Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně doufám, že Piráti jsou tímto na konci své cesty a Jack Sparrow bude navždy pryč. Příliš naivní já vím. Třetí díl pirátů z Karibiku dokazuje nejen pravidlo trojek, ale také i oblíbené " s každým pokračováním musí vše být větší a všeho více". To zde platí doslova a koho nepotěší více Sparrowů, toho potěší více totálních kravin a více minut. Všechno je to ke škodě, protože se Piráti stávají přesně tím, čím byli od prvního námětu, pouze velkou drahou atrakcí v zábavním parku. Johny Depp není k smíchu, ale přímo k pláči a celé jeho vystoupení bych možná shrnul do jedné věty " nejhorší Johnův výkon za poslední roky". Orlanda Blooma se divák velmi málo a Keira Knightley si hraje na drsného chlapečka. Opět. Vše je doplněno skvělým pirátem Geoffrey Rushem a naprosto zbytečným Yun-Fat Chowem. Ohledně příběhu není co říct, protože je na tolik šílený a postavený na hlavu, že se zalíbí jedině fanouškům série, kteří stejně logické myšlení a inteligenci dávno zahodili, aby si filmy lépe užili. Délka je neskutečná a závěr není vůbec tak super úžasný, jak se opět producent a herci nechali slyšet. Nuda, v které chybí nejen pořádná akce, ale i vtip. Ještě trochu a ta jedna hvězdička by tam byla. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo pro intelektuální fanoušky to není, ale je to velmi zábavné, velkolepé a epické na všech frontách. K postavám mám od jedničky velmi vřelý vztah a proto pro mě bylo završení trilogie velká věc, kterou jsem si náležitě užil. Kromě Johnnyho Deppa, pro kterého se tato role stala prokletím a ikonou zároveň je to navíc rozloučení s mnoha postavami, které se už v sérii zřejmě neobjeví a mám tedy potřebu si jejich působení v uzavřené trilogii jednou za čas připomínat, protože mě to i po mnohonásobném shlédnutí baví. Verbinski v těchto dvou dílech dokázal, že epickou podívanou točit umí, což je samozřejmě také zásluha nedotknutelného Zimmera...85% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jsem nepříjemně překvapen.. Opravdu jsem se po těch nepříjemných recenzích a hodnoceních bál, že to Verbinski do třetice (jak ve své trilogii, tak do třetice trojek tohoto roku..) zkazil a po..., ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Proto jsem tak opačně překvapen, jak je možné tak nízké hodnocení.. Vždyť to bylo minimálně stejně dobré jako dvojka, skvělé uzavření série s otevřeným závěrem (jedním z nejlepších a nejvtipnějších jaké jsem kdy viděl..), novými postavami (zlý dobrý pirát Chow je opravdu silnou stránkou filmu, škoda té jeho jemné nadbytečnosti), zajimavým cestováním po podsvětí a hlavně mega bitvou v závěru a Keirou v čínském šatu.. mňam. Johnny Depp je sice vtipný trochu násilněji než před tím, zkrátka to nejde tak volně, ale stále má skryté esa v rukávu a scény v pirátském městě mně pernamentně rozesmívají.. Davy Jones také úplně nevyužit, ale ten těží z nových okolností a překvapivých odhalení.. věštkyně zase dostala mnohem více prostoru než bylo zdrávo.. Ale v celku se to stejně docela ztratí a dokážu si to užít bez velkých ztrát (mozkových buněk..) Poetický úvod se skvělou písní je parádní.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

To, co dvojka iba naznacovala - prilis kosaty dej a nasilu budovana mytologia, trojka zial este potvrdzuje a prekonava. Neumerne natahovana stopaz, kde by sa mohli v klude vyhodit cele samoucelne sekvencie (kanditatom c. 1 je prva scena s Jackom - v krajine mrtvych s rakmi na pusti) a este neumernejsie prekombinovany dej, v ktorom postavy "prevliekaju" kabat a menia svoje rozostavenie na rozlahlej sachovnici vzajomnych vztahov s rychlostou dosiahnutia prveho stomiliona na trzbach. Takyto zlepenec potom spolahlivo neguje zaujem o dane postavy, ktory nestaci udrzat ani hlavny stmelovaci clanok - Jack Sparrow (SPOILER: a preto ho je vo filme hned parkrat navyse). "Tvorcia" neochota rozlucit sa s pribehom je klincovana viacnasobnymi otvorenymi zavermi (a la zaver trilogie LOTR) - dokonca aj povinny dovetok filmu po zaverecnych titulkoch nemozno s pokojom nazvat vynimkou. Nastastie zopar forikov funguje dokonale, viacere potom aspon vycaria usmev na tvari a velka VDAKA za jednu sekvenciu - dokonale fungujucu ako krasna pocta nastupu na zaverecny duel v nesmrtelnom "Once Upon a Time in the West" (pricom ide rovnym dielom o vzdania holdu tak Leonemu ako aj Morriconemu). PS: Druhu projekciu som uz ani pri najlepsiej voli nevladal dopozerat do konca - cize celkovy dojem ide este dole. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce trošičku rozptýlila mé obavy, že to bude hrůza. Ta přišla hned v zápětí, když se asi tak hodinu a půl nic nedělo. Pak nastoupil Richards a jeho geniální cameo, pak se chvíli zas nic moc nedělo a potom přišlo nehorázný akční inferno, postrádající špetku rozumu, kde všichni pořád skákali z lodi na loď, vzduchem létali opice, lidé se líbali v bayovských obletech a všechno se zvrhlo tak, že jsem měl chuť uškrtit scenáristy. Koukalo se na to skvěle to uznávám, ale hlavní zásluhu bych přičetl trikům a hudbě. Jinak kde nic tu nic, dvojka je proti tomu skvěle vyvážená a rozumně ukočírovaná. Navíc Verbinsky cituje nespočet momentů z jedničky (dokonce ukradl jeden záběr z dvojky, nezbeda) a nebojí se brát ani jinde... pocit deja vu jsem měl několikrát (Leone scene sucks). Sečteno a podtrženo, je to velké, vypadá to draze, má to víc konců než Návrat krále a Keira JE sexy ;) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Poprvé v této filmové sérii můžeme vidět obličej Davyho Jonese (Bill Nighy). (griph)
  • Ve scéně, kdy hrdinové plují na čínské lodi pro Jacka (Johnny Depp) a proplouvají ledovou krajinou, jednomu námořníkovi umrzne a ulomí se palec, přitom všichni mají jen košile, navíc často zcela rozepnuté. (Sokka_)
  • Ve scéně, kdy je rozstřílena loď pod vedením lorda Becketta (Tom Hollander), se trosky od lorda odrážejí jako pingpongové míčky, což je nesmysl, jelikož v reálu by úlomky dřeva měly přinejmenším roztrhat jeho oblečení a také ho poranit. (dom156)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama