Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Moje antidepresivum. O úchvatnosti oho filmu už bylo napsáno mnoho, takže se nebudu opakovat... snad jenom dodám, že nechápu, jak někdo zároveň může mít tak geniální nápad a dokáže ho dovýst k totální dokonalosti.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Pro mě nejlepší díl celejch SW. Přes trochu podivnej začátek na ledový planetě s tvorem, kterej mi evokuje sněžnýho žrouta z Palečka ve Fimfáru, tim pádem ztrácí na jakýkoli vážnosti, se to pak rozjede na plný grády. Děj se rozjíždí na všech scénách, nehostinná soustava Dagobah, úchvatný Cloud city, samozřejmě imperiální lodě vs. rebelský stíhačky, prostě sviští to jak na běžícím páse, Leia je ještě lepší než předtim, hláška I am your father, aach, hned bych se na to podívala znova. Plus samozřejmě ta hudba, ale to bych musela psát u každý epizody.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Pro některý možná nerozdejchatelný svojí absurdností, pro některý je to právě díky tomu skvělý. A ano, zřejmě je to určeno pro teenagery, co maj ještě myšlenky otevřený...a co jako? Nemůžu dát míň jak 5 hvězd, protože je to uhrančivý a velmi dobře podaný. - Why are you wearing that stupid man suit?

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Jeden z mála filmů, u kterých se mi udělalo vyloženě fyzicky špatně. Poprvý jsem to viděla asi v 15, takže mě u toho samozřejmě napadlo něco jako.. Tenhle film ovlivní můj život. Co se nestalo, můj život se nezměnil, snad jenom, že Pink Floyd patří stále mezi moje nejoblíbenější kapely a když poslouchám The Wall, nemůžu zabránit obrazům v hlavě, který mi z filmu uvízly. Něco tak neuvěřitelně drásajícího, pohlcujícího a ... prostě psycho.. a stejně si myslim, že by to měli vidět všichni. I přes to, jak odmítavě reagovaly moje mysl i tělo po prvním shlédnutí, viděla jsem to od tý doby ještě párkrát...a možná to ztratilo na šokujícnosti, ale až příliš sugestivní, silný a ovlivňující je to pořád.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Naprosto proti očekávání...Jestli totiž něco vážně nemám ráda, tak to jsou romantický komedie. Ukázalo se ale, že výjimka potvrzuje pravidlo, jelikož ačkoli je Láska nebeská obojí, přesto je na mym žebříčku dobrejch filmů hodně vysoko. Možná to je díky daleko vtipnějšímu britskýmu podání tohohle žánru, možná proto, že tam dokonale hrajou herci, u kterejch bych to nečekala (Bill Nighy, Hugh Grant)...Nebo taky díky miliónu dalších důvodů, co tenhle film dělá v záplavě filmů stejnýho žánru jedninečnym. Nezapomenutelný hlášky, oblíbený téma, krásný (a dobrý!) herci, velká dávka vtipnosti vyvážená dávkou vážnosti, scény, který střídavě vyvolávaj všechny možný (a silný) emoce...no a nakonec.. ta "reálnost".

Kafe a cigára

Kafe a cigára (2003)

Film, u kterýho máte pořád chuť na kafe a cigáro. Chápu, že se to někomu líbit nemusí, pokud je ale člověk zastáncem nebo dokonce provozovatelem kavárenskýho povalečství, v tom filmu se uvidí a bude mu to připadat výstižný, zábavný a dejme tomu relaxační. Jak už několikrát zmíněno, některý povídky jsou slabší, některý silnější, jinak by to snad ani nešlo, ale jako celek mi to pořád příjde geniální.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tenhle film mám spojenej s několika věcma - první shlédnutí v kině, kdy nás uvaděčka zmateně na poslední chvíli naháněla - "kdo jdete na Parchanty, už to začíná!", člověk přijde do poloprázdnýho kinosálu, na plátně francouzskej venkov a esesák Landa popíjí mlíko a řiká si, tohle že je opravdu ten novej Tarantino? Plus, nedávno jsem se začala samoučit italsky a mám neuvěřitelnej problém říct Buongiorno!, aniž by se o mě nepokoušel záchvat smíchu. A nakonec, nedlouho po posledním (3. či 4., nejsem si jistá) promítání se mi zdál sen o tom, jak jsem se setkala v privátní lóži s Hitlerem, dobře jsme si pokecali a na konci každý z účastníků tohoto menšího setkání dostal na památku prsten s precizně vyrytým SS. Ten film mě prostě a evidentně hluboko zasáhl!

Constantine

Constantine (2005)

Constantina nejvíc naštvete tak, že ho uzdravíte z rakoviny, aby nemohl umřít, parchant jeden, dobře mu tak. Ačkoli má film spoustu objektivních zádrhelů, asi hlavně díky svojí stylizaci mě prostě nadchnul, samozřejmě na tom má lví podíl obsazení Keanu Reevese, on čím je starší, tím je charismatičtější. Plus řada dalších detailů jako Tilda Swinton v roli archanděla Gabriela, neskutečně vtipný ztvárnění Lucifera a prostě celková atmosféra a vykreslení práce vymítače v konečně (!) hutně působícím pekle... A nikde nebylo kouření krabičky za den víc cool. Odpočinková pecka!

Po přečtení spalte

Po přečtení spalte (2008)

Jedna ze srdcovek, který zaručeně zvednou náladu. Spoustu výbornejch herců na jednom místě, totálně absurdní humor, ale já se směju od začátku do konce (dobře, možná proto, že jsem to viděla asi 10x, takže už vím, co se stane). Mimochodem, opakující slovo v místních komentářích zní NUDA, což jen krásně ukazuje na to, jak každej má opravdu extrémně jinej smysl pro humor a dynamiku filmu, protože z mýho pohledu je tempo filmu dostatečný, dialogy neskutečně vtipný, miluju konsternovanýho J.K. Simmonse, frustrovanýho Malkoviche, neurotickýho Clooneyho, dementního Pitta, šílenou Francescu a "cold, stuck up bitch" Tildu Swinton. Všichni hrajou o sto šest a celý to jednoduše plyne na vlně více či méně absurdních zápletek. Možná je potřeba se trefit do správný nálady a nebrat to tak vážně - jinak si nedokážu vysvětlit tak nízký hodnocení.