Reklama

Reklama

V roce 2005 vysílá NASA do vesmíru každých 24 hodin signály s cílem nalézt inteligentní život. V té době je Alex Hopper beznadějným ztroskotancem, jehož posledním průšvihem se stane krádež kuřecího burrita pro svou novou dívku Samanthu. Jeho starší bratr Stone s ním ztratí trpělivost a přinutí ho, aby s ním sloužil v námořnictvu. Alex po pár letech sice zastává prestižní důstojnické místo na letadlové lodi, ale má pořád horkou hlavu. Problém je, že cesta ke svatbě se Samanthou vede přes jejího otce, admirála Shanea. Poté, co se popere s japonským kapitánem Nagatou, který připlul na námořní utkání, to vypadá, že má Alex po dívce i kariéře. Mezitím vědci na Havaji zjistí, že se k zemi blíží pět neidentifikovaných předmětů obrovské velikosti. Je vyhlášen poplach a NASA a vojáci sledují, jak se jeden z nich srazí s družicí a v troskách dopadá na Hong Kong. Zbylé čtyři lodě přistanou v Pacifiku uprostřed probíhajícího mezinárodního námořního cvičení, které si vyhodnotí po svém a začnou se ihned bránit. Kolem své flotily a na části pobřeží utvoří neprodyšný ochranný štít, pod kterým uvízne i pár torpédoborců, ale hlavně Alex Hooper. I Samantha se ocitá v nebezpečí, krátce nato je vetřelci zajata. Alexovi nezbývá nic jiného, než se chopit zbraně. Naštěstí v tom není úplně sám, po boku má řadu odvážných námořníků. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (1 663)

