Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (4 586)

plakát

Stíny v mlze - Zákony ulice (2024) (epizoda) 

Pokud se soustředí tvůrci na jeden případ, jedná se o slušnou filmařinu. Tento díl mě sice chvilku uspával, ale nakonec se z něj i přes mnohá klišé vyklubal docela zajímavý příběh vraha. S potěšením jsem oželel syna i dceru, závěr s nimi mě tedy nezasáhl.

plakát

Zírej, holube! (1987) (TV film) 

Šikana a odplata, když je příležitost. Popis situace, ale bez východiska. Suchánek je jako holub fajn, Pomeje s jakýmsi pokusem o nářečí strašný, mladého Novotného jsem opět nepoznal. Krátká povídka, u které zavzpomínají spíše ročníky, které prožily "dva roky prázdnin".

plakát

Vedlejší produkt - Epizoda 2 (2024) (epizoda) 

Rovina vyšetřování starého zločinu je výborná. Má povětšinou i hutnou atmosféru. Rovina osobní a oficiální práce na oddělení mě jíž tolik nebaví. Jsem ale zvědav, jak se případ vyvine.

plakát

Skryté skvosty - Uherčice (2024) (epizoda) 

Krásný zámek, a opět neblahá vzpomínka na soudruhy. Včetně Železné opony poblíž. Fandím lidem již se o památku starají a přeji jí skvostné zítřky.

plakát

Stezka Českem - Podbeskydí (2024) (epizoda) 

Tak jak se vám líbila rovina? Mně moc. Krajina pod Beskydy sice není úplně úchvatná, ale ukázaná místa měla své genius loci. Dnešní díl byl opět více o lidech současných i dávno minulých, o to větší osobní kouzlo mají. Když jsem ale viděl kopce nad Odrou, těším se do divočiny v příštím dílu.

plakát

Polda - Absurdní divadlo (2021) (epizoda) 

Případ byl dnes docela zajímavý, osobní rovina zase vtipná. Děda Mráz, kolo, plch. Dobře jsem se bavil.

plakát

Stíny v mlze - Opravdová láska (2024) (epizoda) 

Bonnie a Clyde po Česku? Podle mě dost velký úlet. Pitomých momentů bylo až příliš. Černý za hranou zákona mě také neokouzlil. Obě linky dnes spíše bídné. Nejlepší je filmařské řemeslo, kromě scénáře.

plakát

Sedm hladových (1988) 

Hořká komedie s lehkou kritikou léčebných - vládnoucích režimů. Příliš přísný režim nefunguje a sesype se zevnitř, v tomto filmu i shora. Podívaná je to věru bizarní, těla hlavních protagonistů nejsou moc líbezná. Tonda Bubeník je nejlepší. Jeho svůdcovská etuda s přesahem k vínu v ovocné polévce je kouzelná.

plakát

Vedlejší produkt - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Rád bych fandil spravedlnosti, ale nějak nemohu k policistovi za hranou zákona nalézt sympatie. Už jen proto, že z té situace vyplývají otázky, jak vše zdárně dotáhnout do konce. Odpadlík po česku, byť zatím v řadách policie. Natočený je případ hezky, forma je atraktivní, ale s obsahem mám trochu problém.

plakát

Polda - Jedna stopa (2021) (epizoda) 

Tento díl jsem nějakými okolnostmi vynechal, tak jsem se rád podíval. Super klasika. Kriminální případ nic moc, osobní záležitosti parádní. Včetně nečekaně erotické vložky od Juniora. Hudební podkres je úžasný.