech je ještě to menší zlo. Každopádně já nehledím na názory jiných, ty jsou mi naprosto u prdele. Hledím jen na názory svoje. Názor, který nebere za prvé v potaz fakt, že toto je remake, ani fakt, že ve filmu je kvanta šílených chyb, ani nebere tvůrcům za zlé to, že se na 3D projekci snažili nahrabat, co to šlo, i když pro to neudělali skoro nic. Ba ani neřeším to, že je to blockbuster a má předurčeno vydělat solidní peníz. Šel jsem na to s tím, že se chci bavit a to se také stalo. Zase tolik jsem se nesmál, aby se to dalo považovat za čistý blockbuster, do kterého rádi cpou rádoby vtipné scénky. Na druhou stranu jsem si ale užíval supr atmosféru antického Řecka a parádní muziku. Tím pádem mi je úplně jedno, že film má kolem sebe plno nedodělků, ať filmových či odborných, kteří Vás donutí na film nechodit. Já film viděl, líbil se mi, a to je asi tak celý, co o tom filmu potřebuju vědět. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ma nebaví byť vďačný za maličkosti.“ O takmer 30 rokov starší originál Desmonda Davisa (či skôr Raya Harryhausena?) mám rád a po (v dobrom agresívnych) traileroch som sa na remake tešil. Ak necháme stranou láskyplné odkazy na originál (figúrky, Bubo, Pegas) a nelogické kraviny (prečo si žiadna družina vo fantasy neberie kone? Chápem, že vizuálne púť cez veľhory vyzerá atraktívne, ale to aj v jazde na koňoch, nie?), nakoniec som sa miestami veľmi dobre bavil. Jasné, Sam Worthington je slabý a Gemma Arterton strašne nezaujímavá, bez nej (resp. postavy, ktorú hrá) by to bolo lepšie a svižnejšie. Bohovia nudní, niektoré scény mali skončiť na dlážke strižne a výprava lesov (alebo brlohu Medúzy) je síce super, ale striedaná zjavne štúdiovými, lacným dojmom pôsobiacimi kulisami. Ale v najlepších scénach je to celkom dobrá, miestami dokonca až parádna jazda. Oceňujem kostýmy, akčné sekvencie a v neposlednom rade skvelé postavy, z ktorých je zložená skupina, ktorej Perseus velí. Úplným miláčikom je samozrejme úžasne charizmatický Mads Mikkelsen, ale aj ostatní sú na jednotku (Hoult, Cunningham, džin...). Vôbec mi to nepripadalo ako rúhanie a urážanie pôvodného filmu. Môžeme namietať, že monštrá v pôvodnom filme boli po vizuálnej stránke geniálne zvládnuté, ale to proste je len náš pohľad, lebo sme na tom filme vyrastali. Kto ho nepozná a pozrel by si ho teraz, asi by to pokladal za zostarnuté a bol by rád, že prišiel remake. V ňom sú netvory väčšinou už digitálne, ale mne to nevadilo a napr. CGI Medúza bola úplne v pohode. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dôstojná pocta originálu alebo zbytočný remake? Pravda je asi niekde uprostred, napriek totožným styčným bodom totiž nový Súboj Titanov spracováva túto tému inak, čo je fajn. Akurat by na to nemusel ísť až tak povrchne a to počnúc dejovou kostrou, charaktermi a ich motiváciami alebo dialógmi. V podstate sa na to pozerá dobre ale Leterrierov videkolipový štýl sa ku antike vo vybraných scenach hodí asi rovnako ako Djawadiho rockové rytmy. Pôvodný Súboj pritom nemám za nedotknuteľnú klasiku a uznávam, že v dnešnej môže pôsobiť naivne, nový je však pre zmenu typickou povrchnou hollywoodskou zábavou. Vyloženú kritiku si nezaslúži ale rovnako ako stále sympatický Worthington hrajúci posledné filmy tie isté polohy, nemá ani čím prekvapiť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezplatně se vám můžou přihodit i mnohem horší věci. Navíc bez bonusu v podobě Liama Neesona řvoucího „Vypusťte Krakena!“ a roztomile špatně hrající Gemmy Arterton. Skutečnost, že už i Ralph Fiennes hraje v lecjaké p……ě je stejně smutná jako snaha tvůrců kompenzovat zásadnější nedostatky (motivace postav, logika jejich chování, absence atmosféry, videoherní vyprávění) naprosto zbytečným 3D formátem. 50% Zajímavé komentáře: Adrian, Subjektiv, Psema, Mertax, Kreeki, filip.novak ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nemastné neslané zpracování báje, které staví na tupém road tripu napříč nudnou kamenitou krajinou, kde postavy postupně odpadávají jako v nějakém slasheru a akce selhává jako obvykle v zběsilém střihu a šílené kameře. Kraken byl už v traileru, takže překvapení nebylo a žádný lepší záběr než tam taky ne.. Perseus děs a hrůza, Fiennes jen standartní Voldemortovský přístup, no v hitparádě trapáků stále výše než skoro všichni ostatní. A po abnormálně hnusném Percy Jacksonovském Hádovi mu musím stejně dát plusové body. Alespoň přicházel a odcházel ve fajném dýmu. Mikkelsen je jediný opravdu charismatický badass, škoda, že ho scénaristé nedokázali využít ještě trochu lépe. A Arterton je jako obvykle nádherná a hlavně umí hrát. Musím ale uznat, že stále to jako taková hloupoučká báje s opravdu zajímavou zápletkou, která ale je čistě zplozena v podivně myslících hlavách Hollywoodu, docela funguje. Ubíhá to rychle, má to i pár lepších akčních scén, Medúza je sice odlišná, ale hrůzně rychlá potvora a hlavně to má dobrý soundtrack. No a Liam Neeson je prostě skvělý, ten by mohl hrát kohokoliv a vždy mu to díky jeho obrovsky charismatickému projevu budu věřit. Takové průměrné 3, přičemž doufám, že když teda kvůli výdělkům musí být další díl, bude aspon o trochu zajimavější PS: černý pegas válí ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Filmový štáb utratil za natáčení v severním Walesu min. 1 250 000 liber. A věnoval místnímu hospodářství 50 000 liber. (Lynette)
  • Na začátku filmu je možné vidět v rakvi dítě s tmavovlasou ženou. V příběhu Ió (Gemma Arterton) má být však Akrisiova (Jason Flemyng) žena blondýna. (Aknah)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama