Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Naprostá klasika, legenda a těžká srdcovka. Věc, která určitě není dokonalá, ale pro mě bude mít vždycky místo hodně nahoře v žebříčku a hodně blízko u srdíčka. Zrovna loni jsem se procházel po Edinburghu a říkal si, že to tam poznávám. Tenhle film se prostě nezapomíná. Film, na kterém Ewan McGregor naprosto zaslouženě udělal kariéru. Film, který má všechno. Smutek, štěstí, radost, pláč, motivaci, demotivaci a i zradu. Prostě takovej klasickej životní kolotoč. A taky Roberta Carlyle, kterému tahle rola sedla dokonale. Doplňte k tomu Born Slippy a Iggyho Popa a je to blaho a reklama na Británii v 90 letech. Choose life.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Tolkien je spisovatel s velkým S. Nikdy jsem nebyl moc velký čtenář, ale jeho fantasy trilogii Pán Prstenů jsem si prostě nemohl nechat ujít a stala se z toho moje nejoblíbenější kniha co jsem kdy četl. Filmového zpracování jsem se sice bál, ale hanba mi, Peter Jackson je pán a jeho filmové zpracování mám snad ještě raději než knihu, bez pardonu. Je to óda na krásu Nového Zélandu, je to dobré zpracování knihy, ačkoliv znatelný obsah, který byl v knížce zde vůbec není (např. Tom Bombadilovi se v knížce věnovalo pár desítek stránek a celá kapitola a ve filmu (ani v rozšířené edici, kterou samozřejmě doporučuji) o něm není ani zmínka. Každopádně se to Peterovi musí tohle odpustit, to by ten film mohl mít ze skoro 4 hodin třeba hodin 7 a to už by byla fakt síla. Mohl bych vychvalovat dál a dál, ale nemá to smysl, jen bych se opakoval. Lepší než knížka.Film éry, 100%. "Tři prsteny pro krále elfů pod nebem. Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene. Devět lidem: každý je k smrti odsouzen. Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně, v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem."

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Od srdce zahrané role, skvělá kamera, skvělá atmosféra, ultimátní příběh a scénář, Tim Robbins a Morgan Freeman

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Matthew Vaughn prostě umí. Kick-Ass je neuvěřitelný nářez s ohromným množstvím nápadů, bravurních scén, gagů, herců a v neposlední řadě také BRILANTNÍHO soundracku. Vaughn ukázal, že je opravdu nadaný rejža a že mu tyhle filmy nehorázně sednou. Skvělá zábava, 90% http://www.youtube.com/watch?v=-SbnqIIkXQc

Interstellar

Interstellar (2014)

Nolanové jsou géniové, opravdu géniové, není vůbec o čem spekulovat. 3 hodiny zírání do plátna s otevřenou hubou dokořán. Audiovizuální zpracování je úchvatné. Toto se nedá popsat, to se musí vidět. S tímhle filmem to je jako s kvantovou fyzikou. Nebudete jí rozumět, ale stejně vás bude šíleně fascinovat. Kandidát na film roku a nejlepší sci-fi poslední doby.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Excelentní Kodet, Polívka a Donutil. Jeden z mála filmů, bez kterých si opravdu nedovedu představit vánoce. Troufnu si říci, že se jedná i o jeden z nejlepších, možná i dokonce nejlepší český film všech dob. Kadence hlášek je obrovská, celý film je v podstatě jeden velký gag. Nejlidovější film novodobé české kinematografie.-Mně by jenom zajímalo, kde udělali soudruzi.. z NDR.. chybu? -Stříleli za války do vzduchu