Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Slídilové

Slídilové (1992)

Film, který řadím ke svým nejoblíbenějším a který jsem viděla nejvíckrát. Nemůžu si pomoct, ale Redforda prostě můžu :) A když se pohybuje v partě existencí s pochybnou minulostí, tak možná ještě víc. Přidejte více než uspokojivé herecké výkony hlavních představitelů, zajímavý děj, při kterém se nenudíte ani na chvilku, inteligentní scénář s přiměřenou dávkou humoru, obstojnou kameru a nemůžete hodnotit jinak než kladně... A když slepý D. Strathairn řídí dodávku, dokonce to vypadá téměř reálně :)

Seabiscuit

Seabiscuit (2003)

Příjemný film vyprávějící o životě chudého chlapce s citem pro koně a o výjimečném koni. První půlhodina je trochu rozvláčnější, ale na druhou stranu uvádí diváka do obrazu a vtahuje ho do doby Hospodářské krize. „Spiderman“ předvedl neuvěřitelný výkon. Tobey Miguire v roli žokeje působil naprosto přirozeně a věrohodně. A byli tu další hvězdí herci. Ať to byl starý trenér ještě ze staré školy, který skutečně nepatřil do krajiny rozdělené ostnatým drátem… nebo W. H. Macy, který si roli šíleného hlasatele evidentně užíval. Příběh není jen o přátelství mezi třemi muži a jedním koněm, ale také o překonávání předsudků od veřejnosti a překonávání sebe sama. Kvalitu tlačí nahoru propracované prostředí pomáhající dokreslovat celkovou atmosféru, bezchybný scénář a výborná kamera. Okamžik, kdy dva rekonvalescenti letí vítězně do cíle, patří k těm nejkrásnějším. Je velká škoda, že Seabiscuit nedostal Oscara za nejlepší film. Ovšem ve stejném roce byl natočen poslední díl Pána Prstenů a s tím šlo soupeřit asi opravdu jen těžko…

Náš domov

Náš domov (2010)

Film o onom světě. Skvěle vyvážený mix přesvědčivých herců, působivého příběhu a skvělého hudebního doprovodu. Po emoční stránce není člověku dána ani malá chvíle k odpočinku. Celý film nutí již od začátku k zamyšlení nad závažnými otázkami naší existence. Počítačové triky jsou sice nepřehlédnutelné, ale ve výsledku nevadí. Pokud se totiž děj odehrává v neskutečně působícím astrálním světě, pak trikově upravené exteriéry pouze podtrhují celkovou atmosféru. Nosso Lar rozhodně není průměrné dílo a předpokládám, že se z paměti hned tak nevytratí.