Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (5 556)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Par pripominek bych mel, ale jinak se jedna o velice povedeny kriminalni serial, natoceny podle skutecnych udalosti. Skoda, ze je pachatel znamy od zacatku. Ale Petr Uhlik predvedl uzasny herecky koncert a byla radost ho sledovat. Velmi dobre jsou zahrane a popsane i ostatni postavy. Zanrova atmosfera povedena, jen mi serial prisel az moc apoliticky. At uz v dialozich, tak ve vyprave, kde jsem zaznamenal snad jen jednu rudou hvezdu nad policejnim vchodem. Ale celkove nadprumerny pocin, ktery mi udelal radost.

plakát

Whiskey zloděj (2017) 

Ve vsech smerech vyborny film o nejvetsim bankovnim lupici v Madarsku. Velmi dobre odvypraveny pribeh, kteremu nechybi akce a napeti. Diky skvele rezii a napadite kamere je vybudovana autenticka atmosfera ulic v Budapesti. Zaujmou i herecke vykony a cela rada zajimavych postav. Tady nechapu tak nizke hodnoceni.

plakát

Ženou z boží vůle (2017) 

Je az s podivem, jak se svet za poslednich padesat let zmenil. Myslim, ze tento film nema s dnesnimi feministkami nic spolecneho a o to vice jsem s hlavni hrdinkou sympatizoval. Vyborny film, opirajici se o skutecnou udalost a pribeh vypravi na hrane vtipu a dramatu. Mne to sedlo a film me bavil od zacatku do konce. Nepravem opomijeny film.

plakát

Deset malých černoušků (1965) 

Za me bezchybny film, ktery tezi z uzasneho scenare a hlavne knizni predlohy od Agathy Christie. Konec jsem skoro trefil.-). Jinak vyborne budovani atmosfery, dobre vykreslene a zahrane postavy.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Prvni dil jsem nevidel a ani ho neznam. Rovnou jsem tak skocil do dvojky a nestacil jsem zirat. Neskutecna jizda od zacatku do konce. Neznam zabavnejsi zombie komedii nez tuto. Nacisti tomu dali styl a brutalni tah na branku. Opravdu zabavny film, neni co vytknout. Ve svem zanru asi neporazitelny kousek!

plakát

Tunel (2001) 

Filmy odehravajici se v Berline behem studene valky mam moc rad. Atmosfera te doby je nepopsatelna a pokud ji umi filmovi tvurci zachytit a maji v ruce kvalitni scenar... Uspech alespon u me je zaruceny. A Tunel neni vyjimkou. Vyborne a napinave drama, ktere tezi mj. i ze skutecneho pribehu.

plakát

Ostrov (1960) 

Vubec jsem netusil do ceho jdu, tak jsem byl ze zacatku trochu zaskoceny. Pak jsem si ale na denni zivot jedne rolnicke rodiny zvykl a zaujalo me to. Tvrda prace je natocena jako umelecke dilo, vyborna, i kdyz monotonni hudba. Nevsedni zazitek. Mozna si nebudete chtit film casto poustet, ale na jedno zhlednuti snad dokonale!

plakát

Incident (1967) 

Skvostne nastavene zrcadlo spolecnosti, ktera mysli prevazne jenom na sebe. Kdy tato kritika je aktualni i po vice jak padesati letech a da se bohuzel aplikovat i u nas. Misty az amaterske zpracovani, dodava filmu tu pravou atmosferu. Vyborny zaver, film, ktery stoji za vasi pozornost!

plakát

Nezanechat stopy (2021) 

Dalsi vynikajici polsky film posledni doby, ktery cerpa z historickeho nametu, ktery se stal. Skvele herecke vykony a dialogy, ktere snad kazdeho divaka zvedaji zlosti ze zidle. Velmi poutave drama, doporucuji vse.

plakát

Rozčarovaní (1982) (TV film) 

"Muzes mit strach, ale nesmis se bat!" Ty nekolikrat rychle odvypravene scenare, ktere se nedrzi zadnych realnych zakladu jsou vyborne. Stejne jako skvely Munzar v roli slavneho spisovatele a jeho mlady asistent. Ale herecky zaujal nejvice Hrusinsky v roli uspesneho filmoveho producenta. To, ze se film tocil u nas v roce 1982 mu dodava neopakovatelnou atmosferu, ktera by dnes sla sotva napodobit. Oproti ostatnim se mi libila i hudba. Vedle vyborneho scenare, hereckych vykonech stoji tento televizni film na dialozich. Skoda, ze je tento skvost v nasi televizi opomijeny.