Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Scorsese je pan režisér, na každý jeho snímek se vždy těším předem.. mezi všemi peckami, které už má na kontě, mám nejradši právě The Departed. čtveřice DiCaprio-Damon-Wahlberg-Nicholson podává excelentní výkony. scénář má minimum děr, zápletka je krásně komplikovaná.. zasloužený Oscarový trhák, modlím se o další takový snímek alá Mou gaan dou.

Počátek

Počátek (2010)

tohle je prostě geniální, ať si plive, kdo chce, jak chce.. každý film má své mouchy a Inception není výjimkou. ale stejně, když to do sebe všechno krásně zapadá, proč řešit drobné nelogičnosti a malé dějové škvíry? Nolan rulezz!!!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

nejlépe investovaných 142 min v mém životě. stephen king možná je mistrem hororu, ale co se pak týče jeho dramat, je přímo bůh.. tenhle snímek je zaslouženě považován za nejlepší adaptaci kingova díla (nejvěrohodnější), převod z knihy na plátno se totiž opravdu povedl (když pomineme fakt, že Freeman měl být bílý Irčan).. tenhle snímek má všechno - pobaví, dojme, naštve, vyděsí. frank darabont to totiž zvládl tak, že divák prožívá vše s hlavním hrdinou, aniž by si stihl všimnout, jak ho to stáhlo.. forma i obsah hold na výbornou.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

jeden z nejlepších filmů všech dob.. a to nemám ráda Stathama. jde o ostrý a nekompromisní snímek, který mě místy nutil přímo kdákat smíchy.. to, co Ritchie naznačil v Lock, Stock and Two Smoking Barrels dovedl zde k dokonalosti (dle mého názoru vrchol jeho tvorby, stejně tak jako nejlepší herecký výkon v keriéře Brada Pitta).

Fargo

Fargo (1996)

shut the fuck up, Donnie! nejlepší Coenovic počin.. skvěle zahrál směšný ksicht Buscemi, ale i démon Stormare a přímo neskutečná McDormand.. dialogy jsou k nezaplacení.. kdo neviděl, neví, o co přichází.. yeah?

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

originální kousek.. nejsem moc fanoušek scifi, ale když to pojmu z té dramatické stránky, jde přímo o pecku! výborný Bridges (který v mém srdci už ale navždy zůstane Big Lebowskim) a jako vždy excelentní Spacey se krásně doplňují. je to romantické, napěchované emocemi a se spoustou hlubokých fil. myšlenek.. a výsledek je nezapomenutelný.

Město bohů

Město bohů (2002)

silný, tvrdý, šokující zážitek.. naprosto otevřený snímek, který se ničemu nevyhýbá a navíc vše ukáže ve velké parádě. lahůdka!

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

orgasmický zážitek, konečně něco, co (na poli horroru) stojí za to! skvělé obsazení, soundtrack, lekačky a hlavně atmosféra.. ano, není to zrovna originální námět, ale je originálně pojatý - v důsledku 110% spokojenost.