Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (5 350)

plakát

Brennisteinn (2013) (hudební videoklip) 

Černá, šedá, bílá, ŽLUTÁ. Vlákna a chapadla. Pohanský rituál zrození. Giger. Vetřelec, Prometheus, Genesis. Surrealistická magie v nejhlubším koutě Universa.

plakát

Brněnský masakr zubařskou vrtačkou (2004) (amatérský film) 

Čekal jsem poněkud větší masakr. Zvuk vrtačky sice děsí, ale to je asi tak vše. Když si člověk vzpomene na oba díly Dentisty, co vše se dá zažít na zubařském křesle..., tohle moc nápadů nemělo. A když už byl pokus o nějaké gore, pak byl nedotažený - takový Fulci (Pastor Thomas) to s vrtačkou jinak uměl, a dokonce i D´Amato v Rosso sangue předvedl krásnou vrtací sekvenci. Přitom stačilo tak málo, třeba jen malý rudý vodotrysk, ale toho se dočkáte ve Čtyři vraždy stačí, drahoušku, nikoliv zde. Název je tedy poněkud zavádějící...a tak bylo pěkně nakročeno!

plakát

Broken (2006) 

Žiletky na těle, žiletky v těle.... ,,Nechoď tam, není to bezpečné!" A co myslíte, že ta blbá kráva udělá? Čekal jsem poněkud rychlejší odvaz, dostal jsem psychologické drama plné magorů. Kdyby se hlavní hrdinka nechovala jako ultrakráva, která každou příležitost k odplatě nevyužije, možná bych se trochu slitoval. Pár gore efektů je slušných, velice pěkný je začátek, slušné je i zakončení. To co se odehraje mezi tím je však vata, co není ani skelná, ani střelná. Mrzí mě, že autoři neudělali nic pro to, aby divák s obětí soucítil. Osobně jsem se těšil, až to schytá naplno. Korunu všemu pak nasazuje trapný blábol: Podle skutečných událostí. Tomu snad už proboha nikdo nevěří. Laciná reklamní fráze snímek potápí ještě hlouběji. Ale jak říkám, pár momentů se našlo, k tomu les, takže 2* p.s. po vyříznutí jazyka, pokud by nebyl třeba zataven rozžhaveným železem, by se člověk zadusil krví...

plakát

Bronson (2008) 

,,Jedete na výlet?",,Ne, jedu se proslavit.",,A čím jako?",,Zabiju královnu." Tom Hardy šílený, divoký, nahý, zvrácený, nezkrotný, sarkastický. Skvělá kamera, neméně báječná hudba, kdy Wagner tak nějak vede. Jistě ne pro každého...

plakát

Brotherhood (2010) 

,,Hračky - plačky." ,,Tak dlouho se chodí se džbánem..." ,,Když se něco se.., tak se se.. všechno." Ano, stačí malá nehoda, škobrtnutí a spustí se řetězec tragédií, které se na sebe nabalují jak sněhová koule. Každý promyšlený plán dostává nakonec trhlinu. Krátké, rychlé a i na krev dojde řada. Kdyby se snímek netvářil celou dobu tak vážně, chtělo by se jednomu u toho smát. Angličané by z toho jistě udělali černohumornou taškařici. A samostatnou hvězdu dávám za konec - čekal jsem úplně jiný, smutný, i když tenhle taky veselý nebyl.

plakát

Brouci (2003) (TV film) 

