Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (65)

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Staré filmy o Indiana Jonesovi mám rád, nepovažuju se ale za nějakého nadšence, takže můžu s klidným svědomím dát čtyři hvězdičky. Je to sice blbost na n-tou, "mimozemský" rozměr filmu se mi nijak zvlášť nelíbí, ale Harrison hláškuje pořád obstojně, Shia LaBeouf je jako napomádovaný drsňák s nožem vynikající a Cate Blanchett s roztomilým ruským přízvukem neskutečně uhrančivá. Kvalit Dobyvatelů ztracené archy nebo Poslední křížové výpravy snímek samozřejmě nedosahuje, než Chrám zkázy mi to ale o moc horší nepřišlo.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Souhlasím se zdejšími názory, že film jako první část vyvrcholení sedmidílné, světově zbožňované série o Harry Potterovi moc nefunguje, přesto ho musím ohodnotit kladně, protože je ten film (říkejte si co chcete) prostě dobrej. Je to skvěle temně natočené, děj se drží knížky víc než předchozí díly, což je na jednu stranu přednost, na druhou stranu však slabina, protože v první půlce knihy Relikvie smrti se toho prostě fakt moc neděje. Co ale kromě režie musím ještě ocenit jsou herecké výkony hlavní trojice. Vedlejší postavy (Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jason Isaacs, Alan Rickman a i nově přizvaní Bill Nighy a Rhys Ifans) hrají samozřejmě skvěle, ale na ústředních protagonistech je posun opravdu znatelný. Scéna, kdy Harry tančí s Herminou ve stanu na Nicka Cavea je skvělá a hlavně brilantně zahraná. Výsledek tedy někde kolem 70 %, dávám čtyři hvězdičky a těším se na druhý díl.

plakát

Záskok (1997) (divadelní záznam) 

Pro mě společně s Dobytím Severního pólu a s Dlouhým, Širokým a Krátkozrakým nejlepší Cimrman. Citovat hlášky nemá smysl, o to už se postarali jiní...

plakát

500 dní se Summer (2009) 

"This is not a love story. This is a story about love." Romantické filmy moc nemusím, ale tenhle film miluju z následujících důvodů: v podstatě to není romantický film (jak je ostatně vidět už z tagline v uvozovkách), má vynikající scénář přeskakující sem a tam v pětistech dnech vztahu, skvělé herecké výkony Josepha Gordon-Levitta a hlavně Zooey Deschanel (do které jsem po (500) Days of Summer, The Hitchhikers Guide to the Galaxy a Yes Man beznadějně zamilovaný) a nádherný soundtrack, který jsem si po shlédnutí filmu okamžitě stáhnul. Tak proč ne pět hvězdiček? Protože Lásku nebeskou mám prostě ještě o dost radši.

plakát

Memento (2000) 

Jeden z nejoriginálnějších nápadů, které jsem ve filmu kdy viděl, by si určitě zasloužil Oscara minimálně za scénář a střih, ne-li i za režii a herecký výkon Guye Pierce. Skvělé kriminální drama, které zůstane navždycky jedním z mých nejoblíbenějších filmů, mimo jiné i proto, že jsem přes něj přišel k nejgeniálnějšímu režisérovi současnosti - Christopheru Nolanovi.

plakát

Gauneři (1992) 

Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blue, Mr. Brown, Mr. Pink, Mr. Blonde, Joe a "Nice guy" Eddie, restaurace a garáž. Quentinu Tarantinovi to stačí k natočení skvělé gangsterské jízdy, kterou si musí zamilovat snad každý. Nebo mu Mr. Blonde uřízne ucho!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Christophere Nolane, děkuji za tento neskutečný filmový zážitek. Po "Batman Begins" jsem byl na pokračování Gothamské story opravdu zvědavý, ale takovýhle nářez jsem neočekával ani v těch nejdivočejších snech. Od úvodní scény vyloupení banky jsem seděl a koukal s otevřenou pusou na plátno, při na sebe se kupících skvělých scénách (nechci spoilerovat) se mé čelisti roztahovaly čím dál víc a ke konci jsem je již musel sbírat z podlahy kina. A všem, kteří tenhle film ještě neviděli a do projekce se jim nechce, protože "se přece nebudou dívat na nějakýho maníka v netopýřím kostýmu" přeju, aby si je našel Joker a předvedl jim trik se zmizením tužky.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

"Anything to declare? Yeah, don't go to England!" Ale zhlédnout Snatch bych vám radil pokud máte rádi Guye Ritchieho, gangsterské filmy, Brada Pitta, Jasona Stathama, Benicia del Tora, Vinnieho Jonese, diamanty, prasata, skvělé hlášky, "cikány", psy, hazard, box... prostě se na to určitě koukněte!

plakát

Americká krása (1999) 

"Asi bych měl být pěkně naštvaný, kvůli tomu, co se mi stalo. Ale je těžké zůstat rozzlobený, když je na světě tolik krásy. Někdy cítím, že ji vidím všechnu najednou a je jí tolik, že mi naplní srdce jako balón a chce prasknout. A pak si vzpomenu, že se mám uvolnit a přestat zkoušet se toho držet a pak to mnou proplouvá jako déšť a já necítím nic jiného než vděk za každičkou chvilku mého malého pitomého života. Určitě nemáte ponětí, o čem tady mluvím. Nic si z toho nedělejte, jednou to poznáte sami." Dokonalý film, který mě dostane při každém dalším shlédnutí. Ať už za to můžou herecké výkony (Spacey, Benning, Cooper, ale i Wes Bentley), výborný satirický příběh s brilantními dialogy (a Spaceyho závěrečným monologem) nebo citlivá kamera a výborná hudba, Americká krása navždy zůstane v mém srdci jako jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.

plakát

Once (2007) 

Je to takové milé. Nemá to sice skoro žádný příběh, natočené je to dosti amatérsky, ale líbí se mi jejich písničky, má to kouzlo, je to přirozené, je to dojemné. Je to fajn.