Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1969, kdy dvanáctiletý Alan Parrish objeví starou deskovou hru s podivným názvem Jumanji. Odpoledne, když jeho rodiče odjedou na slavnost, Alan společně s kamarádkou Sárou podivnou hru otevřou a pustí se do hraní. Po několika hodech kostkou se vyděšená Sára stane svědkem toho, jak vtáhne hra Alana dovnitř. O šestadvacet let později se do opuštěného domu Parrishových nastěhuje teta Nora s neteří Judy a synovcem Peterem, jejichž rodiče nedávno zahynuli při nehodě. Děti slyší podivné dunění a na půdě objeví zaprášenou rozehranou hru. Začnou ji hrát a hned po prvním hodu kostkami se začnou dít podivné věci. Objeví se obrovští moskyti, kterým se děti ubrání jen s velkými obtížemi, a za nimi následuje tlupa malých rezatých opic, které začnou likvidovat zařízení domu. A nakonec se objeví obrovský lev a podivný divoch. Je to dospělý Alan Parrish, který prožil šestadvacet let uvnitř hry. Začne se shánět po rodičích, ale s pomocí Petera a Judy zjistí, že zemřeli. Alan se po dlouhém přemlouvání nechá přesvědčit, aby pokračoval ve hře. Ta se totiž musí podle pravidel dohrát až do konce. Musí s nimi hrát také Sára, ta však odmítne. Začne hrát, až když jí Alan nepřímo vyčte, že ho nechala samotného ve hře. Čtveřice si přísahá, že tentokrát hru dohraje do konce. Při každém dalším hodu se totiž vynořuje větší nebezpečí, které hráče ohrožuje. Všichni jsou však odhodláni hrát dál, protože jedině tak lze situaci zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kouzelné dobrodružství pro celou rodinu podle Chrise Van Allsburga z dob, kdy ještě návštěva kina měla svou váhu. Celý život mám ráda ten příběh s Kirsten Dunst o ztrátě rodičů a o tajemné hře, která vás donutí prožít 26 let v džungli. Na svou dobu skvělé triky, dobré herecké výkony a dnes už bohužel jen vzpomínka na Robina Williamse. Animovaný seriál bych jako dítě taky sledovala, ale jeho distribuce do ČR se bohužel nepovedla a s fenoménem filmu se nepotkala. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Rodinný film tak, jak má vypadat aneb Film hrou. 4* jen z nostalgie a za vzpomínku na pocit tísně, když jsem jako malý někde spatřil hábit afrického dobrodruha. Kdo si hraje nezlobí? Možná tak u Člověče, nezlob se, ne u Jumanji. Dnes by z Jumanji byl slušný kasovní trhák na poli zážitkových dárků namísto všech hloupých seskoků odkudkoli, letů kamkoli a tak dále. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Jumanji je jeden z mých dětských filmů. Je ale potřeba říct, že i po letech stále stejně pobaví. Kouzlo z téhle hry i po několikátém zhlédnutí dokazuje, že dokáže skvěle pobavit i rozesmát. Příběh Alana Parrishe (Robin Williams) je kouzelný v tom, že je i když je film jasná prča, tak někdy dokáže i dojmout. I dnes mohu říct, že vizuální zpracování je skvělé. Hlášky, které si s ničím nezadají a hlavně neodolatelný Robin Williams, kterému je role ušitá na míru. Díky českému dabingu se stane spoustu jeho hlášek naprosto legendárními. Po vzoru Hooka se jedná o další pohádku, která baví i dospělé. Kdo neviděl, tak mi neuvěří. Faktem pro mě zůstává, že Jumanji bez problémů odolalo toku času a baví stejně příjemně jako před lety. (80 %) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každá hra by se měla jednou dohrát.. Nostalgicky vzpomínám právě na Jumanji či Nekonečný příběh, jenž ve své obyčejnosti oplývaly nápady a napětím, avšak nyní proti rozervaným EMO upírům, vždy ztopořené hůlce Harryho Hrnčíře a rozepnutému poklopci Zaca Efrona nemají nejmenší šanci. Vaše škoda, děcka… ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jumanji je pro mě takovou srdeční záležitostí. Jako dítě jsem film milovala a nemohla jsem se ho nabažit. Po letech jako dospělá, jsem se neubránila nutkání si ho znovu pustit a oddávat se nostalgii z dětství. Musím říct, že i po těch letech na mě tento film působí samozřejmě ne tak silně jako dřív, ale má rozhodně néjaké to kouzlo. Námět je vynikající, hra která ožívá není denním chlebem filmařů, což je dobře a proto je stále tento snímek na vrcholu. Fantazie je vypuštěna s plnou vervou a tak o dobrodružství s jistou komediální nadsázkou nemá hranic. Zvířata, rostliny, všechno působí hrozně skutečně a po digitální stránce je film parádní, kort když se vezme v potaz doba výroby. Herecké výkony nejsou žádné oscarové záležitosti, ale výběr herců je opravdu sympatický. Jumanji z 90. let nikdy nezklame. Kam se hrabou dnešní napodobeniny. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Zbraň, kterou si Van Pelt (Jonathan Hyde) koupí jako náhradu za svou Winchester, Model 1887, je Daewoo Precision Industries USAS-12. Tato zbraň byla v USA v době, kdy se film odehrává (1995), zakázaná jakožto „útočná zbraň“ zákonem Federal Assault Weapons Ban 1994. Má totiž odnímatelný zásobník, což u brokovnic stačilo pro označení za útočnou zbraň. Použitý zásobník navíc zcela očividně překračuje tehdejší maximální kapacitu 10 nábojů. (vojtaruzek)
  • Všechna zvířata vznikla v počítačích společnosti George Lucase Industrial Light & Magic. Diváci tehdy poprvé mohli vidět fotorealistickou zvířecí srst. (Cherish)

Související novinky

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Rock chystá další díl Jumanji

Rock chystá další díl Jumanji

26.04.2018

Jak možná víte, loňský hit Jumanji: Vítejte v džungli! byl přiznaným pokračováním původního Jumanji. Studio Sony tak v podstatě začíná pracovat na trojce, v níž se vrátí na scénu Dwayne "The Rock"… (více)

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama