Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Ožehavé téma, úžasný režisér, perfektní herci - vše, jako by natočil samotný bůh. Herr Direktor prostě nemá chybu, jej předčí snad jen Itzhak Stern - luxusní postava. Je spousta filmů co se tohoto témata dotknou velice nešikovně. Ale tento mezi ně rozhodně nepatří! Miluji dějiny, proto nejde nemilovat tento film.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

První film, kde hraje Anthony Hopkins, když jsme jej uviděl, prostě jsem byl nucet vyhledat další filmy. Právě díky tomuto filmu jsem podlehl Anthonyho kouzlu. Mlčení jehňátek je prostě nejlepší horor, jaký kdy byl. Navíc filmové zpracování je stejně tak napínavé jako kniha, kterou jsme si prostě musel přečíst. :-) Miluju Dr. Hannibala Lectera a jeho hlášky...:-)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

O muzikály jsem nestál do doby co jsem zcela náhodou shlédl Moulin Rouge. Něco tak úžasného se prostě jen tak nevidí. Dokonalost. Ten film je skvost. A soundtrack... lahoda pro uši. :-)

Počátek

Počátek (2010)

Jedním slovem dokonalé. Strhující film, kdy se opravdu vžijete do děje a kdy s napětím čekáte co se odehraje příští sekundu. Brilantní obsazení, úžasný soundtrack. Není mnoho filmů, kterým prostě není skoro co vytknout. Opravdu velice povedený kousek, kdy si říkáte: " A co když je to možné?".

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Úžasný :-) Když jsem jej viděl poprvé, bylo to někdy ve 3 ráno, tehdy mě to dost překvapilo, že něco tak perfektního dávají v takovou dobu. Nezapomenutelný, na který se dá dívat po 101. a stále se nenudíte. :-)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Úžasný film. Existuje mnoho filmů o nacismu, Hitlerovi atd., ale mnohdy jsou špatné, neboť tam jsou jisté prvky nenávisti. U některých je ta nenávist tak silně znát, že si člověk musí říct, že snad v těch filmech je nenávist proti nacistům stejně velká jako měli nacisti proti židům. Byl jsme totálně stržen a po celý zbytek večera, kdy jsme shlédl ten film jsem se doslova vžil do Dereka. :-)

Sedm

Sedm (1995)

Není co vytknout. Od obsazení, přes scény, po hříchy je vše dokonalé. Miluju ty filmy, kde se mísí historie s krutostí, s něčím zlým, něčím tajemným, magickým, epickým... :-)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Dokonalý - není třeba říkat víc. :-) snad jen: "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

Avatar

Avatar (2009)

Tento film odstartoval jednu velkou éru a bude tomu ještě dlouho kdy tento film bude na vrcholu. :-)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Klasika - dějiny, německo, nacisti - vedle kultu hákového kříže a schindlerova listu je to film, který patří z této kategorie mezi špičky. Hlášky nezapomenutelné a soundtrack, který mě u každého filmu dosti zajímá, na jedničku. :-)