Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Seznamte se, Joe Black

Seznamte se, Joe Black (1998)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Ta atmosféra co prochází celým filmem mě vždy dostane na kolena a nutí přemýšlet co kdyby člověk věděl den své smrti. Zachoval by se jinak? Užíval by si nebo by jen zbytek svých dní strávil v sebelítosti? To svým způsobem řeší Anthony, který musí některé věci dotáhnout před svým odchodem do zdárného konce a přesto se cítí jaksi prázdný a ztracený ve svých myšlenkách. Zvlášť když on je jediný kdo ví co přijde. Nevyhnutelnost smrti se celým filmem nese jak sladká vůně kolem cukrárny, do které nakonec zavítá každý. Herecké výkony všech hrajících dávají filmu ten nejvyšší punc kvality, který může vůbec dostat.

Megamysl

Megamysl (2010)

Film, který mě po dlouhé době opravdu překvapil!! Děj plný zvratů, které jdou proti zaběhlým pravidlům a klasickým klišé. K mé spokojenosti film postrádá infantilní dětské pohledy, spokojené rodinky, růžové skafandry a poníky. Výběr sedl do filmu jako hrnec na pr..l. Jediné co sráží hodnocení trochu dolů je závěrečná tancovačka. Ale za vesmírnou mámu a AC/DC dám 100%. Nenudil jsem se.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

K tomuto se snad ani nemá cenu vyjadřovat, protože to je pohádka, která nám tu strašně dlouho chyběla. Je to úžasná jízda, jež vás ani na chvíli nepustí. Děj ač předvídatelný tak je plný situací, které na tváři vykouzlí úsměv i obavy. A to celé je završeno trochou nadsázky, která tomu dá ten punc 5* animáku.

Ils

Ils (2006)

Velmi dobře zpracovaný námět a scénář. Film nepůsobí tak uměle a strnule jako Eden Lake, ale krásně graduje pochmurnou atmosférou a perfektním načasováním akce. Výkony herců byly nadmíru překvapivé. Jediné co bych snad filmu vytkl bylo chování hlavní hrdinky v posledních 10 minutách filmu. Tam se holka zachovala zcela nelogicky a nepřirozeně, což tomuto filmu trochu sráží hodnocení.

12 opic

12 opic (1995)

Velmi precizní práce celého týmu, který byl u vytvoření tohoto naprosto suprového a v žánru ojedinělého dílka. Výkon ústřendí mužské dvojice Willis a Pitt je naprostým koncertem, který mě posadil na zadek! Dějové zvraty celého filmu, které jsou v závěru shozeny nevyhnutelností osudu, je prostě něco co vyráží dech.