Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Tak přesně takhle jsem si poslední Jacksonovu cestu do Středozemě nepředstavoval. Tolik WTF momentů jsem na plátně dlouho neviděl, myslím že je ani není třeba vypisovat. Oproti roku 2001 se CGI vyšvihlo na neuvěřitelný vrchol, čekal jsem nejepičtější bitvu Středozemě, ale dočkal jsem se „Super" Legolase, který skáče po lítajících kostkách a skokem končící bitvu. Na druhé straně tu jsou však parádní scény, kde dominují: Bilbo, Thorin, Gandalf a příjemná návaznost na Společenstvo prstenů. Škoda těch neduh...

plakát

Matrix (1999) 

Nejhlubší, nejoriginálnější a vlastně nejoblíbenější film v mé filmotéce. Tímto filmem jsem doslova rostl, od karnevalových radovánek s černým pláštěm a brýlemi od Vietnamců až po hluboké zamyšlení, které trvá až dodnes. Film plný akce, filosofie, science fiction, Keanua Reevese je něco pro mě. Doslova geniální práce sourozenců Wachowskích. "He is the One!"

plakát

Slídil (2014) 

Vyhublá psychotická, cílevědomá hyena s provokativním úsměvem je přesně to, co tenhle film potřeboval. Zajímavě vykreslený vývoj antihrdiny, kdy se z malého ambiciozního zlodějíčka stává predátor prahnoucí po svém úlovku. Je až k neuvěření kam lidský hyenismus sahá. Gyllenhaal v roli hyenistického upíra mě baví a jsem zvědavý co nám dále pan Gilroy přichystá.

plakát

Zmizelá (2014) 

Dave Fincher je společně s Chrisem Nolanem na vrcholu nynější režie a není se čemu divit. Fincher rád tahá za nos a dělá to velmi chytře, myslím si že zná moc dobře lidského ducha a dokáže z něho vycucnout jeho temná zákoutí. Nervy drásající drama, které by měl od určitého věku vidět každý.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Novodobé, rádoby dramatické, romantické komedie se můžou schovat před tímto skvostem. Dlouho jsem tento film odkládal, ovšemže jsem udělal chybu. Klasický námět, krásná a talentovaná Hepburnová, kontrast mezi dvěma světy, ne zcela předvídatelný konec.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Emocemi naplněný film, který dokonale vyvažuje život a smrt.

plakát

Interstellar (2014) 

Chris Nolan ví co chce. Málokterý režisér se odhodlá k něčemu tak gigantickému jako je toto mezihvězdné sci-fi. Spojení Thorneovy teorie společně s dokonale vykreslenou atmosférou, výbornými hereckými výkony a hlubokou myšlenkou mě dostalo do kolen. Po odchodu z kina jsem si v nákupním centru připadal jako ve světě zvířat. Nolan's face se mě držel ještě dlouho po shlédnutí.