Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Prostě bomba! Nádherně natočený příběh s úžasným koncem. Přes dvě hodiny sedíte a nespustíte oči z obrazovky. Protože ti dva se prostě rozehráli k tomu nejlepšímu co v nich bylo. Navíc se skvěle předvedl Bob Gunton, který si střihl po Demolition manovi opět výbornou roli. Atmosféra vás pohltí a vy prostě fandíte Andymu s Redem a přejete to nejhorší řediteli věznice. Mohl bych to "okecávat" do aleluja a nikdy bych nevyzdvihnul všechno. Kdo viděl, ví o čem mluvím.

Čelisti

Čelisti (1975)

Roy Scheider, Robert Shaw a Richard Dreyfuss jsou v tomhle kousku bezkonkurenční. Vždycky si tenhle film rád pustim. Scéna na lodi, když si ukazujou jizvy a Quint vypráví o lodi Indianapolis nemá chybu. Prostě celkem pět hvězd bez diskuze.

Dobrý Will Hunting

Dobrý Will Hunting (1997)

Film, který určitě patří do mojí top 10. Ač se mnou spousta přátel nesouhlasí zařadil bych k popisu drama i komedie. Některé hlášky mě fakt hodně rozesmály. A scéna, ve které jde Affleck na pohovor místo Damona je toho důkazem. Jeden z mála filmů, ve kterém se mi líbila Minnie Driver. Nedokážu ani popsat co se mi líbilo nejvíc, tohle je prostě perfektní celek.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Vincent s Julesem jsou prostě dvojka na jakou už nikdy nenarazím. Na tohle se dá koukat pořád do kola a ty dialogy nikdy neomrzí. Krom ústřední dvojice je tam spousta, ale opravdu spousta skvělých herců. Ať už v menších či větších rolích.

Leon

Leon (1994)

Drsný nájemný vrah s velkým srdcem a duší dítěte + mála holka co chce být profi vrahem a pomstít smrt brášky. V podání Jeana Reno a Natalie Portman to nemohlo dopadnout lépe. Připočtěte k tomu jako vždy excelujícího Garyho Oldmana a máte kriminálku jakou svět neviděl!

Vesničko má středisková

Vesničko má středisková (1985)

Otík má krásný život a měl by i dál, kdyby ho nechtěli vystrnadit do Prahy. Krásná ukázka běžných životních situací, které najdete nejen na vesnici. Plejáda nejlepších herců, co se kdy v našich krajích narodili. Rudolf Hrušínský tady je, pro mne, v nejtypičtější svojí roli.

Velký táta

Velký táta (1999)

Moje nejoblíbenější Sandlerovka. Opravdu se u toho náramně bavím pokaždé, když si to pustím (a to bývá tak dvakrát do roka). Sonny to má na salámu a jeho výchova malého "Frankensteina" nemá chybu. Navíc ve vedlejší roli září Rob Schneider, jak už se stalo v Sandlerových filmech zvykem. A i malá rolička Stevea Buscemi potěší. Malý Julian navíc hrál i v mých oblíbených přátelích :)

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Kompletní herecké osazenstvo mě rozesmívá od začátku do konce. Děda Komárek, Olda Lavička s manželkou a jejich děti vytvoří na hodinu a půl krásnou atmosféru na samotě u lesa. K tomu dojí kozu, soused chytá zmije (a to velmi šikovně :) ), další soused se snaží vypudit babču s dědou a ty mu to vracejí hřebíky. No prostě jedna legrační scéna za druhou a téměř všechny hlášky zlidovělé. Tak jdu koukat znova a prosím NEHOUPAT!

Kolja

Kolja (1996)

Co k tomu napsat? Budu určitě opakovat to, co už řekli jiní. Výborně napsané dialogy. Zdeněk Svěrák je prostě skvělý. Jeho vysvětlení k názvu řeky Vydry nemá chybu. Všichni herci od Kolji až po hrobníka se překonali. Sečteno, podtrženo, rovných pět hvězd, když nejde dát víc.