Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Dokumentární
  • Drama

Recenze (57)

plakát

Quo vadis (2013) (divadelní záznam) 

Výborný muzikál. Quo Vadis je překvapením, které jsem nečekal. Na Slovensku se povedl muzikál, který hravě předčí většinu české produkce, už jen svou velkolepostí a hudební odlišností. Snad až na dvě nebo tři písně se nedočkáme klišovitých melodií a Gabo Dušík nám přináší něco nového. Hvězdička, která chybí k dokonalosti, je ode mě za dvě věci. Za zmatený konec a Petroniovu smrt bez jakéhokoli předchozího vysvětlení (čekal jsem písničku, ve které se zlomí nebo něco podobného). A druhou věcí je finální společní píseň, která bohužel (alespoň mně) zkazila dojem z perfektně promyšlené poslední scény (repríza "Večný Rím" a návrat na začátek). I tak je ale Quo Vadis nadprůměrným muzikálem, který by neměl zapadnout.

plakát

Orfeova pieseň (2013) (studentský film) 

Skvělý film. Bohužel předlohu vůbec neznám, ale rozhodně si ji po shlédnutí tohoto počinu seženu. Krásná, dechberoucí atmosféra, uvěřitelné herecké výkony a divadelní prostředí... :) Výborná práce, klobouk dolů.

plakát

Shrek the Musical (2013) 

Ano, je to ulítlé. Ano, je to šílené. Ano, je to šíleně ulítlé. Ale vtipné. Je pravda, že převedení Shreka do muzikálu jsem musel na začátku trochu vstřebat, přece jen, je magořina si to už jen představit. Úvodní číslo "Big Bright Beautiful World" mě ještě utvrdilo, že podívat se na toto představení přece jen nebyl asi tak dobrý nápad. Ovšem písně "Story Of My Life" a "Don't Let Me Go" mě přesvědčily o tom, že bych měl dát Shrekuzikálu šanci. A udělal jsem dobře. Brian d'Arcy James září v roli Shreka, jako by pro něj byla napsaná, Daniel Breaker dodává Oslíkovi úžasný vtip (ano, ještě větší než Eddie Murphy) a Sutton Foster je prostě kočka. Zpracování Farquaada je přinejmenším originální, ovšem lituji Christophera Siebera, že musel 2 hodiny vydržet na kolenou v jeho kostýmu. Nádherné kostýmy a úžasné rekvizity naprosto po právu oceněné jedinou Tony tohoto muzikálu! Celkově pěkné představení, ovšem jen s pár zapamatovatelnými čísly a spoustou humoru. Broadway může určitě nabídnout více, ovšem DVD zpracování, jako je toto, je jako šafránu. Vynikající hudební čísla: Story Of My Life, I Know It's Today, Travel Song (nejlepší), Morning Person (nejlépe využitý step EVER) Špatná hudební čísla: Big Bright Beautiful World Celkově: 75%

