Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Křižan tyhle pseudowesterny uměl vždycky, silné a mužské charaktery mu také nikdy nedělali problém. Slovenské hory Jana Kirschner a kvalitní obsazení dávají dohromady fungující pozadí, scénář se stará o zájem i zábavu diváka. Jen Balko je asi spíš dokumentarista, než režisér. Film se potací mezi televizním "lookem" a epickými přelety, občas je vyprávěno až příliš polopaticky, občas se to nechá utéct do ztracena a občas jakoby z filmu vymizel drive, který povětšinu času má. Rozhodně takovýchto filmů od bratrů ze Slovenska nechodí příliš, takže lokální povinnost. Na druhou stranu v evropském rybníčku jen lepší průměr. V base poznáte, že se nedá nikomu věřit, mimo basu si to ověříte, ale život bez důvěry není, tak musíte hledat... 70% ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Na Slovenské pomery (neznášam toto slovné spojenie) herecky i režijne celkom podarený snímok. Koniec však zďaleka zaostáva za zvyškom filmu. Skoro mi to pripadalo, akoby sa ho režisér Balko zľakol. Bohužiaľ je záver najdôležitejšou časťou filmu. Každopádne som bol prekvapený vynikajúcou kamerou a veľmi slušnými hereckými výkonmi. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne slabucky je scenar k filmu : kriminalnik, co sa chce zaradit do zivota ..... to fakt asi nevieme vymysliet dobre a kvalitne scenare ? Kde su casy Vlcich dier, Svaka Ragana? ...... Herecke vykony hladat v tomto filme patri do sveta sci--fi, k tomu kopa chlapskych kecov a dristov o nicom. Aspon, ze priroda je krasna .... 7 % ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Scenárom aj réžiou kruto vzdialené od reality. Tí páni sa dívajú na slovenský vidiek a jeho obyvateľov odrhnuto od reality. Ako ministerskí pracovníci rezortu poľnohospodárstva čo riadia všetko zo stoličiek bratislavských kancelárií. Slovenskí chlapi a horali majú veru iného ducha a nie to, čo nám tu chcel režisér scenárista či Attila Mokos ukázať. Filmu urobila popularitu jedine Kirschnerka so svojim songom. slabé dva b. :( ()

sator 

všechny recenze uživatele

Slovenské filmy mě nikdy moc nebraly,tenhle docela ušel 70 %............ ...........................Tvorcovia tohto filmu môžu za komerčný úspech v prvom rade ďakovať Jane Kirschner a jej pesničke"Pokoj v duši". ...............................tomuhle nerozumím nebo´t ve filmu písnička nezazněla..... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Krátka scéna filmu sa odohráva v banskobystrickej reštaurácii "Angel's". (prechlap)
  • Nakrúcanie sa začalo 1. augusta 2007 a trvalo 45 dní. (Smok)
  • Slávka Halčáková si vo filme zahrala malú postavu partnerky Roberta Wieckiewicza, ktorý stvárnil rolu najlepšieho kamaráta hlavného hrdinu, podnikateľa Petra. Nakoniec ale bola z filmu kompletne vystrihnutá, nakoľko jej postava odpútavala pozornosť od hlavného príbehu. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama