Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

Pokoj (2003) 

Tommy Wiseau skóruje. Paralela s prostříhaným pornofilmem sedí dokonale :-) Váhali jsme z které planety hlavní hrdina pochází :-) Nejsem si jistý, že bych to vydržel za střízliva, ale s lahví dobrého vína jsme se bavili královsky.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Je to líbivé, řemeslně opravdu pěkně zvládnuté, hudba taky fajn...ale Star Trek jak ho známe imho skončil s Nemesis, nebo ještě před ním... Předchozí díl se mi docela líbil, tak možná s odstupem nebudu soudit tak tvrdě, ale každopádně je to už něco docela jiného. Docela se mi líbily odkazy na staré filmy s kapitánem Kirkem resp. variace na ně v této paralelní dějové linii. Kamarád zmiňoval, že tyhle 2 nové startreky někdo přirovnal k novým Starwars a imho na tom něco je. Přeakčněná scifi sága, která si z předchůdců vzala základní téma a rozhodla se "zmodernizovat" a přizpůsobit masám...aneb "lidi to chtěj, tak jim to dáme". I na tom asi něco bude...

plakát

Anna Karenina (2012) 

Na film jsem se do kina dostal trochu náhodou jako náhrada a nečekal jsem opravdu nic. Viděl jsem verzi z roku 1997 se Sophie Marceau a až tak nadšen jsem nebyl...romantika, pěkná herečka, ale jinak nic moc. Už po 5ti minutách jsem ale věděl, že se mi to bude líbit a pocit mi vydržel až do konce. Z kina jsem odcházel nadšený. Jakoby divadelní stylizace, rozdělení do obrazů a zajímavé přechody mezi scénami mě fakt bavily. I když bylo všechno stylizované, nepřišlo mi, že by to bylo zároveň kýčovité. Za mě příjemné překvapení a "plný počet" :-)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Jak se hlavní zoufalec a neschopa stal přes noc brilantním stratégem a zasloužilým velitelem :-) Předvídatelné až na půdu, jedno klišé střídá další... 3 hvězdičky za to že jsem se pěkně zasmál...mám rád béčka ;-)

plakát

Sucker Punch (2011) 

Vizuálně zajímavé, ale dějově dost chudé. Ten film je divnej...akční scény, zajímavé efekty, postavy prolínají fantazijními realitami, ale přijde mi to všechno takové samoúčelné. Nakonec jediná věc co mě na tom filmu potěšila byla vlastně celková myšlenka - ha! přece to má nějakou myšlenku :-) Pěkně ji vyjadřuje prolog na konci filmu: "Kdo ctí ty,které milujeme? život jenž žijeme? Kdo posílá příšery,které nás zabíjejí a současně zpívá, že nikdy nezemřeme? Kdo nás učí,co je skutečné a jak se smát lžím? Kdo určuje pro co žijeme a na obranu čeho zemřeme? kdo nás spojuje? A kdo drží klíč, jenž nám dá svobodu?.. Vy.Vy máte všechny zbraně,které potřebujete.Tak bojujte!" Připomnělo mi to Faunův Labyrint, který je tématicky podobný a povedl se myslím o dost lépe :-)

plakát

Svatyně (2008) (seriál) 

Amanda se mi líbila ve Stargate, tak jsem zkusil tohle, ale bohužel...zvládl jsem jen pilot. Je to na mě takové...jak bych to řekl...asi plytké. Seriálů je ale dost...teď jsem viděl pilot k Warehouse 13 a ten mě docela zaujal.

plakát

G.O.R.A. - vesmírné manévry (2004) 

Mám rád béčka, ale tohle moc zábavné nebylo...pár hlášek by se našlo, plus body za fešnou princeznu, ale jinak bída s nouzí :-)

plakát

Green Lantern (2011) 

Další komixárna mě osobně celkem potěšila. Např. Thor byl sice o dost lepší, ale Lucerna byla příjemně jiná. Líbil se mi fakt, že ***spoiler*** konečný boss nebyl až tak neporazitelný a boj netrval celou věčnost...nebaví mě klasické klišé "hrdina nejdřív dostane pořádně přes držku, pak se to obrátí o 180, naštve se a utře bosse...". Efekty asi nemá cenu popisovat...pěkné, ale viděl jsem lepší. Příběh taky není z nejhlubších...no ale bavil jsem se.

plakát

Dylan Moran: Like, Totally (2006) 

Za mě jednoznačně nejlepší z Moranových vystoupení. Vtipné hlášky v jeho klasickém stylu na různá témata, ale nezasekává se tolik a většinu času neblábolí nesmysly (u ostatních představení se občas stane že se zapomene). Musím se smát nahlas i když na to koukám po několikáté :-) Povedená taškařice!

plakát

V hlavní roli já (2008) 

Čekal jsem další pecku s mým oblíbeným Dylanem Moranem (Black Books), ale bohužel samotný Dylan není záruka úspěchu. U filmu jsem se musím říct trochu nudil...dlouho trvá než se něco začne dít. Když na to došlo, tak jsem se smál a bavil - ano - nebyla to ztráta času, ano - byl tam britský humor, ale jinak to bylo na můj vkus moc utahané. Plus za Dylana - kvůli němu jsem si to pustil... Pusťte si to, neurazí, pobaví, ale čekal jsem víc. Kdo nezná, zkuste: http://www.csfd.cz/film/228665-maraton-lasky/ nebo výborný http://www.csfd.cz/film/135497-soumrak-mrtvych/ !