Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (49)

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Podle mého je to skvěle zpracované a věrné své předloze. Výše výhry, která je o řád vyšší, prakticky postačuje k tomu, aby soutěžící hráli "jak o život". Je to hodně o vztazích a citech, což není úplně moje parketa, ale to pojetí mě pohltilo i tak. Samozřejmě, že to má řadu slabých míst, ale pořád jde o první sérii. A ke druhé hře teda musím říct, že jsem před týdnem v Soulu dalgonu hledal dva dny a marně. Ale bylo boží, když na mě v metru na reklamním panelu vyskočila upoutávka :-) Spoilers: Překvapila mě úmrtnost po prvním kole, cukr-káva-limonáda-čaj-rum-bum jsme jako děti hráli hodně a většina vždy dorazila až k pikajícímu. Nahrazení přetahované loděmi mi přišlo chytré a zpracování hry bylo fantastické (a ve druhé sezóně by tu přetahovanou mohli vrátit, aby měli soutěžící taky nějaká překvapení). Stejně tak nahrazení nočních bitek za výhody, včetně možnosti někoho vyřadit. Přidat kuličky k pikniku za odměnu bylo rozkošně zákeřné :-) A napadlo mě, že by vojáci △ mohli mít makety zbraní s nějakými krátkovlnnými vysílači, pomocí kterých by odpalovali barevné kapsle vyřazených.

plakát

Z ohnivé výhně (2015) (pořad) 

Na seriál jsem narazil ve Francii, kde dávali každý večer dvě epizody. I když jsem francouzskému dabingu nerozuměl, stejně mě seriál bavil a moc rád jsem se na vše podíval znovu v původním znění. Mou asi jedinou výtkou je ta snaha udělat vyřazování pro diváka napínavé. Během krátké epizody nemám čas si k většině ze soutěžících vybudovat nějaký "vztah", tudíž je mi popravdě obvykle docela jedno, koho vyřadí a kdo vyhraje. Také mě irituje, jak se před každým testem neustále ptají "are you ready?". Naopak hrozně mě baví prostřihy s komentáři soutěžících a super je i výběr hudby. Kvituji též infoboxy, vysvětlující právě zmíněné kovářské pojmy a je skvělé, že infobox pro týž pojem zobrazí i v dalších dílech.

plakát

Transdarinka (2015) 

Upřímně nechápu, jak tahle Velká Štědrovečerní Deprese může být 4. nejlepším Vánočním filmem na Rotten Tomatoes. To je stinná stránka toho, že se filmy nechávám překvapit a nečtu synopse.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nechci úplně hodnotit děj, protože spíše než o dokument či biografii se jedná o řekněme poctu Freddiemu Mercurymu, kdy se i zbylí žijící členové kapely v rolích poradců snažili, aby se na něj vzpomínalo určitým způsobem. Klíčové události pro "neznalého" diváka ale byly tak nějak zachovány, minuty příjemně ubíhají a do toho hraje jedna pecka Queen vedle druhé. Casting hlavních hrdinů se vydařil, zejména Lee a Mazzello vypadají více jako May a Deacon, než oni sami :-) Rami Malek mi není sympatický, ale role Freddieho se zhostil skvěle a jeho výkonu během Live Aid tleskám vestoje - posuďte sami na side-by-side porovnání se záběry z koncertu: https://www.youtube.com/watch?v=8z6wJHPhJUM

plakát

Vánoční kronika: druhá část (2020) 

Původně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale když jsem si uvědomil, kolik času jsem se z těch téměř dvou hodin nudil, musel jsem v hodnocení ubrat. Celkově to není špatné, dějová linie je fajn, ale je to prostě hrozně utahané.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Vše už bylo napsáno, osobně jsem se nad to zabíjení povznesl a bral to spíše ve stylu bitek Spencera a Hilla. Tak trochu jako ti VIP. Některé dějové linky a střípky jsem úplně nepochopil, třeba (spoilers!) co jako čekali ti manželé - že vyhrají spolu? A taky že nemohou ve dvojici jít proti sobě? Protože, nechci se kasat, ale mě to trklo okamžitě. Linka s policajtem byla super, ale podle mého ji nedotáhli. Tak za tohle (a ten zbytek, který sem nepíšu) dávám jenom čtyři :-) Jo a ze zvyku jsem se na to díval v angličtině, kde je pár věcí špatně přeložených. Třeba že s ukončením hry musí souhlasit všichni, ne většina. Docela jsem se pak divil tomu hlasování.

plakát

The Morning Show (2019) (seriál) 

To intrikaření a celkové pojetí mi hodně připomíná Suits (TV seriál) (2011), kteří mě ale bavili výrazně více. Je tam řada skvělých sympaťáků (Crudup, Duplass), ale popravdě hvězdné duo Aniston-Witherspoon sice hraje skvěle, ale přesto bych čekal něco víc. Nevím proč, ale některé scény jim prostě nevěřím.

plakát

Cruella (2021) 

Moc rád bych dal pět, ale na pět to bohužel není. Nicméně je to asi první film, kde mi délka nevadila - naopak, když jsem si myslel, že už končí a nechávají si zbytek na dvojku, potěšilo mě, že ho ještě třetina zbývá. Jako komedie mi to úplně nepřišlo, ale bavil jsem se příjemně. Je tam spousta skvělých nápadů, CGI je již na slušné úrovni (ve filmech digitální zvířata preferuji) a duo Emma je fantastické. Nesmím zapomenout ani na vedlejší role, zejména McCrea (Artie) a Strong (John) byli ve svých rolích skvělí.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Moc pěkně natočené, byť nezřídka prvoplánové - bohužel včetně hlavního dějového zvratu. Kdyby to mělo o půl hodiny méně, bylo by to za čtyři. Takhle mi to místy přišlo až moc utahané.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Chápu, že filmově to není nic moc. Ale kvůli množství narážek jsem to bral i jako parodii na původní film a z tohoto pohledu mi to přišlo dost fajn, film pokračuje v podobném ranku. Krom toho jsem žasnul, kolik původních protagonistů se ve filmu objevilo, za to přidávám tu čtvrtou hvězdičku. Celkově mi to přišlo koukatelné, většinu času jsem se příjemně bavil a přišlo i pár skvělých hlášek.