Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (102)

plakát

Sám doma 3 (1997) odpad!

Bože proč? Proč? Proč jsi mi nadělil tolik zvědavosti, že mě donutila dokoukat tento "film" do konce? Naprostá ztráta času, na které se nedá najít ani fň jakéhokoliv vtipu či filmařského umu. Jestli můžete, ruce pryč.

plakát

Nájemní vrazi (1995) 

Akční podívaná o dvou elitních zabijácích, která by snadno zapadla do šedé zóny (čti: tři hvězdičky) nebýt jedné věci. A to Antonia Banderase. Jeho egocentrickej zabiják, jenž se za každou cenu snaží stát jedničkou ve svém oboru je prostě hustej. Myslím, že tu postavu nemohl pojmout lépe. Téměř každou scénu, ve které se objeví, ukradne pro sebe. Už jen kvůli němu stojí za to ten film vidět.

plakát

Zlaté oko (1995) 

Filmy s Jamesem Bondem vůbec nemusím. Takový šovinistický, arogantní, sebestředný hovádko ve službách jejího veličenstva mi sympatický rozhodně není. Natož mu fandit. Vlastně u všech filmů jsem držel palce zloduchům i když jsem věděl, že nemají šanci. A v tom je ten problém. Přehlídka drahejch hraček a nádhernejch koček (jejichž "provozní náklady" jistě hravě překonají Bondův Aston Martin) je skoukatelná, ale peníze za kino bych za to nedal. Zvlášť, když víte, jak to dopadne. Brosman sice jako Bond ušel, ale stejně jsem mu nefandil.

plakát

Síť (1995) 

Komentáře k průměrným filmům se píší celkem těžko. Takový neslaný, nemastný cosi. Úplný průšvih to není, ale nějak extra dobře investovaný čas taky ne. Drama z prostředí "ajťáků" co kápli na něco, co jim mělo zůstat utajeno a následný boj (nečekaně) o holé životy je předvídatelný od začátku do konce. Že bych se ale nějak extra nudil, to taky ne. Prostě střed.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Jim Carrey v životní formě. Komu se líbila jednička bude se bavit i u dvojky. Celkem překvapivá je skutečnost, že navzdory minimu (čti: žádné) inovací či originalitě oproti předchozímu dílu, vůbec mě to nevadilo a u filmu jsem se chechtal jak děcko.

plakát

Jumanji (1995) 

Jsou věci mez nebem a zemí, kterým nejsem sto porozumět. Tento film je jednou z těch věcí. Zatímco mojí přátelé (myslím ty, se kterými se co se týče filmů, většinou shodnu) tento kousek považují za dětskou blbost, já si ho dokonale užil. Film mě bavil, aniž bych dokázal schopně vysvětlit proč. Banda zvířat? Zajímavý (i když né plně využitý) námět? Kdo ví. Nějak nejsem schopen to okouzlení definovat.

plakát

Sběratel polibků (1997) 

I když je tento film velmi povedený, přece jen jsem se na konci neubránil lehčímu sklamání. Což nutně nemusí být chyba filmu, ale mého přehnaného očekávání. Slyšel jsem o tomhle filmu samou chválu a tak jsem se těšil na druhé Sedm. Což jsem samozřejmě nedostal. S odstupem času přidávám jednu hvězdičku, protože film prostě průměrný není. Je lepší.

plakát

Sedm (1995) 

Jednoznačně špička ve svém oboru. Tento film opravdu není pro "děcka". Atmosféra je skličující a strach čiší z každeho záběru, z každé scény. V pravdě vysoká škola filmařiny.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Tento film mě velmi mile překvapil. Příběh dvou ztroskotanců, jenž náhoda svedla dohromady, je plný perfektních dialogů a zajímavých scén. Depresivní filmy mám rád a když se povedou, mají to u mě vyhraný. Navíc jeden z nejlepších výkonů Nicolase Cage co jsem měl tu čest. Otázka je, jak moc musel hrát :-)

plakát

Kolja (1996) 

Na to, jakej tento film způsobil humbuk, jsem byl po jeho shlédnutí poněkud rozpačitý. Něco jsem nepochpil? Něco mi uniklo? Těžko říct. Film má jistě svá silná místa. Stejně tak ale musím říct, že jsem se párkrát i "zanudil". Na české poměry jistě nadstandard, ale jedno shlédnutí mi stačilo.