Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

Zase ti správní piráti. Scéna s mořskými pannami a Indiano Jonesovský kone se tvůrcům vyvedli. Film není tak zdlouhavý a komplikovaný jako předchozí díly, ikdyž pár sekvencí ve filmu se nepovedlo ale nebudu je jmenovat neboť je to jen můj úhel pohledu. Čekal jsem i míň a nakonec se dočkal slušného filmu. Depp byl vynikající se svými vtípky jako vždy. Černovous byl záporák který byl podělaný z osudu, ale přesto byl proti němu odhodlaný bojovat a byl drsný a nelítostný. Dle mého se vyrovnal v roli záporné postavy Davymu Jonesovi z předchozích filmů. Angelica byla svůdná, ale zrádná a chtěla zachránit svého otce což jí dělá ještě působivější. Penelope zahrála dobře. Nakonec jí však Jack šanci zachránit otce celkem vtipně odepře opět plus pro Deppa. A Černovous vlastní otec by svou dceru nezachránil (kruťas).Nakonec si ale díky tomu možná spasil duši jak říkal Jack o to ta smrt nebyla bolestivější ikdyž sám chtěl žít. S vědomím že zachránil svou dceru se mu také muselo umírt líp. To si myslím ikdyž to tak rozhodně nevypadalo. Celkový dojem z filmu je dobrý. 1*za Deppa 1*za Rushe a Penelope 2*za film jako takový. Původně jsem chtěl dát jen 4*,ale Černovousova záporácká krutost i k vlastním lidem a scéna kdy Gibbs přijde s Perlou vytáhne ranec a řekne, že by byla škoda nechat tam i zbytek flotily mě přesvědčila o 5*. Dobrá i scéna poodhalující ztrátu Barbossovy nohy ve Španělském táboře a Jackovo čornutí kalichů patří taky k tomu dobrému co film nabídne. Jackův a Barbossův boj, nebo skok ala palma od Jacka to bylo výborné. Či přirovnání Gibbse s vepřem na němž byly kalichy :D. Celkově to je pro mě po Prokletí Černé perly druhý nejlepší díl. Na 3.místě Truhla mrtvého muže. A pro mě nepovedená 3 poslední.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Pár dobrých a akčních momentů jinak zdlouhavé místy nudné a hašteření Willa s Elizkou dokumentovalo jen zmar. Z pirátů nejhorší. Singapur, poslední bitva, Davy Jones a Brabossa to nejlepší. i tak koukatelné a rozhodně to aspoň za 3* stálo.

Indiana Jones a Království křišťálové lebky

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)

Dobré! Ford po letech jako dobrodruch zpět. Rusáci ho prohnali on našel syna a ztracenou lásku. Trochu mi nesedělo to že z toho udělali mimozemšťana vracejícího se do vesmíru po tom co jeden ze 13 dostal zpět lebku a z chrámu vědomostí (pokladu) nezbylo nic. Nakonec však i interdimenzionální bytosti jsou námět, který mě se nezdá ale oni ho dokázali dobře zpracovat. Přesto mohl mít film víc efektů ikdyž chápu že chtějí Indymu zachovat ten starý dobrý méně efektní záběr. Těch efektů ale při novém zpracování mohlo být víc. Sečteno podtrženo mínus za málo efektů a pro mě nepříliš dobrý námět. Takže 4*. Ani nechci zjišťovat jestli se čekalo 19 let na scénář (radši), protože pokud by tomu tak bylo tak by mé hodocení kleslo na 3* možná 2*. Pokud se scénář rodil před filmem, pak to zas tak špatné nebylo.

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Potemělé pro mě méně zábavné než díly další a mě se nějak takto pojetí boje v chrámu a úniku, či záchrana vesnice a dětí jako výsledek méně pozdávaly ale jo to stále dobrý film. 4*

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Dobré ale vyvrcholení bude teprve ta pravá pecka alespoˇpro mě a doufám že se nepletu. N 2 části tobyl dobrý nápad dají do 7 stejně jako kniha a to je lepší než na úplném konci půlku vynechat. 4*. Pokud bude vyvrcholení stejně pěkné jako v knížce při jejímž čtení sem byl napjatý pak doufám že na úplném konci budu moci dát 5*. Kdybych byl na literárních stránkách kniha by si jich za dobrý konec 5 zasloužila a proto doufám že to stejné půjde i na zpracování monumentálního konce. Pokud ne bude to škoda. A konec by rozhodně na 5* už podle knihy pokud bude dobře zpracovaný měl být. Pokud konec odfláknou bude to zklamání.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Pěkné i z hororového žánru který moc nesleduji. Se mi to líbilo. Výborné a supr Depp.