Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Mrtví se probouzejí a jejich jediným cílem je získat čerstvé lidské maso, kterým se živí. Celou zem zachvátí šílená panika a zbylí lidé zoufale bojují o holé životy. (Interdomino)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než Night of the Living Death, přece jen udělat zombii v barvách už chtělo trochu lepší masky. Ale na druhou stranu, tento film byl pojat i jako docela černá komedie, tak jsem se občas musel i chtě nechtě, zasmát, což může být v určitém smyslu plus, ale přece jenom jsem čekal trochu hororovější atmosféru. Plných 80% to rozhodně není, ale přece jen ty čtyři kousky dám. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Po noci přichází den a je plný nově probudivších se nemrtvích. Romero opět do zombie vyvraždovačky komponuje kritiku aktualních problémů společnosti. Konkrétně nepostadatelnost různých marketů v životě řadových lidí. Sice tento díl není tak strašidelný jako Night ale stále má dost co nabídnout. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $5,100,000Tržby Celosvetovo $55,000,000▐ Tak toto Romerovi krásne vyšlo, vydarený príbeh, maximálne využité prostredie supermarketu, skvelá akcia, triky a niektoré masky a utrhnuté končatiny stoja za to. /80%/ ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Romero prostě umí.Je pravda,že Úsvit nedosahuje drásavosti a děsuplnosti Noci oživlých mrtvol (že by to bylo přibyvší barvou?) ,přesto je to velmi kvalitní žánrový kousek s přidanou hodnotou v podobě kritiky konzumní společnosti,která je zde vyobrazená skutečně bravurně.Romero se snažil hrát hlavně na propracovanou psychiku postav,což se mu daří,bohužel za cenu lehké ztráty tempa a trochu přemrštěné délky,část s motorkáři je navíc úplně zbytečná,ale bez ní bychom se asi nedočkali gradujícího závěru.Remake byl adenalinovější a zábavnější,ale tohle dílko praotce žánru rozhodně stojí za zhlédnutí,už jen kvůli své kultovní pověsti,které u mě bezezbytku dostál. 80 % ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[7/10] (Target, Laurel) (Technicolor /// Produkce: Claudio Argento, Dario Argento, Alfredo Cuomo, Richard P. Rubinstein /// Scénář: George A. Romero /// Kamera: Michael Gornick /// Hudba: Dario Argento, Agostino Marangolo, Massimo Morante, Fabio Pignatelli, Claudio Simonetti) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (74)

Zajímavosti (72)

  • Film měl mít původně rating X, který byl udělován výhradně pornografickým filmům, ale Romerovi se povedlo přesvědčit distributory, aby snímek uvedli do kin bez ratingu. Veškeré reklamní materiály a trailery přesto obsahovaly upozornění poukazující na fakt, že ačkoliv film neobsahuje sexuální scény, je vhodný pro diváky starší 17 let. (HellFire)
  • Sledgeova (Taso N. Stavrakis) střeva jsou skutečná kraví střeva. Zakomponovat skutečné vnitřnosti byl nápad Toma Saviniho, který bydlel u jatek. (Mr.Hudson)
  • Rodiče Christine Forrest se objevují ve filmu jako zombie. (Chatterer)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama