Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Snímek o začátcích kariéry největšího country zpěváka vůbec. Film, díky kterému jsem si velice oblíbil hudbu Johnnyho Cashe a June Carterové. Děj tohoto filmu vypovídá o ne zrovna šťastných, ale i o pár šťastných životních (některé události mě opravdu zaujaly…) příhodách tohoto zpěváka, kterého ztvárnil Joaquin Phoenix a roli zvládl naprosto neskutečně, tedy alespoň z mého pohledu. Jeho skvělý hlas a celkově dokonalé vystupování (výrazy, gesta, vystupování, ...), vážně si ani neumím představit, že by roli zvládl někdo jiný lépe. Jediné, co mě ohledně Joaquina a tohoto snímku netěší je to, že nebyl oceněn za svůj výkon Oscarem. V roli životní lásky Johnnyho Cashe, June Carterové, se objevila Reese Witherspoon a přiznávám, že její obsazení ve filmu mě původně nemálo nelákalo, ale role se chopila úžasně a vysloužila si tím nejen můj obdiv (který je tedy poměrně značný...), ale hlavně zaslouženého Oscara (aspoň někdo no). Skvělá ovšem byla i Ginnifer Goodwin jako Johnnyho první manželka. Ve filmu je pro mě spousta nezapomenutelných scén, hlavně, má oblíbená, Johnnyho vystoupení ve věznici (tuto scénu si pouštím dodnes a to velmi často) nebo nahrání vůbec první desky Cashe a také spousta skvělých hlášek (hlavně od Joaquina, tedy vlastně Johnnyho), na které vzpomínám… No, každou chvíli… Film má skvělý spád a velmi dobrou, příjemnou atmosféru... Pro mě naprosto dokonalý film a můj nejoblíbenější. Kdybych mohl (což tedy bohužel nemůžu..), určitě bych dal i více než jen 5*!!! Škoda no... :) PS: Pořád tajně doufám, že hodnocení tohoto filmu půjde postupem času ještě alespoň o trochu nahoru, ale bohužel to vypadá, že už asi ani ne.

Kmotr

Kmotr (1972)

Mistrovské dílo! Kmotr nepochybně patří mezi ty nejlepší filmy vůbec, osobně ho řadím na stupínek nejvyšší. Stejně tak vnímám předlohu Maria Puza, obojí to jsou bezchybná díla... Nevím, co vše vyzdvihnout, tak jen to hlavní, nejvíce oceňuji herecký výkon Marlona Branda, dle mě jeden z těch nejlepších vůbec, sám ani nevím jaké superlativy použít. Velké uznání si také zaslouží Al Pacino, Francis Ford Coppola nebo Nino Rota a další a další a další. Neskutečný film.

Warrior

Warrior (2011)

Nevím, nikdy se mi to asi ani nestalo, asi jsem ani nikdy nebyl nějak blízko a nebo jsem snad ani nikdy necítil nějaký větší náznak, ale dnes jsem měl opravdu co dělat, abych nebrečel jak malá holka. Takové emoce jsem u filmu necítil snad nikdy... Toto je ten typ filmu, který mám šíleně rád a pořád jsem doufal, že na něco podobného narazím a tento film je k tomu všemu tak neskutečně dokonalý... a to ve všech směrech ještě. Také se mi nabízí srovnání s Wrestlerem, který patří mezi jedny z mých nejoblíbenějších filmů... Warrior je ale jinde, úplně jinde. Teď by asi měla přijít, ta klasická vychvalovačka všech zúčastněných, má to však háček, nevím koho vychválit, vyzdvihnout nejvíce. Hardy, Edgerton nebo snad Nolte? Mohu snad však říci, že právě Nicka jsem míval ještě nedávno, no vlastně, řekněme... ještě dnes odpoledne, vcelku dost nerad, zjevně budu muset trochu poupravit svůj pohled na něj. A tak kdo tedy? Hardy či Edgerton? Jo mimochodem, málem bych zapomněl, Jennifer Morrison, skvělá, opravdu skvělá, rád jsem jí zase viděl v něčem jiném než v Housovi. A tak když už jsem u jiných, než hlavních protagonistů, tak by se určitě měl zmínit i hudba, i ta, tedy alespoň pro mě, velmi, velmi zpříjemnila tento filmoví zážitek.... Furt se tu tak otáčím, přemýšlím, hledám něco, co by aspoň trochu mohlo zklidnit mé emoce, hm asi nic, tak jdeme dál... Ke scénáři a režii snad netřeba nic dodávat, to byla fantasie, ó ano fantasie, dámy a pánové, fantasie. Tak znovu zpět k naší hlavní dvojici... Ještě taková připomínka (zas něco no), nevím proč tu vidím jen nominaci u Nicka a ne alespoň jednoho z "bratrů", ale co už. Nakonec asi musím uznat, že herecký výkon Toma Hardyho byl o malý kousek lepší než u Joela Edgertona, ale to snad není žádná ostuda... že? :) I když celý film jsem, ovšem po taji, fandil Brendanovi, tedy postavě Joela. No, to snad bude stačit, napsal jsem sem asi už spoustu hloupostí, ale to mluví ty emoce. Úžasný film, jeden z těch nejlepších, co jsem kdy měl možnost vidět. :) Ooou a ty souboje!!! No to byla podívaná... !!! A jsem strašně rád, že film skončil tak jak skončil, kdyby to bylo jinak, tak bych byl asi velmi rozmrzelý z toho! Jeden z těch nejlepších snímků, opravdu.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Clint Eastwood předvedl na stará kolena jeden parádní filmařský kousek. Film o válečném veteránu z vietnamské války a jeho nenávisti k jedné rase a jeho postupné (částečné?) změně názoru na ní. Clint (Walt Kowalski) ve skvělé, naprosto skvělé herecké (a nejen on) i režijní formě. Ve filmu je spousta vtipných, cynických možná i trochu drsných narážek (tedy hlášek) na Thaa a vlastně na všechny kolem Walta, na které jen tak nezapomenu... Skvělý film, který Vám ukazuje život zatrpklého samotářského člověka, který chce víc méně už jen v klidu dožít, ale nakonec (ne úplně v klidu..) zachrání život jedné rodině, se kterou původně nechtěl mít nic společného... - jasných 5*. Snímek, co dokáže chytit za srdce. PS: Chci Gran Torino !!! :))

