Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 103)

plakát

Život v Heights (2021) 

Měl to být obří úspěch, což mělo zaručit zejména jméno Lina-Manuela Mirandy, někdejší americké muzikálové superstar, ovšem někde se to zvrtlo a výdělky z kin jsou za očekáváním (jo, souběžná premiéra na HBO Max taky hraje roli). U hispánské komunity to je jistě velký úspěch, ovšem sám jsem se alespoň půlhodinu rozmýšlel, jestli mě to vlastně bude bavit či ne, naštěstí se to po nějaké době hezky rozjelo a já se naladil na podobnou vlnu. Ačkoliv rozhodně z filmu nejsem unešený a nemám nejmenší potřebu jej kdy vidět znovu (takový La la land ano), rozhodně oceňuji pracnou choreografii a velkolepou výpravu, kterou se Jon M. Chu celkem obstojně snažil skloubit s plynulým vyprávěním. 140 minut je ovšem na muzikál setsakra hodně a na jeden zátah bych jej patrně nedal ani kdybych nemusel odskakovat k jiným povinnostem. Opatrný sedmičkový palec hore.

plakát

Halston (2021) (seriál) 

Plně rozumím, proč spoustě lidem Murphyho (mini)série nevyhovují, ovšem já je začínám opatrně vyhledávat. Loňský Hollywood se mi hodně líbil a Halston je na tom vlastně podobně, ačkoliv módě ani za mák neholduji. Trošku mi tu vadila opět LGBT agitka a ať už jí sem cpe přímo Murphy nebo někdo jiný, pravděpodobně si velmi holduje v explicitním gay sexu. Čímž mě tedy Ewan McGregor dost překvapil, v takové roli jste jej ještě neviděli. A taky mě dost překvapilo, kolik času může eventuálně přinést seriál oproti filmu na proběhnutí něčího života, tady se však občas skáče dost raketově dopředu, jakoby snad byly vhodnější série dvě, leč tentokrát jen pět dílů...divné, že to Netflix povolil.

plakát

Rozčarování - Série 1 (2018) (série) 

Od Groeninga jsem zkrátka čekal více. Se sebezapřením jsem dokoukal alespoň první part. Ale zkusím tomu dát ještě šanci.

plakát

Souboj s rodinou (2019) 

Ačkoliv mě Wrestling prakticky vůbec nezajímá, nechal jsem se nalákat na obsazení (věděl jsem, že produkující the Rock je tu jen kvůli plakátům) a k mému velkému překvapení jsem dostal povedenou feel good cestu za snem, na který se i díky Florence Pugh skvěle koukalo a zanechalo to nějaké emoce. Milé překvapení, na které jsem po letech náhodou narazil na Hbo go.

plakát

Loki - Season 1 (2021) (série) 

Konečně přišel MCU seriál s hlavní postavou, která je trošku víc zajímavá a utáhne svůj seriál, protože u dvou předchozích jsem měl nějaké problémy a už vůbec se nebudu vracet k mému nas*ání ze zrušení Daredevila. Loki mi udělal velkou radost již v prvním díle, nicméně pořád je kam stoupat a je dost vidět, že co se týče výpravy jsme ještě někde u Thora 2 a jeho greenscreenů. Neříkám, že řeči o filmovém rozpočtu jsou úplné lži, ale když si ten rozpočet vydělíte šesti či u WandaVision devíti, už to taková sláva není, ačkoliv je to pořád pěkné domácí pokoukání, obzvláště ve 4k. Nicméně u Lokiho musím zejména vypíchnout skvělé obsazení mého velkého oblíbence Owena Wilsona (moc už dnes není vidět) a Sophiu Di Martino, která v roli Lady Loki rozbouřila při první fotce z natáčení bouřlivé diskuze, nicméně v blond verzi se ukázala jako středobod seriálu, na který se vážně dobře kouká a výborně si notuje s Tomem Hiddlestonem. Co se týče obsazení, tak tu ještě najdeme zásadní část obsazení již zrušeného (bohužel) Lovecraft Country, vypisovat ale nebudu, je to spoiler. Nashle v již potvrzené druhé řadě a snad bude mít Loki ještě mít co nabídnout.

plakát

Odvaha pod palbou (1996) 

