Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže

  • Česko Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže (více)
Trailer 1

V tomto dobrodružném a velkolepém pokračování filmového hitu z roku 2003, které vzniklo opět pod vedením producenta Jerryho Bruckheimera a režiséra Gorea Verbinskiho, je kapitán Jack Sparrow znovu lapen ve spletité síti záhrobních intrik. Prokletí Černé perly se mu sice podařilo zlomit, avšak nyní musí se svou posádkou čelit mnohem děsivější hrozbě - ukáže se, že Jack se upsal krví legendárnímu Davymu Jonesovi (Bill Nighy), který je vládcem oceánských hlubin a kapitánem tajemné lodě BLUDNÝ HOLANĎAN, jíž se v rychlosti a schopnosti rychlého zmizení nedokáže vyrovnat žádná jiná loď. Pokud se Jackovi nepodaří najít způsob, jak se z této faustovské dohody vyvázat, bude nucen strávit celý posmrtný život jako otrok v Jonesových službách. Překvapivý vývoj událostí přeruší svatební plány Willa Turnera a Elizabeth Swann, kteří se znovu ocitají ve víru Jackových dobrodružství, během nichž dojde na strhující souboje s mořskými monstry, nepřátelský naladěnými ostrovany a výstřední věštkyní Tiou Dalmou (Naomie Harris) a dokonce i na tajemné setkání s Willovým dlouho ztraceným otcem Štruplem Billem (Stellan Skarsgard). Mezitím si nemilosrdný lovec pirátů lord Cutler Beckett (Tom Hollander) z Východoindické společnosti začíná brousit zuby na bájnou Truhlu mrtvého muže. Dávná legenda praví, že ten, kdo se truhly zmocní, bude moci ovládnout Davyho Jonese a celou jeho posádku - a Beckett chce této obrovské síly využít k tomu, aby jednou provždy očistil Karibik od všech pirátů, kteří jej křižují. Časy se mění a skutečnými loupeživými piráty se pomalu stávají draví obchodníci a úředníci... zatímco staromódním bukanýrům jako je Jack, kterému jde především o dobrodružství a nespoutaný způsob života, hrozí vymření. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (977)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jack Sparrow ještě trhlejší, dobrodružství ještě dobrodružnější, akce ještě akčnejší a vizuální efekty ještě efektivnější . Oproti prvnímu dílu přibylo trošičku nudy / ta se mihne naštěstí jen na začátku / a ubylo trošičku humoru. Co tedy zůstalo stejné ? Dobrá hudba, krásná Keira, ale především nám zůstala vynikající pirátská zábava z Karibiku. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch dvou geniálních scén, z nichž první ani do filmu nijak zvlášť nezapadá (lidojedi; ostrovní bitka s mlýnským kolem, hřbitovem, lesíkem a pláží), dal bych dvě hvězdičky. Stejně jako minule se dost banální historka všemožně uměle komplikuje a velmi podobné situace se pořád dokola opakují, výsledkem čehož je místy přes všechnu akci naprostá ztráta rytmu. Navíc jakkoli postavy o svých motivacích permanentně hovoří, nijak zvlášť zřetelné nejsou a celý závěr působí jako snaha za každou cenu naplnit dilema naznačené ve třech čtvrtinách filmu (rozhovor Jacka a Elizabeth o "zvědavosti"). Ty dvě scény mi ale stále leží v hlavě natolik silně, že bych se konkrétně na ně podíval klidně ještě několikrát... Na celý ten film, který zdánlivou přehlceností maskuje vlastní narativní inkoherenci a repetitivnost, už ale pokud možno nikdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát méně jak za 5 to prostě nejde. Mám pro filmy odehrávající se v karibiku slabost. I když podle mě si to tento film zaslouží. Nemá smysl porovnávat tenhle film s jedničkou každý hned vyskočí s tim že jednička byla lepší. Byla, ale v tomhle filmu je zase víc akce. Například boj na mlýnském kole, který byl fantastický. Tenhle film bohůžel ponese špatnou pověst v nejmenovaném karibském ostrůvku, kde se to odehrávalo. Místní obyvatelé se ohradili tím, že nechtějí vypadat ve filmu jako kanibalové bohůžel tvůrcům to bylo jedno. I místní doufali, že jim trochu pomůžou s výstavbou silnic bohůžel nedostali ani vyndru a tvůrci ostrůvek naprosto zdevastovali i s jeho ekosystémem. Co naplat Hollywood je bohůžel na prvním místě. Jinak Johnny Depp byl naprosto dokonalý. Role kapitána Jacka Sparrowa se k němu náramně hodí a on to ví. Je vidět, že si dali velkou práci s maskami, ale nakonec se to vyplatilo. Na tenhle film jsem šel po dlouhých dvouch letech do kina, je vidět že se to vyplatilo a už se nemůžu dočkat, ale i trochu obávat s čím novým příjdou ve třetím pokračování jelikož konec je více než otevřený. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak ke kladům, opravdu nádherné triky a sem tam nějaká zábavná scéna. K záporům : moc dlouhé, moc překombinované, moc stejné jako jednička. Takže měla bych jednu dobrou radu: stříhat, stříhat a stříhat. A navíc je docela problém, že to moc nefunguje jako samostatný film, takže kdo neviděl Perlu, trochu se v tom ztrácel, což mi přijde škoda, když už je to takový trhák a do kina se vypraví i lidé, kteří jinak nechodí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Místy chaotický zmatek, karneval nelogických dějových kliček, případně trapně zklamávající pokus o skloubení pirátského filmu s vážnou romancí a otcovsko-synovským dramatem, nemluvě o donekonečna natahovaném konci, který vlastně pořádným koncem není. První díl udělal z ničeho hit. Dvojka byla hitem ještě před svým vznikem. Pokud jste první díl neviděli, resp. stejně jako já viděli dávno, budete tím množstvím jmen a dějových linií dosti dezorientováni. Filmu by občasná vysvětlující zastávka vůbec neuškodila. Na druhou stranu, po celých 150 minut jsem měl pocit, že za své peníze dostávám maximum zábavy, ač místy přerůstající samotnému režisérovi přes hlavu. Při akčních scénách tak jako tak můžete příběhové nedostatky smést ze stolu. Několikrát byla vizuální dokonalost na samé hranici kýče, s jedinou. Truhla se naštěstí nebere vážně, někdy balancuje hraně grotesky. 75% Zajímavé komentáře: Marius, Silas, Eddard, MIMIC, numi, Cornon, Fanak ()

Galerie (184)

Zajímavosti (64)

  • Natáčelo se od 28. února do 6. srpna 2005 v Kalifornii, na Bahamách a na ostrovech Dominika, Svatý Vincenc a Grenadiny. (Varan)
  • V čase 01:37:19 skáče ze stěžně William (Orlando Bloom) do vody vedle lodi, o pár vteřin později vyplave viditelně mnohem dál, než kde dopadl (rozhodně tam nemohl doplavat, jelikož v záběru ve vodě plaval hned na hladinu). (PatrikP4)
  • V prvním díle byla celá posádka prokletá, a to včetně opice. Když bylo prokletí zrušeno a všichni se stali smrtelnými, měla by být teoreticky smrtelná i opice. Tady ve filmu je však stále nesmrtelná. (Guilemot)

Související novinky

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

Tetované a jiné holky pro Daniela Craiga

10.07.2011

V rozsáhlém interview pro magazín Esquire Daniel Craig tvrdí, že thriller The Girl with the Dragon Tatoo (u nás film půjde pod stejným názvem jako předloha a švédská adaptace, tedy Muži, kteří… (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Reklama

Reklama