Bídníci

Bídníci (2012)

Ano, co se týče muzikálů, mám nejspíš velký problém, ale upřímně, nehodlám s tím nic dělat. Zvláště když uvážím to, co jsem dnes měl možnost vidět. Tom Hooper měl možnost zrežírovat úžasný film a zvládl to s neskutečným přehledem. Všechyn ty emoce, hudba... Celý film jsem ani nedutal. Co se týče hereckých výkonů, tak to byl koncert, úžasný herecký koncert. Vyzdvihnout mohu všechny, ano, všechny - Hugh, Anne, Eddie, Samantha (to je hlas!), Helena a Sacha, ale kdo byl nejlepší o tom snad není pochyb. Russell zahrál jednoduše báječně a po dlouhé době mi opět vyrazil dech. Ještě bych něco dodal k Anne, jejíž výkon byl označen jako Oscarový... nemám výhrady, neskutečné... Ale když se dívám na ty jména (krom tedy, že mi zde chybí mladičký Daniel Huttlestone, který byl též úžasný), tak prostě není nikdo o kom bych nemohl napsat, jak byl skvělý. Co bych ještě rád ocenil bylo skvělé prostředí, ve kterém se děj odehrával a každá scéna byla velkolepá. Nejspíš je pravda, že jsem měl film v oblibě ještě před tím, než jsem jej viděl a nemohl jsem se dočkat dne, kdy ho uvidím... Na jeho úchvatnosti mi to ale neubralo ani za mák. Užil jsem si každou minutu, jak už dlouho u žádného filmu ne.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Je to pár dní, co jsem film viděl a absolutně ho nemohu dostat z hlavy (stejně tak i "Il Mondo", kdo ví proč. Když už jsem u toho, hudba byla parádní). Musím uznat, že mě naprosto okouzlil... a to úplně vším, co se v něm odehrálo. Od pana Curtise je to co film, to perla a možná trochu překvapivě se mi každý jeho kousek líbí více a více, takže ano, toto je ten nejlepší. Měl jsem trochu obavy, co čekat od Gleesona, ale nakonec si neumím představit na jeho místě někoho lepšího, velmi sympatický herec, určitě se po něm brzy zase podívám. Jsem rád za Rachel a Billa, kteří byli jako vždy skvělí, zvláště Bill, svým jedinečným způsobem. Zkrátka neuvěřitelný, kouzelný film s nádhernou atmosférou, jednoduše mě nadchl. Jasně nejlepší film, co jsem v poslední době viděl. TOPka?