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

[obsahuje spoilery] Přesně rok po shlédnutí Neočekávané cesty jsem se vrhl i na Šmakovu dračí poušť, což je mimochodem jeden z nejúděsnějších překladů do češtiny, jaký jsem kdy viděl. Upřímně - mísí se ve mně nadšení z velkého a jiného pokračování a zklamání z věcí, které měly být prostě jinak. Začátek filmu nás hned zavede do honičky s Azogem, Meddědem a spoustou skřetů - a po pěti minutách uvidíme - SPANÍ! Ano, na to jsme celý rok čekali... S Meddědem jako postavou jsem byl spokojen, dobře vystižená byla jeho přeměna i chování. Ovšem zaprvé dostal málo (a když píšu málo myslím tím sakra málo) prostoru a děj byl upraven tak, že by se předloha musela stydět sama za sebe. Oproti tomu přechod přes Temný hvozd k lesním elfům byl hodně efektní, pavoučí scény dechberoucí. Příchod k samotným elfům, uvěznění trpaslíků a Thorinův rozhovor s Thranduilem patří mezi nejvypjatější a nejzajímavější scény v celém filmu. Thranduil je skvěle zahraný a jeho scénář výborně napsaný. Pokud pominu naprosto šíleně vyšperkovanou lovestory mezi Kilim a Tauriel, elfská část filmu zakončená brilantním únikem v sudech přes řeku je vynikající. Po úniku v sudech přišlo velké překvapení. Pro mě nejlépe zahraný charakter v celém Hobitovi 2 - Bard. Výborné prostředí Jezerního města ještě přidávalo Bardovi na autenticitě a osobnosti. Thorinova řeč v Esgarothu pravděpodobně bude patřit mezi nejlepší momenty celého Hobbita (trilogie) i Armitagovy kariéry. Závěrečný Šmačí dýchánek v Osamělé hoře je hodně dobrý - hlavně díky perfektní animaci Šmaka a děsivému hlasu Benedicta Cumberbatche. Gandalfovo putování do hrobek černokněžných králů a později do Dol Gulduru je nejlepší dějovou linkou celého Hobita 2 a udržuje diváky v napětí, přesto, že každý ví, že Gandalf prostě přežít musí. Naproti tomu bitku se skřety a záchranu Kiliho v Esgarothu si mohl Jackson klidně odpustit. Takže výsledek? KLADY: 1) zatažení do příběhu - o hodně rychlejší a lepší než v NO ; 2) Bard - prostě vynikající ; 3) Osamělá hora - celá scéna v Ereboru byla perfektní, od hereckých výkonů až po efekty ; 4) Dol Guldur - Azog a Sauron na jedné půdě, oba proti Gandalfovi, perfektní kombinace /// ZÁPORY: 1) fyzika - někdo by měl Peteru Jacksonovi říct, že fyzika existuje i ve Středozemi (například únik v sudech a Legolasovo skákání po hlavách trpaslíků, Bomburův říční úlet, nebo Thorinovo "plování" po rozžhaveném zlatě na kusu kovu) ; 2) lovestory Kili/Tauriel - dobrá, ani by mi to nevadilo, kdyby nebylo těch přehnaných záběrů a přehnaně zaláskovaných pohledů ; 3) logické chyby - panebože, Bilbo slyší pavouky (mimochodem vynikající tah), když si nasadí Prsten! - ale bacha, on je najednou slyší, i když si Prsten sundá! (BTW vznik jména Žihadlo byl výborný :) ) ; 4) soundtrack - promiň, Howarde, ale tohle je prostě průser - až na skvělé hudební téma Esgarothu je soundtrack unilý a nepřináší VŮBEC, ale VŮBEC nic nového /// CELKOVĚ: 70% (kino verze)

plakát

České století (2013) (seriál) 

Na české seriálové poměry absolutní špička. 1.díl - 80%

plakát

Galileo (2007) (divadelní záznam) 

Jeden z lepších českých muzikálů. Občas na můj vkus trochu přepísknuté, občas trochu nudné, ale hudebně celkem povedené. Skvělý Tomáš Trapl mě opět přesvědčil, že v záporáckých rolích a zpěvácky nemá na české scéně konkurenci.

plakát

Kleopatra (2003) (divadelní záznam) 

Nejlepší Davidův muzikál. To bezpochyby. Jeho první pokus dopadl ze všech nejlépe, jelikož si dal záležet naprosto nejvíce. Absolonová ještě není trhnutá svými sekundovými dojezdy a Tomáš Trapl je opravdu badass, podává naprosto perfektní výkon. Jen mě trochu mrzelo, že na záznamu nevynikly sborové party, byly příliš utlumené.

plakát

Film mých snů (2013) (TV film) 

Docela pěkný televizní průměr, který během podzimních ledových večerů pěkně zahřeje. :D Jenom mě deptá ... KDO SAKRA JEŠTĚ DNESKA TOČÍ FILMY VE FORMÁTU 4:3?!

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

1.sezóna - E01-04 - Velmi silný a rychlý začátek 1.sezóny. Krásné vtáhnutí do děje a překvapivě rychle se rozvíjející děj. Look, I'm interested. Zatím za 4*.

plakát

Láska nikdy neumírá (2012) (divadelní záznam) 

Geniální podívaná. Webber opět předvedl, že je mistrem muzikálu. Ačkoliv jsem osobně neviděl původního Fantoma a znám jen notoricky profláknuté melodie ("Phantom", "Music of The Night", ...), tohle se mi moooc líbilo. Píseň "Love Never Dies" je krásný zážitek a stejně tak kvartet "Devil Take The Hindmost". Parádní australské provedení a moc dobrý záznam. Pro mě špička. 100% (září 2013, DVD)