Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Sword Art Online (2012) (seriál) 

Toto dílko je obrovské mrhání potenciálem. Nápad je skvělý a skýtá spoustu možností. Bohužel děj nejde hluboko a vše je v duchu "lehké fantasy" . Nakonec tedy spíš průměr, nezklame, ale ani ničím nepřekvapí.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Asi jsem zmlsaná, ale plný počet nedám. Opě se mi potvrdilo, že není dobré jít na film s očekáváním... Bohužel jsem od toho evidentně očekávala něco víc... a to "něco" tam prostě nebylo. Trvá tak polovinu filmu než se zorientujete kdo je kdo a nakonec zjistíte, že ani jeden z příběhů není moc zajímavý. Po cestě z kina jsem si vzpoměla na Fontánu a můžu říct, že to sice má podobný koncept, ale rozhodně to nesahá tak hluboko, jak myšlenkově, tak ani citově.. Film měl veliký potenciál, který nebyl využit. Mohl toho říct mnohem víc, ale neřekl.

plakát

Prometheus (2012) 

Není to špatný film...ale také to není film, který by přinesl něco nového a překvapil vás.. Atmosféra je dobrá, vizuální stránka skvělá. První část filmu je na tom lépe..potom to ale spadne do akce, kterou jsme na plátně viděli nesčetněkrát..trochu škoda potenciálu.

plakát

Mirai nikki (2011) (seriál) 

Dobrá, mohla jsem dát o hvězdičku méně, nicméně je to hodně hodně dlouho, kdy jsem naposledy viděla tak dobré anime, tak se nechávám trochu unést.. :) Je to anime, teré má spád, dobrou animaci, atmosferickou hudbu, skvělé momenty a poutavý příbeh. Jako mínus by se dalo počítat množství postav a charakter hlavního hrdiny, který je trochu moc usmrkanecký ( to ho ale na druhou stranu dělá nejrealistější postavu vůbec :) ) Každopádně stojí to za to a vše ještě stojí na tom, jak to celé dopadne.

plakát

Moon Child (2003) 

Ani nevím proč dávám čtyři hvězdičky....ale tento film má prostě takovou zvláštní atmosféru, kvuli které se dá přehlédnout jeho nesmyslnost a klišé :) Nicméně to není žádná upírská klasika.

plakát

Fontána (2006) 

Vizuálnní stránka + atmosféra + herecké výkony + příběh + zpracování = neuvěřitelně nádherný citový zážitek, který se nemůžete nechat ujít...shlédnout pouze s pořádnou dávkou papírových kapesníčků...nedoporučuji se na to koukat v období deprese..

plakát

Vzkříšení (1980) 

Velice inspirativní film... místy dojímavý až k slzám s krásným koncem. Můžu říct, že snad ze všech amerických filmů, co jsem kdy viděla, má tenhle jednoznačně nejlepší konec..škoda, že ho zná tak málo lidí, pravděpododobně kdyby se udělal remake, byl by z toho trhák.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Nevim, co se komu nelíbí...tohle byl zatím snad nejlepší ze všech filmů Harryho Pottera...rozhodně jsem se nenudila naopak jsem konečně neměla pocit, že je tempo filmu až přípiš zrychlené a film hezky plynul bez toho, aby se tam vyskytla nějáká zbytečná pasáž. Dávám čtyři a těším se na další :)

plakát

Darjeeling s ručením omezeným (2007) 

Konečně po dlouhé době vtipný film nepostavený na pitomých romantických hláškách...bez happy endu a rádoby plynoucí odnikud nikam...film jehož krása vám dojde až pár dní po shlédnutí, kdy zatoužíte se na něj podívat znovu anebo možná se na všechno vykašlat a odjet někam hodně daleko :-)

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Myslím, že psát sáhodlouhou recenzi asi nemá cenu, protože to tady kolegové celkem detailně již popsali. Takové dílo jako Death Note se vidí jen jednou za čas. Krom toho, že má vyvedenou grafiku a poutavou atmosferickou hudbu, tak to co je naprosto neodolatelné je příběh, intelektuální střet dvou chytrých jedinců, kteří se každý svým způsobem snaží o spravedlnost a lepší svět. Výborně vymyšlené a skvěle zpracované. Death note vás nechá vydechnout až na samém konci a ještě dlouho o něm budete přemýšlet...