Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

"Any of you fucking pricks move, and I'll execute every motherfucking last one of ya!" Geniální scénář, geniální postavy, geniální soundtrack, geniální hlášky - kultovní film.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Mám rád filmy o drogách. Miluju Trainspotting. Nepřesvědčuje vás, jestli jsou drogy zlo, nebo jestli je šlehnout si herák jediný východisko z toho z*urvenýho každodenního stereotypu. Prostě to jen ukazuje tak, jak to je. Přidejte si k tomu pár nezapomenutelných scén (absťák s dítětem na stropě), skvělé herce (Ewan McGregor) a jeden z nejlepších soundtracků, které jsem kdy slyšel a dostanete... Trainspotting.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Byli jste někdy v Bruggách? Ne? Já taky ne. Ale jen tak z nudy jsem souhlasil se sestřinou nadídkou, jestli s ní nechci jít do kina na "novej film s Colinem Farrelem". Kromě nás bylo v kině asi tak dvanáct dalších lidí a myslím, že nikdo z nich nemohl očekávat takovej nářez! Vynikající gangsterská hořká komedie plná černohumorných hlášek, patřičně oslazená malebností historických Brugg, skvělými hereckými výkony Colina Farrela, Brendana Gleesona a Ralpha Fiennese a krásou Clémence Poésy. Takže chci: Podívat se do Brugg. Zapařit s Colinem Farrelem. Pohádat se s Ralphem Fiennesem. Pokecat si s rasistickým trpaslíkem. Cokoliv s Clémence Poésy.

Americká krása

Americká krása (1999)

"Asi bych měl být pěkně naštvaný, kvůli tomu, co se mi stalo. Ale je těžké zůstat rozzlobený, když je na světě tolik krásy. Někdy cítím, že ji vidím všechnu najednou a je jí tolik, že mi naplní srdce jako balón a chce prasknout. A pak si vzpomenu, že se mám uvolnit a přestat zkoušet se toho držet a pak to mnou proplouvá jako déšť a já necítím nic jiného než vděk za každičkou chvilku mého malého pitomého života. Určitě nemáte ponětí, o čem tady mluvím. Nic si z toho nedělejte, jednou to poznáte sami." Dokonalý film, který mě dostane při každém dalším shlédnutí. Ať už za to můžou herecké výkony (Spacey, Benning, Cooper, ale i Wes Bentley), výborný satirický příběh s brilantními dialogy (a Spaceyho závěrečným monologem) nebo citlivá kamera a výborná hudba, Americká krása navždy zůstane v mém srdci jako jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Film, přes který jsem se dostal k jednomu ze svých nejoblíbenějších režisérů - Davidu Fincherovi. Dobrý příběh je u filmu základ, dobrý režisér je nosná zeď, strop i střecha. Tady Fincherovi se stavbou hodně pomohli Edwart Norton a Brad Pitt, Helena Bonham Carter příliš práce nezastala, ale rozhodně nebyla přítěží. Společně dokázali vytvořit jeden z nejzajímavějších domů, pardon, filmů, které jsem kdy viděl. Where is my mind?

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

"Anything to declare? Yeah, don't go to England!" Ale zhlédnout Snatch bych vám radil pokud máte rádi Guye Ritchieho, gangsterské filmy, Brada Pitta, Jasona Stathama, Benicia del Tora, Vinnieho Jonese, diamanty, prasata, skvělé hlášky, "cikány", psy, hazard, box... prostě se na to určitě koukněte!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Christophere Nolane, děkuji za tento neskutečný filmový zážitek. Po "Batman Begins" jsem byl na pokračování Gothamské story opravdu zvědavý, ale takovýhle nářez jsem neočekával ani v těch nejdivočejších snech. Od úvodní scény vyloupení banky jsem seděl a koukal s otevřenou pusou na plátno, při na sebe se kupících skvělých scénách (nechci spoilerovat) se mé čelisti roztahovaly čím dál víc a ke konci jsem je již musel sbírat z podlahy kina. A všem, kteří tenhle film ještě neviděli a do projekce se jim nechce, protože "se přece nebudou dívat na nějakýho maníka v netopýřím kostýmu" přeju, aby si je našel Joker a předvedl jim trik se zmizením tužky.

Gauneři

Gauneři (1992)

Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blue, Mr. Brown, Mr. Pink, Mr. Blonde, Joe a "Nice guy" Eddie, restaurace a garáž. Quentinu Tarantinovi to stačí k natočení skvělé gangsterské jízdy, kterou si musí zamilovat snad každý. Nebo mu Mr. Blonde uřízne ucho!

Memento

Memento (2000)

Jeden z nejoriginálnějších nápadů, které jsem ve filmu kdy viděl, by si určitě zasloužil Oscara minimálně za scénář a střih, ne-li i za režii a herecký výkon Guye Pierce. Skvělé kriminální drama, které zůstane navždycky jedním z mých nejoblíbenějších filmů, mimo jiné i proto, že jsem přes něj přišel k nejgeniálnějšímu režisérovi současnosti - Christopheru Nolanovi.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Neskutečná atmosféra prostupující celým snímkem. Zajímavý, těžko pochopitelný příběh. Překvapivý "slizoun" Patricka Swayzeho. Herecký koncert Jake Gylenhalla. A jeden takový králík... P.S.: Koukněte se na to aspoň dvakrát.