Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná úchylárna, kde jedna nechutnost střídá druhou. Výborně obsazené jednotlivé bizardní postavičky, ať už hlavní hrdina introvertní zakřiknutý Lionel, jeho panovačná matka, strýček (Elvis) Les, Otec McGruder. Režisér se vyřádil i v obsazení postav, které jsou pro děj celkem bezvýznamné jako fašistický doktor kšeftující s oblbováky či zřízenec márnice ovládající balzamovací přístroj. Film je naprosto nabitý scénkami, které se nesmazatelně vryjou do paměti a vystačily by na pět celovečerních filmů jako kung-fu jatka na hřbitově, pozření, psa, ochutnávka pudinkového krému, soulož zombíků a mnoho mnoho dalších. Někdy kolem roku 1995 byl tenhle film jasná jednička našich studentských pařeb. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku filmu jsem si říkal, že to zase takový terno není, ale když se objevil karate farář, zombie-prcek a kulervoucí závěrečný masakr, málem jsem se pozvracel a zároveň udávil smíchy. Tolik nápadů pokupě se vážně jen tak nevidí a Jackson je dostatečně zvrácený magor, aby se nebál všechno plácnout na talíř. Sekačka rulezz, a nejen ona. Btw. nepamatuju si, že bych někdy viděl tak komplexní parodii od hororů až po telenovely. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat? Nic takového jsem ještě v životě neviděl. Skvěle úchylná Jacksonova režie, super nechutné triky a excelentní práce maskérů. Nejdřív jsem měl lehké obavy, že mi třeba bude nevolno, ale jak se ukázalo, zcela zbytečně; asi po 5 minutách plné nechutností jsem si zvykl...:-D Tenhle film zaručeně potěší všechny milovníky ultra černého a hlavně morbidního humoru (a možná zjistíte, že mezi ně patříte až po zhlédnutí filmu jako já :-)). Z postav jsem si nejvíce "oblíbil" to malé děcko a taky úchylného strýčka; z vraždících nástrojů samozřejmě sekačku na trávu a dobrej byl i mixér. "Oni vlastně nejsou mrtví, jenom trochu hnijou." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V životě jsem neviděl nic ohavnějšího! Peter Jackson nemůže být normální člověk, protože to by jinak nemohl natočit tohle! Určitě se jedná o perfektní parodii na horory a také o jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl, ale já jsem z toho opravdu nebyl tak nadšený jako větsina zde. Ani jsem se u toho moc nebavil a to si myslím, že mám celkem dobrý smysl pro humor. Tři hvězdičky je maximum, které mohu udělit spíš je to tak dvě a půl. Ačkoliv se ve valné většině shoduji s hodnocením většiny uživatelů, tak u Braindead toto nadšení nesdílím........ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jackson je GENIUS. Uz ma na konte najlepsie fantasy, ktore podla mna uz nebude prekonane, a najlepsi horror-komediu. Na tento film vas nepripravi nic. Budete MAXIMALNE znechuteny, budete sa huronsky rehotat, budete sa cudovat co tot ten Peter Jackson natocil, avsak urcite sa budete kralovsky bavit. Skvost.10/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Film byl natočen za 11 týdnů. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama