Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Příběh rytíře

Příběh rytíře (2001)

Vskutku radost se dívat na Heatha Legera. I po tak dlouhé době jsem rád, že natočili spolu s ním tento film, protože tohle je opravdu skvostný film. Perfektní děj spolčený s historickou dobou a rytířskými souboji. Dobrou roli zde hraje opět protivák Rufus Sewell, kterému se opravdu povedl vznést do filmu dobrý náboj. Tenhle film mám moc rád a jen tak se mi neokouká.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Pro mě nejvíce dojatý film, který jsem kdy viděl. Charisma Toma Cruise úplně všechny převyšují, atmosféra jak má být a opravdu napínavý a poučný příběh až do konce. Nejlepší ztvárnění bylo rozhodně oblasti, kde Cruise strávil část svého života, kde se naučil, že nepřítel také dokáže býti přítelem. Když pak měl následovat konec, tak už jsem mávl poprvé rukou, že vím, jak to dopadne, prostě žili šťastně a vyhráli, naštěstí jsem se spletl a byl to nejvíce neočekávaný konec, který jsem čekal. Prostě zde emoce jenom pracují, pracují a pracují.

Troja

Troja (2004)

Nevím proč má tenhle film stále modrou barvu. Pro mě je to naprosto unikátní a velice napínavý film v čele s Pittem, který zde působí jako neporazitelný Achilleus, který nemá hranic. Zde se mi nejvíce líbili pasáže, kde Achilleus nejprve bojoval s nejlepším bojovníkem protivníkovy armády (hned na začátku filmu), ale taky boj s Hectorem na který nikdy nezapomenu, prostě tyto dvě pasáže se do mě zabodli a už nechtějí ven. / 30.11.2011 - Lepší dárek ke svátku jsem si snad ani nemohl přát. :) Konečně jsem se dočkal toho, že tento film má červenou barvu, absolutně si to zaslouží! DĚKUJI!

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Pokud je nějaký víc detektivnější film než je tento, tak to snad bude jen pokračování, které brzy přijde. Zde musím smekat před Robertem Downey Jr. a Jude Lawem, kteří si zde tak moc konkurovali, že to šlo znát na jejich výkonech, které byly brilatní! Ale musím poprvé uznat, že Law byl zřejmě o něco lepší, třeba mu to Downey v pokračování oplatí. :)

Zodiac

Zodiac (2007)

Fincher ukázal své strhující kvality na plný plyn. To že se pustil do tohoto projektu, chtělo hodně kuráže a tu zřejmě měl a tak se mu povedlo natočit opravdu strhující filmový kousek, který stojí za obdiv, leč je na již celkem ohrané téma. Paráda!

Valkýra

Valkýra (2008)

Velice zajímavý film, plný akce a napínavosti, nechybí ani zajímavost. Kladné body tomu ještě přidává to, že se jedná o skutečnou událost, takže každý fanda "nacistického období" z hlediska historického podtextu věděl, jak to dopadne, ale panu Singerovy se to náramně povedlo, takže k tomu nemám žádné výhrady. Ale jsem rád, že tu roli si střihl Tomáš Cruisův, protože by to jinak možná postrádalo vysokou hereckou kvalitu.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Film podobný Iluzionistovy, akorát zde vystupují dva kouzelníci a hlavním tématem je chamtivost jednoho k druhému. Skvělý děj s dokonalou zápletkou, pěkné prostředí, mystičnost, fantasy, žárlivost, nenávist, prostě vše v jednom. Malé mínus mi dal dojem z toho, že vynalezli nadlidskou věc, která by u nás neměla obdoby, ale sem to prostě sedlo. Je jen škoda, že tohle byl první film, kde jsem viděl hrát herce Christian Bale, protože od té doby, co jsem ho viděl zde hrát, tak ho nemám rád.

Lovci pokladů

Lovci pokladů (2004)

První film, kde jsem si až do smrti oblíbil Nicolase Cage. Skvěle provedený film s vtipným Justinem Bartharou, půvabnou Dianou Kruger a skvělým hercem Seanem Beanem. Zde jsem se těšil, jak malý kluk na druhý díl, kterého jsem nelitoval.

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Já, robot, Já, legenda, který filmy se ještě takhle budou jmenovat s Willem Smithem? :) Parádní myšlenka zrealizovaná na plátně v čele se Smithem dělá z tohohle filmu nezapomenutelný zážitek, který si rád pustím znovu, bez jakýchkoliv debat. Super!