Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (52)

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Trochu to celé vypadá jako směs I, Robot (podobnost detektiva Kennexe a detektiva Spoonera je určitě čistě náhodná), Total Recall a Continuum ale musí se nechat že to byla sázka na jistotu. Možná některé jednotlivé věci jsou už trochu ohrané ale celkově to působí nadupaně a zábavně. Rozhodně na tom byla znát tučná suma investovaných dolarů jak ostatně potvrzuje obsazení a cool future look. Hodnotit po pilotu nelze, nejsem věštec ale kdybych měl ohodnotit pilot tak se rozhodně nemusím stydět za 5 hvězd. Doufejme že to vydrží...

plakát

Kronika (2012) 

Nemusím zrovna filmy natáčené na domácí kameru, většinou totiž všechno poměrně špatně zachytí, pořád se třese a scény jsou nepřehledné. V tomhle případě je to ale natočené fantasticky. Nemluvě o tom že to celé stalo jen ''pár'' babek a k tomu přihodí velmi dobré efekty. Každopádně je to velmi sympatický film, akce je na jedničku a neztrácí to tempo, naopak od začátku filmu až do konce graduje. Jen mě mrzí že jsem už od začátku při pohledu na hlavní postavu tušil jak všechno skončí... Jo a ještě si říkám, kdybych měl takovou superschopnost, co bych asi udělal? Hrál si na zubaře a trhal zuby spolužákům? Spíš mě první napadá že bych si vybral nějaký hezky macatý účet ve švýcarské bance a pak bych je mazal rozfofrovat někam, kde je hezky a holky nechodí moc oblečený :)

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Pacific Rim staví především na megalomanských ještěrkách a přerostlých terminátorech a jejich vzájemném škádlení. Kdo by chtěl víc, měl by smůlu protože tohle je typický blockbuster kterému by stačilo jméno průměrného režiséra. Navíc film nedodržuje ani tu pomyslnou osnovu ''úvod, stať, závěr'' protože v podstatě 2/3 filmu jsou jakýsi úvod a 1/3 je neoriginální závěr s tolik touženým (pozor spoiler) happyendem. Guillermo mohl za ty prachy udělat minimálně 4 podstatně lepší filmy. Jinak všechno trefně vystihuje Verbal.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Hobit je příjemná vzpomínka na LOTRA ale na samotnou trilogii to bohužel nemá. Už mi vadí jen samotné rozpartování které v současné době tak strašně frčí. Je to přeci jen pro diváka aby měl větší filmový zážitek a vůbec to není proto aby si všichni nahrabali víc peněz a divák na konci filmu vůbec nemá pocit jako by s ním vyjebali. Nemluvě o tom že to má přepálenou stopáž. Ale ok, to bych ještě pochopil, přeci jen kdo nemá rád peníze že :) Ale co mi vadí nejvíc je že z filmu zmizela ta vizuální krása. Všechno působí strašně uměle a nepřirozeně, krajina vám chvílemi připomíná sladkou zahrádku s čokoládovým vodopádem Willyho Wonky a skřeti... No skřeti už prostě nejsou ty drsně vypadající zrůdy ale animovaný zrůdičky k pomazlení. Nicméně kniha je fajn a té se film taky drží, takže po stránce scénáře nemám co vytknout a faktem zůstává že Martin Freeman je jediný hobit, kterého jsem si opravdu oblíbil. Ta hvězda dolů je snad jen za vizuál, nemůžu si prostě pomoct...

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

J.J. má rád tajemno a já mám zase rád J.J. ale abych řekl pravdu, tak mi ještě žádný film nebo seriál neudělal ve výsledném dojmu takový bordel jako Fringe. Viděl jsem všech 7 sérií a na každý díl jsem se těšil jak fakan na dárky. Postavy nešlo jinak než zbožňovat, obzvlášť pak Waltera a upgrade Akt X taky super, jenže nakonec mi přijde, jakoby každá série byla jiný paralelní vesmír. Prostě když bych vzal každou sérii a za každým finálním dílem bych udělal konec seriálu tak mi vznikne 7 podobných a přitom tak odlišných seriálů. Ovšem když si v hlavě snažím poskládat děj všech sedmi sérií dohromady tak spousta věcí nesedí a ve finále z toho vznikne již zmiňovaný BORDEL. Škoda, zbytečné motáni hlavy televiznímu divákovi a zbytečná hvězda dolů.. Jinak upozorňuji že tento komentář píšu bez toho aniž bych viděl LOST tudíž nemám potřebu porovnávat tyto dva seriály jako ostatní.

plakát

Dredd (2012) 

Nemilosrdný, rychlý a úderný béčko který ví jak zabavit po celých 95 minut. Urban je mnohem větší badass hero než Stallone. I když by to zvládl zahrát kdokoliv kdo si za celej film nesundá helmu a nasadí nasranej výraz... Ale od toho aby zaujala vzhledově je tu Olivia, na ní se nechá koukat celý den. Skvěle se doplňující dvojka proti královně v sršním hnízdě, výborně zvládnutá režie a dobré hlášky tento film pozvedli nad původního Dredda. Jen z toho konce má člověk dojem že by se z toho mohlo vytřískat ještě trochu víc. Btw, jedinej důvod, proč šla do kina epická hovadina o Lincolnovi kterej se tak nějak nevešel do herecký elity v Tvajlajt a ne solidní Dredd?

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První díly seriálu jsem skoro ani nevnímal a věřím, že to tak je i u mnohých kteří očekávali seriál plný krve, bitev a všelijakých středověkých povyražení. Ti kteří to očekávají, ti jsou zklamaní. Jenže když s postupem času tomu začnete věnovat zaslouženou pozornost tak vás seriál vtáhne do děje a budete opravdu potěšeni. Navíc i na bitvy se dostane. HBO už prostě beru jako jistotu. Umí si vybrat zajímavý námět a umí ho i výborně zpracovat. Jediné mínus je doba čekání na novou sérii. P.S.: Nemohl jsem se dočkat takže jsem už dočetl tanec s draky :)

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Hned na úvod musím zmínit originalitu celého seriálu. Je to sice svým způsobem ptákovina ale má kouzlo - kouzlo bavit... Za týden jsem zkouknul první sérii bez jediného zaváhání. Musí se ocenit hlavně přechod z pohádkového světa do našeho a naopak. Jediná výtka směřuje k trikům protože takového draka jakého mají v první sérii si může dovolit kdejaký film na dně odpadu.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Kdo jako malý kluk nesledoval stargate, jako by nežil. Přiznejme si že to byl jediný seriál který se mezi těma telenovelama na Nově nechal sledovat. Později jsem zkouknul všechny díly od začátku s přídavkem Atlantis a Universe a stejně se nic nezměnilo, je to výborný scifi seriál, na svou dobu s dobrými efekty a herci. Jediná výtka patří stálému opakování podobných scénářů na jedno téma, např. biologické hrozby způsobující amnestii. Myslím že se to tu opakuje celkem asi 5x. Nechtěné deja vu...