V tunelu podzemní dráhy řádí stvůry z karbonu! Hvězdná pěchota mezi Vetřelci má co dělat, aby přežila. Když je přepaden vlak s bohatou smetánkou, je jasné, že nebezpečí pod zemí nelze podceňovat a je třeba zakročit. Čekal jsem větší masakr v přímém přenosu, i když ty záběry skrze okna, rudé šplíchance, broučí pařáty a míchající se oběti dávaly zase větší prostor fantazii. Jednotka rychlého nasazení je spíše taková banda se zbraněmi, s níž si brouci hravě poradí. Vetřelci jsou zde připomínáni na každém kroku - labyrint podzemních chodeb, masa nenasytných zabijáckých brouků, královna a rovněž hudba. Když se velitel jednotky potírá broučí kyselinou, nejde si nevzpomenout na Predátora... Ano, je to levné s neoriginálním scénářem, herecké výkony jsou mizerné a postavy nepříliš sympatické. Na druhou stranu nezůstalo jen u levných efektů, na řadu přijdou i mechanické včetně rozstřikujících se tělních tekutin brouků. Nějaké gore se rovněž najde - ohlodaný trup, utržená ruka, propíchnutý hrudník... Relativně krátká stopáž a převažující akce jsou také plusy snímku, který je čistě oddechový. Oficiální text si místy vymýšlí....

plakát

Brouci (1975) 

Matka příroda vymyslela zapalovač na nožičkách, leč člověku to bylo málo, a tak mu přidal křídla. Výborný ekohoror se v druhé polovině přesouvá do sci-fi a jako řada podobných snímků se snaží varovat před zásahy člověka do přírodního systému. V úvodu je poměrně efektně zobrazeno zemětřesení v malém kostelíku, následně sledujeme osudy postav, z nichž se většina nedožije konce filmu. Chválím, že tvůrci nevytvářeli mechanické brouky (dnes by to byly nejspíš děsivé pixelové potvůrky), ale použili skutečné šváby, které jen trikově vylepšili - jejich žhavé zadečky vypadaly vskutku opravdově. Za připomínku stojí, že ohniví brouci nejspíš neexistují, leč i u nás žije brouk prskavec, který dokáže vystřelovat ze zadečku směs chemické tekutiny horké okolo 100°C! Futuristická hudba, dokumentární styl a celková bezvýchodnost způsobují i dnes tísnivé pocity. Divákovi se během filmu může občas zdát, že po něm něco leze...

plakát

Brouci v hlavě (2021) 

Psychologické drama otce a jeho dvou synů vodí zpočátku diváka za nos, což je vcelku příjemné. Na nebezpečné cestě mu člověk musí držet palce do doby, než se vše zlomí. Ale i tak zůstává napínavý příběh, kde nechybí střety a přestřelky. Pěkný vizuál, hlavně v úvodu a na konci, solidní herecké výkony. Váhal jsem mezi 3 a 4*, čtvrtou dávám za závěr, jelikož takový jsem očekával. O filmu je dopředu lepší nic nevědět... Slayer, Lynyrd Skynyrd, Aphex Twin, Judas Priest. p.s. pokud někdo očekává dech beroucí akční sci-fi, měl by si film odpustit a zkusit něco jiného.

plakát

Brouk (2006) 

Kdysi jsem tenhle film ani ne v polovině vzdal, nyní jsem se k němu vrátil. A musím říci, že jde o strhující drama s perfektními hereckými výkony. Ač se zdá jasné, že brouci neexistují a jsou jen projevem halucinace, postupně má člověk pochybnosti, co kdyby? Michael Shannon je ukázkový psychopat, co se z nesmělého mladíka promění v násilnické monstrum. Ovšem Ashley Juddová ho v závěru svými kreacemi snad o trochu i předčí. Temné drama s několika scénami, kdy přijdou na řadu kleště a nůž, spěje k děsivému konci. A nakonec je úplně jedno, o jaký hmyz se jedná - štěnice, blechy, klíšťata, brouci....mšice...., jelikož je jen prostředkem k dosažení cíle vytčeného hlavními postavami. Spíše pro okrajové publikum.

plakát

Brutal Relax (2010) 

No prosim, a pak že dnešní děti jsou k ničemu! Náhodou, jako zbraň nemaj chybu... Studentské cvičení na téma: jak správně udělat mechanický gore efekt. Někdo je šikovný, jiný je dřevo. Celkově ale zábavný plážový masakr, kde rudá krev dostane postupně barvu svěží trávy. Počítám, že cílem bylo pobavit se při natáčení a jako vedlejší produkt vznikl tenhle kraťas. Fajn hudba (S.Salpistís).