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Film o velmi zvlášním a bohužel ne moc nadaném člověku, který měl své nápady, představy, jak by měl skvělý film vypadat, ale neměl vůbec žádné nadání a ani prostředky na to, aby ho mohl natočit tak, aby byl stravitelný alespoň pro malou skupinu lidí. Ve filmu podává skvělý výkon Johnny Depp hrající režijní legendu Edwarda Wooda, ale mě nejvíce dostává výkon Martina Landau (zasloužený Oscar, mimo jiné) v roli Bély Lugosi, ale i ostatní herci byli skvělí, třeba Bill Murray a jeho postava mě velmi bavila. Snímek je skvěle natočen (že je černobílí podle mě jen vylepšuje celý pocit z filmu), ale se scénářem, který musel být o takovémto (snad geniálním???) člověku k dispozici, to snad ani jinak nešlo...:) Těším se až shlédnu nějaký z Woodových filmů. Skvělé, postupně se z tohoto filmu stala má srdeční záležitost a jeden z těch nejoblíbenějších filmů.

Vůně ženy

Vůně ženy (1992)

Projížďka ve Ferrari, Tango a závěrečná řeč plukovníka (ikdyž asi trochu s přehnaným vyvrcholením) a nebo vlastně uplně vše co plukovník Frank Slade řekl (:D) snad nikdy nezapomenu, pro mě jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl, s úžasným Al Pacinem, vlastně co úžasným - naprosto dokonalým, lepší výkon jsem neviděl ani nepamatuju - zahrát takhle slepého ... neuvěřitelné - tady byl Oscar opravdu na místě. A pro mě trochu překvapivě velmi dobrý výkon předvádí i Chris O´Donnell, od něho to byl nejspíš až životní výkon. + i mladý Philip Seymour Hoffman předádí dobrý výkon. Film se skvělým dějem (nejspíš hlavně díky skvěle napsané postavy Franka Sladea), od kterého se nikdy nemohu ani na vteřinu odtrhnout...:)

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Ano, tento film není uplně dokonalý (ale jo, JE!), ale jeho výborná, ponurá atmosféra mě zcela pohltila. Úžasné prostředí, ve kterém se děj odehrává, skvelý příběh o pomstě se skvělým a možná i trochu překvapivým vyvrcholením, které ovšem bylo jak všechno ostatní naprosto bezchybné, skvělé obsazení, bezchybné herecké výkony (jako vždy dokonalá Helena Bonham Carter a skvělý, hodně skvělý Alan Rickman, ale hlavně bezchybný, fantastický a úžasně ďábelský Johnny Depp), krásné písně (pro mě trochu překvapivě mají Johnny i Helena úžasné hlasy...), které ještě vylepšují, zdokonalují už tak úžasný pocit (všechny ty pocity při sledování tohoto filmu byly... úžasné) z celého filmu.... - Tim Burton opět nezklamal... vlastně úplně nadchnul (pro mě je to určitě jeho nejlepší film)! Jeden z nejúžasnějších filmů vůbec, nedokážu mu vytknout asi ani jednu jedinou věc (nic nebylo navíc, nic nebylo špatné nebo chybné, vše bylo jak má být...), prostě dokonalé - jasných 5*(ale mám pocit, že je to u tohodle snímku vlastně tak trochu málo!)...:) Jinak, zde je pro mě tento film trochu hůře hodnocený, než jak by si určitě zasloužil... Snímek, díky kterému jsem si zamiloval muzikály.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Tohle je prostě super film... zábavný, akční, se skvělými herci, skvělá režie... Nevím, co bych mohl pořádně vytknout, myslím a myslím, že ani nic vytýkat nechci.. :) Postavy jsou napsané bezchybně a nadmíru zábavně, jsou propracované, výborně se doplňují a jako všemu ostatnímu ve filmu, mohl bych jen a pouze tleskat ... A herci? No rozhodně nezklamali, zvláště Jason Statham a pro mě (v době shlédnutí) velký objev Vinnie Jones. Navíc po tomto filmu mohu konečně oznámit, že Brad Pitt konečně zahrál na výbornou (ale nezklamal ani oblíbenec Benicio, toho musím zmínit, samozřejmě). Některé scény a hlášky jsou prostě nezapomenutelné - například ta, ve které jedou tři auta za sebou + mléko nebo scéna s Vinnie Jonesonem a jeho pouštní orel... No to je geniální, jinak to nejde říci. Guy Ritchie zamachroval, o tom snad žádná a pro mě se tímto zařadil mezi ty nejlepší režiséry současnosti. :) 5*, to je snad docela bez debat... K filmu se vždy strašně rád vracím (do dnes nechápu jak jsem mohl po prvním zhlédnutí dát o jednu hvězdu méně) a tak se zcela oprávněně může řadit mezi mé TOP10. :)