Sedm hladových
Komedie / Drama
Československo, 1988, 84 min
Karel SmyczekHrají:
Antonín Bubeník, Jitka Smutná, Gabriela Wilhelmová, Lucie Schneiderová-Paulová, Emil Kosír, Pavel Brümer, Tomáš Josífko, František Husák, Miloslav Štibich, Petra Vančíková, Marie Durnová, Jiřina Jelenská, Dáša Neblechová, Radim Vašinka, Jan Hraběta, Blanka Lormanová, Karel Hoffman, Pavel Havránek, Eugen Jegorov, Valentina Thielová, Eva Lecchiová, Marián Labuda st., Lucie Juřičková, Valerie Kaplanová, Věra Kalendová, Michal Suchánek, Vladimír Javorský, Růžena Rudnická, Martin FaltýnPlakáty
Lidé mohou být na ledasčems závislí, třeba na vysoce kalorickém jídle. Jenže boj s nadváhou i přejídáním často bývá marný, takže nešťastníkům nezbude nic jiného než hubnout pod vedením odborníků - a ani jim nevadí, že poměry v příslušném sanatoriu jsou značně despotické a ponižující. I když by se při hodně dobré vůli nechaly vypozorovat určité metaforické prvky, nahořklá komedie, vyžívající se v naivistické stylizaci, nechce být nakonec ničím jiným než zábavným počinem. (oficiální text distributora)
Tosim
Dřív se mi to líbilo, ale potom se film degradoval pouze na nesourodý slepenec lepších či horších scének (spíš to druhé - jedním ze spoluscénáristů byl také Petr Novotný.) Asi nejslabší film Karla Smyczka.(14.8.2003)
gouryella
Misty opravdu velmi povedeny a zabavny film o vetsinou marnem boji hrdinu zhubnout. Obdivuju vetsinu protagonistu za "odvahu" prezentovat sve telesne nedostatky.(25.7.2002)
dobytek
Hubnoucí Antonín Bubeník je prostě úžasnej. Jinak ovšem spíš průměrná komedie.(28.7.2008)
ScreamJay
Já vám nevim proč, ale na mě tyhle socialistický komedie z 80tek působí děsně depresivně. "Soudruhu řediteli, měl ste mě upozornit, že začínají louskat!"(2.5.2009)
Jeanne
Jedna z těch komedií u které se asi nesmí moc přemýšlet. Když jsem ji viděla jako malá, válela jsem se smíchy, ale pak už se to nikdy víc neopakovalo ...má sice pár vtipných nápadů jako příručku "Můj přítel hlad" atd., ale tím to končí. Vlastní námět o obézních lidech a dietách je skoro odporný... Na jídlo se tu vlastně vůbec nedostane, až ke konci, když skupina vpadne do cukrárny s Petrem Novotným... ale to to nezachrání. Tuším, že závěrem je, že ti lidé stejně nezhubnou... chápu, že se jen těžko dal najít nějaký vtipnější, rozumnější, ale tohle fakt není ono.(22.11.2003)
sud
Docela vtipný film podle scénáře Petra Novotného, který odtučňovací kůrou skutečně prošel. Film tudíž sází na reálně zobrazené prostředí a rozmanitost charakterů, ovšem uniká mu něco jako stavba děje, či posloupnost jednotlivých scén. Ale je to příjemné. 50%. P.S.: Tondy Bubeníka je škoda.(21.7.2006)
petaspur
V dobré víře a z různých důvodů se vydali do sanatoria, aby léčbou zpevnili svá sádelná těla. Netušili, že primář nutně potřebuje dokázat úspěšnost své léčby a nebude váhat celodenně (v případě pana Jaroslava celoživotně) baštící tlouštíky odstavit od potravy. Vynalézavost pacientů v získání kusu žvance je poměrně zábavná stejně jako závěrečný úprk za účelem dohuštění tukových polštářů.(4.2.2009)
Hunt
HUDBA: Michal Pavlíček(9.11.2007)
WANDRWALL
Po filmu "Proč?" natočil K.S. film o hubnutí tlustých obyvatel naší společnosti a pořádně mi tím vyrazil dech. naprosto zbytečný film, peníze se měli poslat našemu zdravotnictví a ne je takhle rozhazovat po tlustých hercích, kteří je tenkrát tolik nepotřebovali. (7.3.2011)(7.3.2011)
Crocuta
Film je mi blízký svojí tématikou a zároveň mne pokaždé znovu deprimuje reálným zobrazením marného boje s nadváhou :-).(3.11.2007)
triatlet
F. R. Čech, P. Novotný a K. Smyczek překvapivě ukočírovali vtipy ve svém společném scénáři. Režie klasicky smyczekovská - záběry odrážející každodennost. Výborné herecké obsazení. Postavy díky hercům skutečně ožívaly. Hlášky, které pobaví. "To je k snídani?"/ -"Ne, to je jídlo na celý den." A základní literatura "Hlad je můj přítel" se v závěru jen lehce poupraví:-)(30.4.2011)
Vishnar
Nostalgická klasika. Pozor, na zemi je samospráva...(11.2.2007)
YURAyura
Boj s nadvahou se da brat i s humorem. Smyczek umi, i kdyz to rozhodne neni jeho nejlepsi film. A ti herci? Zupr! ;](10.8.2005)
Rhed
Také vyzdvihuji výkon A. Bubeníka.(5.1.2009)
cariada
Ted jsem měl možnost to opět po letech vidět a musím říct ,že jsem se u toho bavil možná víc než dřív. Ruznorodá skladba postav a charakterů , která vás rozesměje ,hlavně A.Bubeník ,ale i další.(30.12.2007)
jatamansi
Opravdovou poetiku a zoufalost filmu ocení jen ten, kdo se někdy pokoušel zhubnout. Jitka Smutná je bezvadná a humoru by mohla rozdávat, a smutný František Husák jakbysmet. Úprky přes plot za jídlem jsou tak pravdivé! Jen toho Petra Novotného si mohli odpustit, a vidíte, nezhubnul ani po dvaceti letech a ani s doktorkou Kateřinou, je to nechutnej mastňoch.(28.6.2008)
Eldoth
Opravdu, film u kterého se nesmí moc přemýšlet a jen sledovat děj, který sem tam nudí, ale sem tam je taky pekelně zábavný. Tam kam se dostali hlavní protagonisté bych se teda dostat nechtěl, nejspíše bych podlehl...tak jako oni.(24.5.2007)
hellequine
Jak já je chápu..:D(7.5.2009)
panoramix
Někdy k smíchu, někdy k pláči.(28.8.2003)
Miki68
František Husák jako ředitel léčebny a Dr. Rajko Doleček se svými kydy (vzpomínáte?) - tak tihle dva mi nikdy potěšení z dobrého jídla nezkazili. Jinak film je spíše úsměvný a ani ne tak hloupý, jak nakonec vypadá.(11.3.2008)