Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KLEOPATRA - královna muzikálové sezóny. Původní český muzikál KLEOPATRA autorů Michala Davida, Zdeňka Borovce, Lucie Stropnické a Lou Fanánka Hagena! Představení bylo od první reprízy, kterých se do vzniku tohoto DVD odehrálo 422, divácky mimořádně úspěšné (od premiéry jej navštívilo více než 279 800 diváků). S velkým ohlasem se setkala hudba skladatele Michala Davida - píseň "Teď královnou jsem já" dobyla všechny rádiové hitparády. Album s hlavními songy muzikálu KLEOPATRA obdrželo při oslavách 250 reprízy Zlatou desku! Na záznamu tohoto muzikálového představení uvidíte Moniku Absolonovou, Martina Poštu, Zbyňka Frice, Zdenku Trvalcovou, Radku Fišarovou, Jana Kalouska, Patrika Stoklasu, Tomáše Trapla, Leška Semelku, Jana Gajdoše, Janu Švandovou, Vladimíra Brabce a řadu dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení dávám první verzi, kterou jsem viděla v Praze naživo před nějakými 8 lety. Poté, co jsem četla obsazení obnovených premiér myslím, že už by se mi to tak nelíbilo. Obsazení: Radka Fišarová a Martin Pošta. Viděla jsem i DVD, rozhodně postrádalo atmosféru divadla. Jediný Michal David, kterého snesu. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ano musíme tento muzikál pohanit za každou cenu, že? vždyť ke Kleopatře napsal hudbu Michal David! tak to musí být špatné, ale ono to špatné vůbec není, texty Zdeňka Borovce a Lou Fananka Hágena jsou krásne a dodnes si ostatní tvůrci muzikálu berou z Kleopatry příklad jak se má hudba potažmo texty v tomto žánru dělat, Filip Renč odvedl kus výborné režisérske práce, já se za návštěvu tohoto muzikálu v divadle Broadway nestydím, samozdřejmě každý to vidí jinak. ()

Reklama

salahadin

všechny recenze uživatele

Viděno v TV, hodnotit nebudu, protože mi to nedovolí mé svědomí. Totiž díky svým antipatiím k tomu umečenému stvoření, co dělalo hudbu (myslím tím M. Davida), bych musel dát záporné mínus hvězdičky..a to není fér, i když by se mi muzikál nelíbil ani s hudbou Rolling Stones...přijde mi, že Renč umí točit jen klipy Nemyslíš - zaplatíš. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Téma Egypt, to mě zajímá a už dlouho jsem chtěla vidět tenhle muzikál. Sice jsem na něm nebyla, ale sehnala jsem DVD, kde hlavní roli měla Monika Absolonová. Téma dobré, sice trochu prostříhané, některý věci bych tam vypustila, ale písničky byly nádherné. Ještě než jsem to viděla, tak jsem měla už soundtrack a znala skoro všechny písně nazpaměť. 4 hvězdy za to, že jsem to neviděla ještě na vlastní oči v divadle. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

A teď tu moji pane diskžokej: Krásný úděl máte dnes, kráčet zítřku, žít a kvést, krásný úděl před očima růst, vzhůru k výškám, každou chvíli kus. Když se podaří, co se dařit má, když rozkvete růže z poupěte, když se podaří, co se dařit má, tak je přece krásně na světě, když se podaří, co se dařit má, když je slunce jako ze zlata, když se podaří, co podařit se má, podaří se také poupata. Jo, že to není vono? A nevyjde vám to nastejno? Bestiální otcův kolega z práce nám to pustil do auta... A kdybych to ještě viděl, tak přibude do Bohnic nový pacient, který by si neustále prozpěvoval: Céčka, sbírá céčka, v tom je ta léčka nebo tuhle Chci královnou se stát a zem svou k slunci vést. Ty Isis jedenkrát snad spolu s trůnem dáš mi záři hvězd. Chci Egypt pozvednout a vyrvat z Římských pout. Míšo - ty zrůdná parodie na zpěváka a už vůbec na skladatele.Bych tě do toho Nilu hodil i s Renčem... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • O hudbu se staral sedmdesátičlenný orchestr. (HappySmile)
  • Muzikál komponoval Michal David v době, kdy mu zemřela dcera Míša. Řekl, že díky této obrovské ztrátě a bolesti mu chodily nádherné melodie shůry samy. (sator)

Reklama

Reklama