Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Byť je příběh poměrně jednoduchý, John McTiernan ho zpracoval opravdu dokonale a nezapomenutelné akční scény na sebe navazují v tak zběsilém tempu, že vůbec nemáte čas si odskočit, aniž byste prošvihli nejméně dva vystřílené zásobníky a dva pěstní souboje. Bruce Willis byl pro roli detektiva Johna McClanea, který se ocitl ve špatný čas na velmi špatném místě plném teroristů, jistě trefou do černého a jeho postava zásobuje diváka množstvím povedených hlášek a pochopitelně i kaskadérských kousků. Je sice pravda, že kulky se mu jako zázrakem vyhýbají, zatímco téměř každý jeho výstřel končí úspěšně, ale koho to zajímá? Kdybychom chtěli vidět klasický a reálný policejní zátah, asi sotva bychom se dočkali hlavního hrdiny, který háže zločince z oken, spouští se ze střechy mrakodrapu na hasičské hadici nebo sám ničí vrtulníky. A bez toho všeho by se Smrtonosná past přece nikdy nestala legendární akční klasikou, která i přes množství napodobenin asi nikdy nebude překonána.

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded (2003)

Technicky vizuálně i zvukově našláplé pokračování na které se můžu koukat pořád dokola. Skvělé fighty, Neo proti stovkám Smithů nebo skvělá desetiminutová automobilová honička. jojo tohle můžu.

Avengers

Avengers (2012)

Konečně jsme se dočkali nejlepšího super-hrdinského zpracování a nářezu současně. Herecká pastva pro oči, velkolepá opera, koncert, který svým burácením připomíná bouři nad oceánem. Tak to má vypadat, tak to má být. Scénář je vybroušený k dokonalosti, všichni dostávají svůj zasloužený prostor, vše klape lépe než ten nejzachovalejší motor, akce je stylová a odpovídající, hlášky jsou nadupané, nápadité, dokonalé, humor sedí a je inteligentní. Nejlepší akční, nadupaná super-hrdinská jízda, která se od začátku rozjede a ze které není šance vyskočit, nejlepší super-hrdinský film, který je strhující a velkolepý, že jsem doposud žádný jiný lepší neviděl. Týmovka, která má zasloužené místo na vrcholku slávy.

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Asi jeden z nejepičtějších filmů všech dob. Snyder zde všechno tlačí na 100%. A pravě díky tomu že Snyder tlačí tak na pilu atak to funguje extrémně dobře. Herecké obsazení je výborné. Zatímco si film první polovinu hraje spíše Sci-fi drama, a druhou polovinu se zde strhne jedna z největších bitev jaké kdy byli na filmovém plátně vidět.

Transformers: Zánik

Transformers: Zánik (2014)

Tak takhle si představuji letní blockbusterovou zábavu. Akce,akce a zase jenom akce, pořád se jezdí,střílí,zabijí,vybuchuje, prostě destrukce v plné parádě. Michael Bay se utrhl ze řetězu a natočil něco, co tu vážně ještě nebylo ( a doufám že ve stejném trendu bude pokračovat dál.) Děj sice nic moc , ale kolem té parádní akce si ho stejně nebudete všímat. Čtvrtí Transformers mají 165 min! ovšem tak našlapaných, že sem zíral a finále filmu bylo tak nabušené, že sem jednoduše nestíhal. Pokud holdujete efektům, akce a všeobecně adrenalinové zábavě, tak čtvrtí transformers je 100% jistota. Co se obsazení týče, je velice sympatické. Wahlberg je super, dcera je sexy ( ikdyž megan se mi líbila víc) a nakonec fenomenální Stanley Tucci. co mi trochu vadilo byl ten frajírek, ale nakonec sem si zvyknul. PS: co se některých hodnocení týče absolutně souhlasím s Falconicou, měly by se vážně zamyslet, protože to akorát kazí hodnocení které má být ohodně víš. Takový volové kteří neviděli ani jeden díl a čtverce pak dají odpad jsou zralí na psychinu.

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Prostě pecka. Zábava od začátku do konce, něco, co se dá zkouknout i víckrát a ta legrace prostě neomrzí. Perfektní akce nabitá vtipem, který si užíváte společně s napětím. Lawrence i Smith jsou nezapomenutelní parťáci a vždycky přijdou s něčím, co člověka rozchechtá. Tady se Michael pořádně vyřádil.

Rychle a zběsile 5

Rychle a zběsile 5 (2011)

Kdo by někdy řekl, že se z akční série Rychle a zběsile stane takhle silný, krásný a se smyslem pro humor udělaný kult. Jinak Pětka ( asi nejlepší díl série ) je ze skvělou partou, grandiózní akcí a drsným The Rockem FAMÓZNÍ. No a ten konec se sejfem,, pro akční fajšmejkry hotovej orgasmus. tenhle díl se nikdy neokouká.