Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Tak tohle je bomba. Člověk si to užívá od začátku až do konce. Na konci se může zamyslet a najít nějaké nelogičnosti, ale proboha je to komiks a tam jsou povolený.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Čtyři lidi žijí své nudné, šedivé a neúspěšné životy a zachraňují se útěkem k drogám. I přes světlé chvilky naděje se blíží neodvratitelný konec. Nakonec všem zbývají jen sny, kde je vše tak, jak si to představovali. Samotný příběh o lidských troskách je sice trochu jednoduchý (lidí mají plány, sfetujou se, plány jdou do hajzlu), ale doplněný o halucinace je naprosto skvělý. Navíc je doplněn skvělou hudbou, prací kamery a slušnými herci. Tohle je prostě jeden s filmů po kterých, když skončí, ještě nějakou dobu koukáte na titulky a snažíte se všechno vydejchat. Bravo. PS: poté co jsem si přečetl ostatní komentáře, musím říct že ten film je opravdu na zabití veselé nálady. Zítra je štědrý den a mě už leze na mozek vánoční nálada v obchodech, reklamách a všude jinde. Ovšem po tomto filmu si zejtřek fakt užiju.

Fontána

Fontána (2006)

Tři osudy tří lidí (nebo možná jeden osud jednoho člověka), kteří hledají lásku a smysl života. Všechny tři příběhy se proplétají, k závěru se spojí a nakonec zase jdou vlastní cestou. To společně se zajímavou ale hodně abstraktní vizuální stránkou, dělá příběh zmatený, člověk nakonec musí přestat myslet na nějakou logiku příběhu a musí si začít užívat krásnou a tajemnou podívanou.