Snažilo se to tvářit jako nesmírně seriózní kritika vedení válek, ale vůbec mě to nebavilo. Denzel tenkrát asi moc rád nebyl.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Vejdělkovy filmy jsem měl dříve rád, ale posledních deset let (s výjimkou Něžných vln, ačkoli i tam to platí) mi přijde, že točí hlavně pro podstatně starší cílovku než jsem já. Volhu jsem úplně vynechal, jelikož mě tématicky vůbec nezajímala a něco podobného jsem cítil i u Aristokratky, což se nakonec i potvrdilo. Netflix to naservíroval až pod nos, tak jsme to zkusili, víceméně asi naposled. Ale rozhodně to není špatné jako jiné české laskominy z posledních let.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Joo, Arnold má spoustu cringe hlášek, ale nikdy mi to tak šíleně špatný nepřišlo. Dokonce ani po letech v dabingu.

plakát

Black Widow (2021) 

Film, co nejen, že měl přijít do kin před rokem, kdy byl hotový, ale hlavně by dávalo mnohem větší smysl, kdyby na něj došlo před těmi pěti lety. Ale zkrátka pro to nebyl prostor, Marvel si točil ty dva, max 3 filmy ročně a kvantitativně se rozjíždí až ve čtvrté fázi se seriály. Film samotný je úplně klasická marvelovka s novými postavami, o kterých samozřejmě celé roky nebylo slyšet a narychlo se muselo vymýšlet, jak je napojit na MCU, ačkoliv tedy úvod docela zvedá naděje, že tentokrát se dočkáme něčeho, co není jen pásová výroba, ale něco umělečtějšího. Po parádním intru se však vracíme do starých kolejí a dostáváme onu pásovou výrobu. Je to však produkce takových rozměrů a přiměřených kvalit, za které by třeba u Warnerů líbali ruce. Jen to zkrátka není nic navíc. Což už prostě ani nemůže, jelikož je známým faktem, že u Marvelu jsou režiséři spíše najmutými nádeníky bez silné tvůrčí vize, která by příliš dřela (zdravím Edgara Wrighta či Scotta Derricksona) a akční scény točí jiný štáb, takže za ně Cate Shortland chválit nebudu, ač je rozhodně pochválit musím a je to asi ta nejlepší věc na filmu složeném z tisíckrát ojetých motivů ztráty a získání nazpět (skoro)rodiny a svrhnutí jednoho hrozně zlého pána, jež vede jistou zlou organizaci. Rok nebylo pořádně na co chodit, dva roky tu nebyla marvelovka, takže pokud už člověk nerezignoval na časovou kontinuitu a disneyovské hračkářské přehlídky jej stále neomrzely, je návštěva kina povinnost. Jsem jedním z nich. PSFlorence Pugh je nepřekvapivě výborná nástupkyně řádu Black Widow.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Válce zítřka jsem tedy ještě před týdnem ani za mák nevěřil a očekával nudnou záležitost, kterou ihned po zhlédnutí zapomenu. K mému velkému překvapení jsem ale dostal úplný opak a mix Edge of Tomorrow a třeba Greenlandu (Den nezávislosti jsem v tom moc neviděl jako jiní) jsem si skvěle užil. Samozřejmě to hodně záleží na tom, jak člověk může Chrise Pratta a Yvonne Strahovski (před deseti lety to byla velká kočka a pořád ujde), já osobně ano, takže mi to připsalo body k dobru a jeho úlohu starostlivého otce s vojenskou minulostí jsem mu bez podmínek věřil. 130 minut je skutečně dost, ale když vezmu v úvahu to, že to jako celek funguje jako jeden film s uzavřeným koncem (vždycky někdo uteče :D) a není to rozdělené na dva jak by klidně mohlo být, to funguje skvěle a vlastně mi tu pátou hvězdu přidalo zasněžené finále, které jsem si hrozně užil, pro mne překvapivě vlivem oné komornosti a charismatu a skills mého velkého oblíbence J.K. Simmonse. Celkově akce je líbivá a ve 4k HDR se skutečně jedná o radostné pokoukání, ačkoliv to z traileru, obrázků a někdy i samotného filmu vypadá moc uměle, jiné záběry bych si zarámoval. Přiznám se, že do kina by mě to asi nenalákalo, takže jsem vlastně rád, že to za velké peníze koupil Amazon a snad se mu investice vrátí, a pokud ne, jeho to moc bolet nebude.