Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Tudorovci

Tudorovci (2007)

Nemám seriály příliš rád, ale tohle absolutní vy-jímka. Po výborné sérii Řím je tu další lahůdka z historie a to Tudorovci. Tento seriál je to hlavně drama, kde chybí prakticky jakákoliv akce, ale herecké výkony ,výprava , hudba, režie, scénář a kamera jsou prostě výborné. Seriál Tudorovci (všechny série) je absolutní špička, dokonale vykresluje jak to na dvoře krále Jindřicha VIII vypadalo. Nádherná a poučná podívaná.

Řím

Řím (2005)

Jeden z nejlepších seriálů v historii (o historii). Něco takového jsem ještě neviděl. Skvělé kulisy, kvalitní triky a dobré postavy. Na druhou stranu nulová akce a přehnanost ve vymyšlených postavách. Celkově je to ale skvělý seriál, který nemá konkurenci! Bravo.

Egypt

Egypt (2005)

Výborně natočený hraný dokument o egyptské historii a o hieroglyfech. Je fascinující pozorovat jak historie postupovala, kolik úsilí se museli vyvinout, abychom se mohli dnes dozvědět jak se kdysi ve Starověkém Egyptě žilo. Je to krásný poučný historický dokument. Bravo.

Souboj vojevůdců

Souboj vojevůdců (2002)

Velice dobře udělaný dokument, který vás vtáhne do jiné doby, ano který se snaží zachytit všechny zúčastněné strany, zhodnotit jejich chyby i dobré strategie, která změnila celý průběh války. Vše je doloženo spousty reálných záběrů, které vám berou dech.

Apokalypsa: 2. světová válka

Apokalypsa: 2. světová válka (2009)

Šílená válka. To by člověk neřekl, jak ta válka vypadá najednou jinak, když je barevná. Ona totiž byla barevná, šílená, krutá a neuvěřitelná. Dokument je velmi poučný.

Pilíře Země

Pilíře Země (2010)

Jedno velké překvapení. Přiznám se, že Pilíře Země jsem donedávna vůbec neznal, ovšem po skončení Tudorovců, jsem stále hledal zajímavý historický seriál, až jsem konečně našel. Naprosto výborný seriál, se skvělou atmosférou, výbornými herci a neustálými zvraty.

Na věky věků

Na věky věků (2012)

Hezký historický film. Katedrála už stojí, film jako když navazuje na "Pilíře Země" nicméně jsem měl subjektivní pocit, jako by se tohle odehrávalo v ještě divočejší minulosti, než Pilíře. A líbilo se mi to možná ještě víc. Nádherná hudba, režie a scénář. Musím přiznat, že takové seriály zas tak často nevidí.

Závody v dobývání vesmíru

Závody v dobývání vesmíru (2005)

Vynikající hraný dokument BBC. Je na tom zejména vidět technologický souboj tehdejších mocností - USA a SSSR. Technologie USA byly postavené na von Braunových znalostech z testování raket V1 a V2, tedy raket odplaty. Na straně SSSR je krásně vidět jejich specifické chápání světa - prostě urvat vše silou. Tento Dokument je strhující. Nádhera.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Vynikající a jeden z nejlepších českých seriálů, co jsem kdy viděl. Seriál "Vyprávěj" nabízí pohled do naší (především komunistické) historie a jelikož jde o z části smyšlený příběh, ale také z velké části pravdivá historická fakta, dělá to z tohoto seriálu "něco víc", než pouhou televizní zábavu. Výborné byly dobové dokumenty zapracované do seriálu, hned jsem si z poměl na své dětství a na věci které už nejsou pravda. Opravdu jeden z nejlepších českých historických poučných seriálů.