Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// hodně výpravný a dlouhý přííběh, hudba, postavy -herci, zvláš Tobey Maguire mi nesedl/// Příjemný film, který se řadí někde mezi filmy které mě nezajímají (sportovní) a filmy které mám rád (dojemný). A pak je celkem jedno s čím nebo s kým se ve filmu pracuje. Jenže tenhle film mě oproti jiným podobně raženým tolik nezasáhl. Příznám se, že až ke konci jsem byl dojat a dost mě to zajímalo, ale hodně dloho jsem se do příběhu dostával. Nakonec se mi líbilo jaké mají jednostlivé postavy mezi sebou vztahy a to, že jsou jeden team. Ale jsou i lepší filmy./// Celkem 66%/// ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dojemný film, na kterém mi ovšem vadilo několik věcí. Tak za prvé: prvních 45 minut je strašně zmatených, záběry zkratkovité. Scény tam měly být delší, ucelenější. Ano, znamenalo by to prodloužení filmu, který má celkově dost dlouhou stopáž, ale myslím, že by to nevadilo. Anebo variantou číslo dvě by bylo vyhodit začátek filmu úplně a soustředit se jen na příběh se Seabiscuitem. Za druhé: Ten všudypřítomný patos a americké vlastenectví. Srovnávání zlomených Američanů po roku 29 s koněm, který se jako outsider vyšvihl na vrchol. Bylo to moc okaté...A za třetí: S dojemnými scénami tento film nešetří, ale někdy toho bylo až příliš. Viz závod na konci. Celkově ale nadprůměrný snímek s krásnou kamerou (záběry na závodící koně, scény z nočních tréninků) a tradičně velice přesvědčivými Bridgesem, Cooperem a hl. Tobey Maguirem. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Main Title ,2. Idea ,3. The Crash ,4. Seabiscuit ,5. Call Me Red ,6. Frankie ,7. La Tequilera ,8. Marcela/ Agua Caliente ,9. Campfire ,10. Red's First Win ,11. Tanforan ,12. Infield Folks ,13. Pumpkin ,14. The Derby ,15. Wedding ,16. Night Ride / Accident ,17. To The Line ,18. The Unkindest Cut ,19. Ready? ,20. A Nice Ride , ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem - jen další nádherně a citlivě odvyprávěný příběh, s notnou dávkou nostalgie a naprosto profesionální realizací. Krása pohledět - precizní kamera, styl režie, kvalitní scénař, herecké výkony přesného obsazení (až na to že Zrzek se v průběhu šesti let změnil možná až příliš k nepoznání....) a v neposlední řádě velmi emotivní hudba (chvílemi až hornerovsky dojemná...). Špičková podívaná, která nenudí, zahřeje na duši a rozhodně neurazí přílišnou sentimentalitou či trapností, ke které mohla mít zatraceně blízko. Není to sice za čistých pět, ale za podobné filmy bych dal ruku do ohně. Vřele doporučuji všem skutečným filmovým fanouškům. A to prosím nemám koně příliš v lásce... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Golfistom, ze prva polhodinka bola trosku zdlhava a spravne tempo dostal film az ked sa dal vitazny tym dohromady. Preteky na konoch boli napinave, ale zaroven krasne aj vdaka hudbe skuseneho Randyho Newmana. Pacilo sa mi, ze v pribehu ukazovali aj zle casy hospodarskej krizy v USA a prave preteky dokazali ludom aspon trosku zlepsit naladu........ 30.06.2008 _______ Jeff Bridges - (Charles Howard) +++ Tobey Maguire - (Red Pollard) +++ Chris Cooper - (Tom Smith) +++ Elizabeth Banks - (Marcela Howard) +++ William H. Macy - (Reporter) +++ Hudba: Randy Newman +++ ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Gary Stevens, který byl jako odborný konzultant pro dostihové scény a ve filmu si je i zahrál, patřil v době vzniku filmu mezi nejlepší dostihové jezdce americké i světové historie (mnohanásobný vítěz klasických dostihů i Breeders Cupu). (progression)
  • Ve filmu vystupuje přes 40 koní, z nichž 10 se dělí o roli Seabiscuita. (D3VIL)

Reklama

Reklama