Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (437)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

130 minutová těžkotonážní projížďka po divokém západě, která mě ale nějakým zázrakem ani na chvilku nezačla nudit a já si naopak užíval každou minutu strávenou s Christianem Balem (jedna z nejlepších rolí) a jeho partou, u níž nemá nikdo nic jisté. Trošku mě mrzelo, že je vlastně takovýhle skvěle napsaný film s prokreslenými charaktery takhle nepředvídatelný, ačkoliv právě onu nepředvídatelnost tak trpělivě vyhledávám, ovšem tady mi začlo na postavách záležet a o to víc mě to pak samozřejmě semlelo. Vynikající dvojkombo se Netflixovským seriálem Godless?..ano, ale Hostilles je větší nálož. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naštěstí Cooper pochopil, že Black Mass byla hodně nepovedená zkouška nového směru jeho režie a že ideální je vrátit se k tomu co umí nejlépe. Hostiles kopíruje rukopis Out of the Furnace. Je pomalý, plný násilí a syrových emocí. Namísto ryze mužského záběru tentokrát začleňuje i silný ženský element a povedlo se to na jedničku. Rozmělňuje chlapácky western, dodává mu dramatický rozměr i silný emocionální oblouk, neboť právě scény s Rosamund Pike jsou mnohdy mrazivé, jindy alespoň velmi působivé a divákem pochopitelné. Bale hraje podobnou roli jako v o pár let starším bratříčkovi z přítomnosti. Moc toho nenamluví, hodně koná. Tvůrci vypráví jednak drsný, naprosto klasicky podaný příběh (střet bělochů a původních divochů) typického westernu a zároveň podprahově rozehrávají zajímavou hru nenávisti a usmíření, kde charaktery mnohdy nejsou jednoznačně dobré ani špatné a jde často jen o úhel pohledu a chápání. Skvělá kamera a unikátní scenérie Wyomingu a Montany dokreslují tesknou atmosféru, podpořenou tklivými houslemi Maxe Richtera. Western bez zbytečných experimentů, pevný v základech. Návrat ke kořenům úspěšný. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa jedna z najlepších westernových drám čo som videl, možno vôbec najlepšia. Drsný príbeh o ceste kapitána americkej armády, ktorý sprevádza nenávideného náčelníka s rodinou domov, potom, čo bol prepustený z väzenia. Cesta je plná nebezpečenstva a nám sa pred očami zjavuje nielen krásna príroda, ale hlavne príbeh o bolesti, stratách, trápeniu, smútku, vine a odpustení. Christian Bale hrá ako z partesu a určite by si zaslúžil aspoň nomináciu na Oscara. Snímka je bohužiaľ smutná, depresívna a krutá. Nie je tu veľmi miesto pre ľudskosť, slušnosť, ukazuje všetko bez príkraz také aké to asi bohužiaľ bolo. Deliť tu ľudí na dobrých a zlých veľmi nejde, tých dobrých a nevinných je pomenej. Každý si tu nesie svoje chyby a bolesť, ktorú spôsobil iným alebo možno sebe. Snímka má ozajstné emócie a dokáže dojať a za slzy sa netreba hanbiť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný, atmosférický western s chytlavou zápletkou (transport nenáviděného nepřítele), nádhernou kamerou (tolik skvostných záběrů krajiny jsem dlouho nikde neviděl) a výbornými herci (Wes Studi, Ben Foster a mnoho dalších) v čele se zase jednou perfektním zachmuřeným Ch. Balem (téměř po celou dobu je příkladně minimalistický, hrající pouze očima). Úvodní scéna přepadení farmy je určitě jedna z nejdrsnějších, co jsem za poslední měsíce viděl. Oproti tomu finální záběr po té předchozí nekonečné vlně deprese a smutku přinesl poměrně skromnou, ale v rámci možností v podstatě dokonalou katarzi... Mám k tomu jedinou zásadní výhradu - většinu času je to velmi pomalý film, subjektivně minimálně o hodinu delší, než ve skutečnosti. 80 % ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)
  • V roku 1982 oba kmene, Cheyenne a Comanche, boli už po vojne, čo sa týka aj medzikmeňových konfliktov aj konfliktov voči belochom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama