Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Nepřátelé (2017) 

Nevím, kde se u tohoto filmu bere takové pozitivní hodnocení. Tanhle snímek mě zaujal snad jen vizuálně - psychologie postav, která tu měla být docela klíčovým aspektem celého děje, je naprosto tragická a velice rychlá proměna skoro všech hlavních postav je dost neuvěřitelná. Ústřední duo, které v sobě mohlo nést pěkný boj dvou naprosto antagonistických postav spojených prosti své vůli na dlouhé společné cestě, působí nakonec naprosto sterilně. No a ten uspěchaný a uslintaný konec je je jen trapnou tečkou za dost schématickým a těžko uvěřitlelným příběhem. Za mě teda dost slabota, i když můj oblíbenec Bale jako vždy velmi dobrý, tak ani jeho herecký um můj špatný dost špatný dojem nespravil..

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Vážně strašná slátanina. Váhání mezi jednou a dvěma hvězdičkami převážilo ve prospěch dvou snad jen kvůli tomu, že jsem se hloupostí tohoto filmu chvílemi i docela bavil..

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Překrásná pohádka, které nechybí podle mě vůbec nic. Snímek nemá jediné hluché místo, poutavý příběh, v jehož různých zákrutech by se jiní filmaři velmi pravděpodobně zamotali. Matthwe Vaughn nenechal žádný moment vyjít na prázdno a výsledek skutečně stojí za to. Pro mě prostě ohromně příjemné překvapení a naprosto zasloužených pět hvězdiček!

plakát

Z pekla (2001) 

Podle mě velmi působivý film s vynikající atmosférou a především excelentním Ianem Holmem. Kdo by to byl řekl, že zrovna Bilbo je schopný takových ohavností ;-)

plakát

Výletníci (2011) (pořad) odpad!

Pořad, který více než zajímavé kulturní a přírodní památky představuje bezduchou exhibici velmi špatného a nevtipného "herectví" dvou výletníků Bernatského se Svěceným. Památky jsou zde spíše okrajovou záležitzostí, hlavní je všelijaké trapčení obou zmíněných aktérů, kteří s diváky navíc mluví jako s naprostými imbecily. Nic než odpad, tady nelze hledat nic pozitivního..

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Naprosto vynikající film s excelentními hereckými výkony a velmi podmanivou atmosférou. Je to strašlivé svědectví o pokrytectví a zločinech západního světa a neuvěřitelné statečnosti jednotlivců, kteří museli zlu plynoucímu z těchto zločinů čelit. Na rwandský masakr bylo zaděláno belgickou koloniální vládou a volný průběh mu ponechala OSN. Vždy, když tento film sleduji, cítím hluboký smutek, neurčitý stud a bohužel mnohem určitější obavu, že tato smutná kapitola novodobých světových dějin zdaleka není posledním dílem smutného dědictví evropského kolonialismu, jehož budeme svědky. Doufám jen, že nebudeme jen svědky pasivními, jako tomu bylo v případě Rwandy. Pro všechny, kdo se o věci chtějí dozvědět víc opravdu vřele doporučuji dokumentární film Polsední spravedlivý.

plakát

Pytlákova schovanka aneb Šlechetný milionář (1949) 

Vážně skvělý film plný velmi vtipných situací a hlášek. Jen je mi vždycky dost smutno z úplného závěru, kde se Oldřich Nový vlastně otevřeně vysmívá takřka všem svým předcházejícím filmovým rolím. Nešťastná upomínka toho, že nastoupila nová doba, která většině prvorepublikových herců skutečně nakloněná nebyla..