Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Ctihodný občan

Ctihodný občan (2009)

Když si divák odmyslí drastické scény a ten citlivější po nich hned film nevypne, seznámí se s jedincem, který se zoufalstvím z nepotrestaného zločinu a díky finančním možnostem, pouští do boje se skutečnými viníky i s prohnilým systémem. Kéž by nejedna oběť mohla takhle jednat, tak je po zločinu.

Tři dny ke svobodě

Tři dny ke svobodě (2010)

Jakmile se jedná o boj se systémem, u mě to rozjasní hvězdnou oblohu, navíc se mi v týhle roli, kdy nehrál žádnýho akčňáka, líbil "Raslík" ještě víc.

Moji přátelé II

Moji přátelé II (1982)

Film mýho mládí. Další důkaz, když chlapi nechtěj, pak nestárnou. Strašně dlouho jsem byl přesvědčenej, že taková bude moje dospělost i důchod.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Začátek, vychvalující neohroženost amerických sil, vystřídá překvapivě věrohodně popsaná skutečnost boje. Film, který považuji za jeden z nejlepších válečných, ukazuje nejen krutost i nevypočitatelnost války, ale i na marnost vnucovat jiné kultuře svoje zvyky.

Pokoj v duši

Pokoj v duši (2009)

Dalo by se napsat obyčejnej příběh, ale po skončení filmu mi bylo nějak divno. Pocit prázdnoty a marnosti musí bejt hroznej, když je náprava v nedohlednu. Blahořečím tvůrcům, že to natočili tak, že film je až bolestně reálnej.

Bílá paní

Bílá paní (1965)

Úžasný dílo, který i předběhlo dobu, protože, když v něm slyším Hrušínskýho nebo Kopeckýho, je to jako v současný sněmovně. Film mi připomíná dnešní politiky a dnešní politici ten film- k smíchu a k pláči. Nevím, kdo všechno napovídal scénáristovi a do jaký míry fungovala improvizace, ale za satiru klíďo nobelovka.

Tankový prapor

Tankový prapor (1991)

Sice jsem byl na vojně o víc než 30 let pozdějc než aktéři, ale tenhle film mi ji nejvíc připomíná. Knížka byla peckou a filmová podoba jí úspěšně následovala. Lampasáci, hrající si na seriozní protiváhu imperialistů a ty, co jsem zažil, byli snad haranti těch zfilmovanejch, a obyčejný vojclové, nucený hrát tuhle blbou hru s těma parádníma kecama, to je prostě na ouplný hvězdovství. Oproti "baronům" na mě film působil navíc daleko realnějc.

Markýz del Grillo

Markýz del Grillo (1981)

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Markýz mě i dost inspiroval ve škodolibosti a hlášku- "Vaše sestra má v puse chcíplou krysu"- používám na podobný případy dodnes.