Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadelní záznam původního broadwayského muzikálu Shrek, který vznikl podle stejnojmenného animovaného filmu studia DreamWorks. V původním obsazení, stejně jako v tomto záznamu z roku 2009, se v titulní roli představil Brian d'Arcy James, jeho hereckými kolegy zde byli Sutton Foster (Fiona), Daniel Breaker (oslík), Christopher Sieber (Lord Farquaad), John Tartaglia (Pinocchio) a další. (kudelicek)

(více)

Recenze (18)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace Shreka na jeviště v podobě muzikálu, kde to zejména hlavním rolí dobře zpívá (ostatním o poznání méně dobře). Je to velice podobné filmu, ale je zde doplnění, které čerpá z knihy. Některé vtipné filmové scény, zde zůstaly nezměněny, což mě potěšilo včetně závěru, takže dávám plný počet jako prvnímu filmu o Shrekovi. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nápaditý, skvěle promyšlený i vypadající muzikál, minimálně na úrovni filmu, od scénáře po závěrečnou ohromující píseň jsem si připadal jako kdybych sledoval film a ne divadelní představení. Ve všech ohledech mi tvůrci vyrazili dech, překvapili a dovedli svými vtípky, mnohdy i hrubšího ražení, skvěle pobavit. Nicméně se několika hluchým místům nevyhnuli, např. v tomto příběhu byl drak naprosto zbytečný. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak sa Shrek dočkal aj hranej muzikálovej verzie priamo na doskách znamenajúcich svet. New Yorský Broadway ožil známymi postavičkami a vypustil do sveta dvojhodinové vcelku magické predstavenie, ktoré určite ocenia všetci milovníci divadla. Ja som tento snímok videl len sprostredkovane, takže až tak ma to nedostalo, ale viem si predstaviť, že naživo na Brodwayi to musel byť skvelý zážitok. Akurát tie piesne mohli byť o niečo výživnejšie a bližšie pôvodnému soundtracku. 60 % ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to je určitě zajímavé, ale jako filmový muzikál ne. Pokud se nebudete smát tak jako reálné publikum, tak nebojte není to vámi. Zkrátka před tím, než si to pustíte musíte pochopit, že je rozdíl, vidět to v televizi a vidět to na živo. Kdybych to viděl na živo určitě bych měl jiné pocity, ale takhle jsem se díval na o cca půl hodiny delší film Shrek, který podle mého na originál v tomto podání (televizním) nemá. Příběh je téměř, až na nějaké odchylky stejný jako originál akorát je delší. Obávám se, že děti, na které je to hlavně mířeno, by se nezasmály, ale spíše u toho usínaly. Musím ale uznat, že některé písničky (hlavně ty s Fionou) byly pěkné. Také musím uznat, že na to, že je to divadelní muzikál, to bylo opravdu propracované a to ať už kostýmy (až na oslíka, z kterého mám do dneška noční můry), nebo všechny ty kulisy. Bylo zde pár vtipných scén, ale ty dobré byly jen ty, které si vypůjčily s filmu. Určitě bych se na to už nikdy znova nepodíval. 5,5/10 ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

Kto je vlastne cieľová skupina? Toto dielo sa mi veľmi ťažko hodnotí, pretože je tu veľa pre a proti. Na jednej strane vidíme prepracované kostýmy a masky, rýchle nerušivé prevleky, pútavo urobenú scénografiu aj množstvo zaujímavých čísel i nápadov. A tu sa dostávame k tomu ALE. Týchto čísel je až príliš veľa, mnoho scén je zbytočných a chýba tomu to hlavné, čo k muzikálu patrí – dobrá zapamätateľná hudba. Aranžmány piesní sú vynikajúce (podúpavanie do rytmu vás jednoznačne chytí), muzikanti hrajú skvelo, ale s výnimkou záverečného prídavku (pieseň z filmu) tu nemáme žiadny zapamätateľný hudobný motív (melódiu), ktorý by som si po dopozeraní pospevoval. Pri rodinných muzikáloch je veľmi tenká hranica medzi tým, čo je rodinné a čo je akože pre všetky generácie. Viackrát sme svedkami dospeláckych prvkov, ktoré sú pre deti zbytočné (polyfónia, zbytočne dlhá stopáž,...) a na druhej strane nás dokážu zrazu vyrušiť zbytočne infantilné vtipy. Muzikál sa oplatí vidieť, ale váš výsledný dojem výrazne ovplyvní to, ktorá strana z tých pre a proti u vás nakoniec vyhrá. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Píseň Dračice "Donkey Pot Pie" zaznamenaná na videu později nahradila nově připsaná píseň "Forever". (kudelicek)
  • Jako přídavek po závěrečné děkovačce zpívají herci píseň "I'm a Believer", která je součástí soundtracku k původnímu filmu Shrek (2001). (kudelicek)

Reklama

Reklama