Falko 

všechny recenze uživatele

Je to taky ulet do Bayovskeho stylu, pricom sa tym Peter Berg ani netaji, ze tuzil natocit nieco podobne Transformerom. Vo svojej filmografii ma napriklad VITAJTE V DZUNGLI (2003) s Dwayneom Johnsonom, KRALOVSTVO (2007) thriller s Jamie Foxxom odohravajuci sa na Strednom vychode alebo akcny, sci-fi HANCOCK (2008) s Willom Smithom na zaklade ktoreho ukazal svoje schopnosti, ze by mohol dokazat natocit aj takyto BATTLESHIP. Je to proste tak, ze ak by takyto film vznikol este pred Transformermi, dal by som mu urcite 100%, ale ako aj POMO pise, dnes uz v tychto vodach kraluje spominany Michael Bay a okrem toho ten utok deduskov - pamätnikov na utok Pearl Harboru s metalovou hudbou AC/DC na mna neposobil tak, ako by si to Berg zelal a aj preto som znizil hodnotenie o jednu hviezdicku, avsak ako blockbuster ma vsetko co ma mat, takze staci vypnut mozog, zobrat popcorn a vychutnat si akcnu sci-fi jazdu plnu bombastickych vizualnych a zvukovych efektov. Hudba Stevea Jablonskeho je sice super, ale nie je tu ziadna pekna melodia, aka sa mu podarila vytvorit k filmom OSTROV (2005) alebo ku TRANSFORMEROM (2007, 2009 a 2011). Este malu poznamku k neznamemu hercovi Taylorovi Kitschovi, zahral si nedavno v inom fantasy filme JOHN CARTER: MEDZI DVOMA SVETMI (2012) a som teda zvedavy, ako sa bude vyvijat jeho dalsia kariera v Hollywoode. ________ Taylor Kitsch - (Poručík Alex Hopper) +++ Alexander Skarsgård - (Veliteľ Stone Hopper) +++ Rihanna - (Poddôstojníčka Cora 'Weps' Raikes) +++ Brooklyn Decker - (Samantha Shane) +++ Tadanobu Asano - (Kapitán Yugi Nagata) +++ Hamish Linklater - (Cal Zapata) +++ Liam Neeson - (Admirál Shane) +++ Peter MacNicol - (Minister obrany) +++ Produkcia: Peter Berg +++ (Videl v kine 23.04.2012) +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čím viac sa tu toho deje, tým je to nezaujímavejšie. Problém je v tom, že mimo akčných a trikových (veľko)scén je to rovnaká, ak nie ešte väčšia nuda. Postavy sú totiž strašne nezaujímavé, mdlé, predvídateľlné a plné klišé. teda presne také isté, aký je scenár. Dokonca aj Liam Neeson v bielej uniforme je úplne mimo (ale má skôr cameo), čo potom povedať o Taylorovi Kitschovi a ostatných? Radšej hádam ani nič. Prostredie bojovej lode je úplne premárnené a nudné, za scenár by som byť majiteľom štúdia požadoval od scenáristov vrátiť honorár, akcia nezáživná a mdlá, mimozemšťania neuveriteľne mdlí. Som šokovaný, Peter Berg! Toto v mojich očiach fakt nie je ani na mizivé 3*. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete vidět loď ze druhé světové, jak driftuje po vlnách Pacifiku... myslím, že byste se do toho měli pustit. Možná je to na pohled pěkné, ale to je tak všechno. Příběh je slabý, dost to tlačí patriotismus; má to všechno – vlajky, slunce v pozadí, vojenskou hrdost, veterány, invalidy, ... Prostě skvělý americký film o vojenském prostředí. Dojde tam k nějakým bojům, k přátelství, ke ztrátě, výbuchům. Jo a taky jsou tam emzáci, ale vlastně nikdo moc neví, co chtějí. Asi jako vytěžit Zemi, nebo co? Nikdo neví. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Berg tyhle náborové akce umí celkem dobře. Je tam ale až příliš linií a občas to vypadá, že se mezi nimi jen zběsile "přepíná" bez jakéhokoli hlubšího smyslu či časové kontinuity a kauzální návaznosti. Pokud by si tvůrci se střihem dali větší práci, mohl z toho být opravdu solidní sci-fi biják, takhle film trůní na průměru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni, nic moc jsem necekal a dostal jsem pribehove sice stupidni, ale jinak paradni akcni sci-ficko. Musi se sice pretrpet uvodni pulhodinka, kde neni navic ani moc jasny, jestli to tvurci berou vazne nebo ne, ale po pulhodine se to konecne rozjede. Je trochu skoda, ze emzaci prilitnou jen v peti lodich a hlavni posadka tak nema nejak moc cilu k niceni, takze je to vzdy vicemene o tom, presunout se k dalsi lodi a kratka bitva. Ale ty bitvy jsou naprosto perfektni, vizualni orgie s bezchybnejma trikama a obzvlast akcicka u pobrezi, kdy to do smejdu z vesmiru perou ze vsech kanonu, je naprosto epicka. Konec je sice takovej lehce patetickej az usmevnej, ale nic, co by zkazilo zazitek z filmu. Herci tady slouzi vicemene jen jako doplnek k lodim, drsnackej Neeson moc prostoru nedostane, Kitsch rozhodne neni zadnej hrdina a Rihanna se snazi celou dobu tvarit desne drsne. Ale i kdyz to svy mouchy ma a rozhodne se to neda oznacit za neprerusovanou rezbu, ja se ty dve hodinky skvele bavil. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • V Severní Americe film s rozpočtem přes 200 milionů dolarů utržil neočekávaně nízkých 65,4 milionu, výsledky ve zbytku světa (237,6 mil.) pak průšvih naštěstí trochu zjemnily do podoby celosvětových 303 milionů. (NIRO)
  • Úlohy niekoľkých vojakov stvárnili skutoční veteráni. (Sufferer)
  • Ve filmu zazní jméno domovské soustavy útočníků Gliese. Systém s názvem Gliese 581 skutečně existuje a má nejméně čtyři planety. V roce 2007 k němu byl ze Země odeslán velmi silný radiový impuls, obsahující 501 zpráv, vybraných prostřednictvím soutěže na sociální síti Bebo. Zpráva byla odeslána z radarového teleskopu RT-70 Ukrajinské národní vesmírné agentury v Jevpatoriji. Signál dosáhne Gliese 581 na počátku roku 2029. (yponiko)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

06.04.2012

Každým dalším filmem potvrzuje, že je momentálně nejdrsnějším frajerem na filmových plátnech. Ať už mučí imigranty v pařížských doupatech, zabíjí vlky holýma rukama nebo krágluje digitální starořecké… (více)

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Reklama

Reklama