Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (260)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nepřišlo tak dlouhý jak originál, ale to mi právě vadilo. Originál má svoje dobový kouzlo a hezkou choreografii soubojů. Tady to jen bere základní kostru příběhu a operuje s ní v moderním světě. Největším záporem je samotná postava, kdy 3/4 filmu v traumatu sedí za barem a nechává vše zajít do extrému a přitom tam je od toho, aby mu předcházel. V originále se Swayze mlátil co chvilku. A je tu hrozná překombinovanost vedlejších linek zbytečně. Držet se jen jedné hlavní a i chudák Dalton by se víc pobil. Některý kamerový lens a nálety během Conor vs Gyllenhaal byly šílený. Je to takovej hořkosladkej průměr, už to nikdy neuvidím narozdíl od originálu. 3* a.k.a 55% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jednou zo skvelých vecí na pôvodnom filme bolo vidieť Daltona (Swayze)vyčistiť dom a vylepšiť bar kúsok po kúsku. To tu vážne chýba. Jedným z prvkov filmu bolo, že Dalton spoznal personál a zbavil sa zlých a neužitočních ľudí v bare. Nič také sa v tomto filme nedeje. Záchrana tohto filmu je Jake Gyllenhaal, ktorý sa v tejto úlohe zjavne veľmi baví a má dobrú chémiu s Conorom McGregorom. Škoda priemerného scenára a strihu, ktorý je zmätočný a niektoré scény filmu nenaväzujú na seba. Radšej by ste sa mali držať pôvodného filmu. 5/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vytknout leccos - scenáristicky by to mohlo být vyladěnější a nemusely by to hyzdit digi záběry - ale i tak to solidně šlape a je to velice sympatické. Adekvátně osvalený Gyllenhaal tuhle archetypální báchorku o tajemném cizinci čistícím městečko od padouchů spolehlivě táhne, záporák taky baví, akce má švih a nápady a do toho tropického ráje by se člověk rád vypravil i víckrát. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Těžká lobotomie. Asi nelze čekat, že remake akčňáku z konce osmdesátých let s Patrickem Swayzem bude oplývat scénáristickou brilantností nicméně alespoň trailery slibovali akční nabušenou zábavu s vyřezaným Jakem Gyllenhaalem v hlavním roli. Dostanete, ale jenom takový tupý výtažek, kde je strašně moc vedlejších postav, jejichž osudy nejsou vůbec důležité a hlavně nikam nevedou. Největší problém vidím ale u akce, která mohla být stěžejní esencí filmu, ale je jí poměrně málo a především je hodně divně nasnímaná a nevypadá vůbec dobře. Přičtěte si takový nemastný cast a podivného Conora Mcgregora a máte tu velmi podprůměrný film. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Road House" je přesně takový, jaký má být... Sebejistá a zároveň velmi hloupá moderní variace na western, která je plná testosteronu, třeskuté akce a vtipů na těch nejnečekanějších místech. Jake Gyllenhaal hraje skvěle a na béčkový film nabral extrémní formu. Právě jeho vztek, který stále drží na uzdě, ho činí v této roli tak sledovatelným, když mlátí své nepřátele a pak se ujišťuje, že jsou v pořádku, než je odveze do nemocnice. Conor McGregor má rozhodně něco do sebe. Je to ten typ výkonu, který nikdy nenudí, ale nikdy není dobrý. Každá jeho hláška je pronesena kostrbatým způsobem, a přesto je jednou z nejlepších částí filmu, protože si bere velmi genericky neotesaného záporáka a dělá ho svým vlastním. Režisér Doug Liman do natáčení akce zapojil několik zajímavých technik. Střídají se souboje v první osobě se záběry z dronu. Akce by mohlo být víc, ale když se dostane ke slovu, tak v naprosté většině se jedná o parádní souboje, které šly nasnímat asi trochu přehledněji a nemuselo se používat tolik počítačových efektů, které spíše ruší, než aby je vylepšovaly. Bylo to zbytečné, protože je vidět, že borci něco umí, choreografie je dobrá a krev nechyběla, takže já jsem spokojený. Celkově jsem se slušně bavil, je to ten typ filmu, které mám rád, takové žánrovky by mohly vycházet na stream častěji. /70%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Při prvním setkání Knoxe (Conor McGregor) s Daltonem (Jake Gyllenhaal) ho Knox nazve: „The most notorious fighter Dalton“ („Nejznámější bojovník Dalton“). Přízvisko „Notorious“ používal McGregor po celou dobu svojí aktivní kariéry v MMA a UFC. (Guilemot)
  • Režisér Doug Liman se kvůli snímku dostal do křížku s Amazonem. Pro magazín Deadline napsal komentář, ve kterém zmínil, že bude bojkovat premiéru na festivalu South By Southwest, protože Road House natočil pro velké plátno na IMAX kamery, ale Amazon se ho rozhodl vydat jen na své streamovací službě Prime Video. Podle serveru Variety ale Liman dostal na začátku na výběr natočit film s rozpočtem 60 milionů amerických dolarů a poslat do kin, nebo za 85 milionů dolarů přímo na Prime Video. Amazon totiž cítil, že Road House může k platformě nalákat nové předplatitele, a tak do něj byl ochotný investovat víc tímto způsobem. Režisérův názor rozporuje i představitel hlavní role Jake Gyllenhaal (Dalton): „Amazon od začátku říkal, že to půjde rovnou na stream,“ řekl pro Variety. Liman navzdory původnímu prohlášení na premiéru na South By Southwest na začátku března dorazil a dočkal se potlesku ve stoje. (DavePave)

Reklama

Reklama